.
Trenutno
Akademac
 emisija sa Prvog programa Tv-a
Lifestyle / Sport

Bukovac raj za ekstremne sportiste

08.10.2015.

Mesto Bukovac u blizini Novog Sada svakim danom postaje sve zanimljivija destinacija za ljubitelje ekstermnog sporta. Nakon biciklističkih trka i takmičenja, ovog vikenda u subotu 10. oktobra, tamo će biti otvorena nova "dirt" staza. Izgradnja je počela još prošle godine u ovo vreme, a na njoj su radile ekipe iz Novog Sada i Beograda.

.

Jovana Vučetić, koja je radila na pripremi ove staze, ispričala je za O radio kako od ljubitelja ekstremnih sportova dobijaju veliku podršku, a sjajna situacija se desila na DH trci, koja je bila održana krajem septembra. Naime, tada je cela ekipa koja je učestvovala u takmičenju, nakon završene trke došla da pomogne u pripremi nove staze. "Javili su nam da je gotova trka i da će oni svi zajedno doći gore kod nas. Kada su stigli pitali su da li ima viška lopata i pomogli nam. Bili smo oduševljeni", rekla je Jelena.

Kako je objasnila, staza je namenjena biciklistima, pre svega za mountain bike i BMX, ali i za druge sportiste. "Jednom prilikom su stazu isprobali za mountain boarding. Izgledalo je kao da mogu da iskorste to sve na mnogo više načina. Predstoji nam zimski period, pa ovim ciljam nekako na snow boardere. Ako napada dovoljno snega, mislim da ćemo i mi konačno imati nešto ovako, da ne moramo da idemo na pripreme samo na kopaonik", rekla nam je Jelena.

Ekipa za otvaranje "dirt" staze ima celokupan plan, koji će početi da realizuju još u petak, kada će za takmičare biti organizovan open day. "Pljuštaće trikovi. Open day organizujemo da bi se sportisti malo upoznali sa stazom, a onda u subotu počinjemo vrlo rano. Oko 13 sati će početi zvaničan jam i za mountan bike i za BMX", rekla je Jelena.

Nakon svega toga biće i dodele nagrada, a na kraju se cela ekipa seli u Firchie Think Tank studio, gde će bit after party. Nastupiće DJ Flip, FiliP, Feloniz i Redžis.

M.L.

.
Novosađanin Nikola Lukičić jedan je od najpoznatijih MTB vozača u Srbiji, a pored toga idejni je tvorac i inicijator projekta…
.
Postoje posebne aplikacije za treniranje određenih sportova, ali ipak je najbolje kada su sve informacije o ličnom sportskom životu…
.
Ne može da donese hranu, ne može da špijunira komšinicu na trećem spratu, ne može još svašta što vrlo često ljudi pitaju,…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?