...
ORADIO UŽIVO

Kultura

Više ne postoji Rolling Stone Hrvatska

03.10.2015.

Nakon što četiri meseca nije izašlo štampano izdanje i nakon što  je domen Rollingstone.hr preusmeren na matičnu američku stranicu, i službeno je potvrđeno da časopis Rolling Stone više ne postoji u našem regionu, te da je izgubljena hrvatska licenca tog prestižnog svetskog muzičkog magazina, prenosi portal ravnododna.com.

.

Direktor kompanije S3 Mediji i dosadašnji vlasnik licence Toni Moškov u dopisu koji je poslao poslovnim partnerima, ali ne i novinskim redakcijama, da od 1. oktobra S3 Mediji više nam licencu.

"Ovim putem obaveštavamo vas da od 1. oktobra 2015. kompanija S3 Mediji d.o.o. više ne poseduje licencu za izdavanje magazina Rolling Stone. Samim tim, magazin više neće izlaziti na teritoriji Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije. Isto važi i za online platformu, odnosno web sajt, kao i za društvene mreže koje su nosile zajedničko ime Rolling Stone Hrvatska", napisao je Moškov u dopisu.

Kako je naveo, Moškov se nada da će neka od izdavačkih kuća s ovih prostora u budućem periodu pokazati interes da preuzme izdavanje Rolling Stone magazina, te da će on ponovno osvanuti na prodajnim mestima.

"S obzirom na stanje tržišta, nama je izdavanje magazina Rolling Stone postalo preskupo i nismo mogli pokrivati troškove koji su zbog kvaliteta magazina bili jako visoki. Kako je Rolling Stone bio naše prvo izdanje, ovo sigurno nije zanemarivo, pa ćemo preispitati isplativost preostalih licencnih izdanja u našem portfoliju", dodao je Moškov.

Prema dostupnim informacijama, kompanija S3 Mediji duguje novinarima, urednicima i ostalim saradnicima između 300 i 400 hiljada kuna neisplaćenih honorara i plata, ali je Moškov demantovao da je u pitanju toliki iznos.

Sudeći po dopisu, kompanija S3 Mediji je u svom portfoliju imala i magazine Top Gear i Women’s Health, kojih takođe mesecima nema na kioscima. Drugim rečima izdavačka delotnost S3 Medija najvjerojatnije će biti ugašena u potpunosti.

Izvor: ravnododna.com

Možda te još zanima:

.

Ko je konobar?

U bogatoj svetskoj muzičkoj baštini ima i onih pesama koje slučajno ili namerno razumemo pogrešno, odnosno tekstove tih numera. I…

.

Počele prijave za takmičenje Band Combat

Prijave za takmičenje trajaće do 31. marta!

.

Presmešni sport – ali samo dok se gleda

Ova luda trka za sirom održava se na Cooper's Hill-u u mestu Gloucestershire u Velikoj Britaniji, i postaje sve popularnija!

.

Panonia Dry Sea Fest kao novi brend

Imajući u vidu da je svetska rock scena doživela ogromno osveženje procvatom stoner rock i sludge rock zvuka, SKC Novi…

.

Spektakularno otvaranje INmusic festivala

Više od 30 hiljada ljudi igralo je na zagrebačkom Jarunu, uz hitove nekih od najvećih rok muzičara današnjice, na otvaranju…

.

Northern Revival i Tentacle Wizard u CK13

Novosadski bendovi Northern Revival i Tentacle Wizard u petak 1. juna nastupiće u Omladinskim centru CK13. Bendovi, po usmerenju slični…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo