...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Društvo / Zdravlje

Besplatni sportski termini za studente samo u Beogradu

22.08.2016.

Studentska organizacija za promociju sporta SOFA i ove je akademske godine pozvala kolege da koriste besplatne termine u sportskim objektima u Beogradu. To je, kako kažu jedinstvena prilika da se pozabave svojim zdravljem i uštede novac koji bi inače dali za nimalo jeftine treninge u bilo kojem sportu. 

.

Novi Sad, Kragujevac i Niš, na žalost, više nisu deo ovog programa, a za to postoje dva razloga. Jedan je nedostatak novca, a drugi činjenica da su studenti van Beograda bili iznenađujuće slabo zainteresovani za ovaj program. U organizaciji SOFA kažu da za sada Ministarstvo sporta finansira njihove programe. 

Međutim, privatne kompanije do sada nisu bile zainteresovane da pomognu program, ni pored nekoliko apela upućenih iz SOFA-e. Prema rečima PR-a ove organizacije Nade Benčine, besplatni termini su obezbeđeni gotovo isključivo u državnim institucijama, a iz privatnog sektora javilo se nekoliko teretana koje su prepoznale važnost programa.

Samo u toku prošle godine, SOFA je obezbedila oko 20.000 sati besplatnih sportskih termina u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu za sportove poput veslanja, odbojke, košarke, fudbala, plivanja, teretane, stonog tenisa, badmintona, pilatesa, joge, fitnes boksa, salse, odbojke na pesku.

sofa2 jpg

Termini su bili zakupljeni unapred, a često se dešavalo da se pojavi tek nekoliko studenata, što je bilo neisplativo. Ove godine do avgusta, SOFA je obezbedila čak 11.000 besplatnih sati, ali ovog puta samo u Beogradu. Nada Benčina izjavila je ranije da, bez obzira na to odakle su, te termine mogu da koriste svi studenti kada borave u Beogradu, a da će se potruditi da program vrate i u druge gradove.

"Potrudićemo se da vratimo program i u druge gradove, Bilo bi zaista jako lepo da zaživi u celoj Srbiji i to nam je neki dugoročni cilj. Ono što sada spremamo je takmičenje 'SOFA open' za oktobar. Kao i prošle godine, takmičiće se studenti iz Novog Sada, Niša, Kragujevca, Beograda i drugih gradova. Potpuno je sve besplatno i zato pozivam kolege da se registruju na našem sajtu i učestvuju u ovom nesvakidašnjem događaju", rekla je Benčina.

Među programima koje nudi SOFA najpopularnije su teretana i joga, a iz ove organizacije kažu da korisnici ne moraju biti studenti već to mogu biti i omladinci koji su navršili 18 godina.

Da bi studenti i omladinci ostvarili pravo na besplatne termine omiljenog sporta, potrebno je da se registruju na sajtu www.sofa.rs i tako obezbede svoj identifikacioni broj. Do sada ih je registrovano skoro 20.000 i taj broj raste iz godine u godinu. Iz organizacije SOFA apeluju na društveno odgovorne kompanije da pomognu program kako bi se promocija sporta među mladima nastavila i u drugim gradovima, a na studentske organizacije da se aktivinije uključe u promociju besplatnog vežbanja i aktivnosti koje nudi SOFA.

P. Klaić

Možda te još zanima:

.

Bavi se besplatno sportom

Tradicionalno, u mesecu oktobru održava se SOFA OPEN koji predstavlja sportsko-takmičarsku i zabavnu manifestaciju namenjenu studentima i omladini koji se…

.

Sofa Surfers: U muzici smo verni sebi

Na ovogodišnjem Terminal festivalu u Somboru pred publiku je opet izašao austrijski bend Sofa Surfers. Kako smo čuli od ljudi…

.

Terminal fest: vrhunski muzički i vizuelni doživljaj

Već tri godine svakog juna znatiželja nas vodi u Sombor, na Terminal fest, koji organizuje grupa lokalnih entuzijasta. Pokazalo se…

.

Terminal fest: Ko se boji kiše još?

Kada pomislite na Sombor javiće vam se sigurno razne asocijacije na taj grad, a jedna od njih mogao bi da…

.

Studenti aktivniji samo uz dobru kritiku

Promovisanjem sporta među studentima bave se mnoge organizacije, ali tek protekle godine počeli su da se naziru neki rezultati. Studenti…

.

Program plaćene prakse za studente novinarstva

Slavko Ćuruvija fondacija poziva studente i studentkinje novinarstva da se prijave za Program plaćene studentske prakse "Denis Kolundžija" u partnerskim…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo