.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Društvo / Zdravlje

Besplatni sportski termini za studente samo u Beogradu

22.08.2016.

Studentska organizacija za promociju sporta SOFA i ove je akademske godine pozvala kolege da koriste besplatne termine u sportskim objektima u Beogradu. To je, kako kažu jedinstvena prilika da se pozabave svojim zdravljem i uštede novac koji bi inače dali za nimalo jeftine treninge u bilo kojem sportu. 

.

Novi Sad, Kragujevac i Niš, na žalost, više nisu deo ovog programa, a za to postoje dva razloga. Jedan je nedostatak novca, a drugi činjenica da su studenti van Beograda bili iznenađujuće slabo zainteresovani za ovaj program. U organizaciji SOFA kažu da za sada Ministarstvo sporta finansira njihove programe. 

Međutim, privatne kompanije do sada nisu bile zainteresovane da pomognu program, ni pored nekoliko apela upućenih iz SOFA-e. Prema rečima PR-a ove organizacije Nade Benčine, besplatni termini su obezbeđeni gotovo isključivo u državnim institucijama, a iz privatnog sektora javilo se nekoliko teretana koje su prepoznale važnost programa.

Samo u toku prošle godine, SOFA je obezbedila oko 20.000 sati besplatnih sportskih termina u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu za sportove poput veslanja, odbojke, košarke, fudbala, plivanja, teretane, stonog tenisa, badmintona, pilatesa, joge, fitnes boksa, salse, odbojke na pesku.

sofa2 jpg

Termini su bili zakupljeni unapred, a često se dešavalo da se pojavi tek nekoliko studenata, što je bilo neisplativo. Ove godine do avgusta, SOFA je obezbedila čak 11.000 besplatnih sati, ali ovog puta samo u Beogradu. Nada Benčina izjavila je ranije da, bez obzira na to odakle su, te termine mogu da koriste svi studenti kada borave u Beogradu, a da će se potruditi da program vrate i u druge gradove.

"Potrudićemo se da vratimo program i u druge gradove, Bilo bi zaista jako lepo da zaživi u celoj Srbiji i to nam je neki dugoročni cilj. Ono što sada spremamo je takmičenje 'SOFA open' za oktobar. Kao i prošle godine, takmičiće se studenti iz Novog Sada, Niša, Kragujevca, Beograda i drugih gradova. Potpuno je sve besplatno i zato pozivam kolege da se registruju na našem sajtu i učestvuju u ovom nesvakidašnjem događaju", rekla je Benčina.

Među programima koje nudi SOFA najpopularnije su teretana i joga, a iz ove organizacije kažu da korisnici ne moraju biti studenti već to mogu biti i omladinci koji su navršili 18 godina.

Da bi studenti i omladinci ostvarili pravo na besplatne termine omiljenog sporta, potrebno je da se registruju na sajtu www.sofa.rs i tako obezbede svoj identifikacioni broj. Do sada ih je registrovano skoro 20.000 i taj broj raste iz godine u godinu. Iz organizacije SOFA apeluju na društveno odgovorne kompanije da pomognu program kako bi se promocija sporta među mladima nastavila i u drugim gradovima, a na studentske organizacije da se aktivinije uključe u promociju besplatnog vežbanja i aktivnosti koje nudi SOFA.

P. Klaić

.
Svesni smo sparine koja prati ovo promenljivo vreme, pa je najbitnije da svoj organizam mazimo i pazimo. Da ne biste dehidrirali,…
.
Sindrom sagorevanja na poslu najčešće obuzima mlade radnike, ambiciozne i željne dokazivanja, te spremne da život podrede radnim…
.
U okviru Društvenog centra Grupe IZAĐI, u Novom Sadu sa radom počinje psihološko savetovalište za lgbt+ osobe i njihove porodice.…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?