...
TRENUTNO15:00 - 15:40Leto na O radiju

Lifestyle / Humor

Ko je konobar?

29.09.2016.

U bogatoj svetskoj muzičkoj baštini ima i onih pesama koje slučajno ili namerno razumemo pogrešno, odnosno tekstove tih numera. I od toga obično nastane urnebesna personalna interpretacija, pa se više i ne trudimo da nešto otpevamo u originalu. Jer, realno, tri para čarapa je zauvek zanimljivije od origanlnog pi pa pa para pa.

.

Izdvojili smo numere kojih smo se setili i napravili jednu odličnu listu za zagrevanje pred izlazak vikendom.

1.Edi Grant - Give me hope Joanna ili Give me dop Joanna. Kako god da je pevate, pesma je hit!

 2. Rolling Stones - Start me up ili In yugoslavia you'll never starve. Mick Jagger gotovo na samom startu pesme izgovara ovu rečenicu. Naravno ne zaista, ali što bi rekli: Što je babi milo...

3. Queen - Another One Bites the Dust, ali može i naš prevod u opšteprihvaćeno Radovan baca daske. Prosto i jednostavno. Čovek baca daske.

4. Sting - Message In A Bottle. Što smo mi krajnje podlo preveli u Mesečina bato. To nije jedino što može da se prevede u ovoj pesmi. Nakon refrena sa batom i mesečinom svaki put pri kraju pesme uredno otpevamo sedam dinara SMS umesto Sending out an SOS. Svaki put. Ali baš svaki.

5. The Scatman - Scatman John iiiiiiiiiii Tri para čarapa, tri para čarapa... Pi pa pa para pa nije zanimljivo, realno.

6. Kaoma - Lambada. Ako ne žeite da se potrudite da naučite novi jezik onda za vas postoji altenativa koja ide ovako: Šoram u wc puštam vodu, voda ne ideeeee... Za nastavak budite kreativni sami.

 7. Tito Puente - Oye Como Va, kaže Tito a mi se pitamo: Ko je konobar Milinko?!?!?!? Evo malog psa. O da, da.

8. Banda Blanca-Sopa De Caracol. E nije tako nego je Meksički Gidra a naziv ove superhitične stvari je 'Vatanje u kolcu....Nastavak garant znate. Ukoliko ste do sada bili uskraćeni za ovo remek delo, evo šanse da naučite nešto novo.

9. Dixie Cups - Iko Iko. Odlična numera za sve ljubitelje sportskih manifestacija jer u jednom momentu zaista čujete da ove devojke kažu - Čekamo finale.

10.Terence Trent D'Arby – Rain. Zaista nam nije u cilju da nekog uvredimo sledećim prevodom ali na samom početku se čuje: Cigan ti tatko, sestra i bratko.

11. Vrhunac svega Nightwish - Wishmaster. Neko se svojski potrudio da apsolutno svaki momenat ove numere prezentuje onako kako je razume. Neka ovaj spot bude inspiracija svima!

J.M.

 

 

Možda te još zanima:

.

Uznemirujuće pun mesec

Novosadska spisateljica Vitomirka Trebovac pre nekoliko dana objavila je treću zbirku pesama, za izdavačku kuću Lom. Nakon zbirke "Plavo u…

.

"Skidajte" pesme uz pomoć aplikacije

Ako se sviranjem bavite na bilo koji način - da li iz hobija ili profesionalno, učenja novih pesma predstvalja izazov.…

.

Pesma mora da se oseti

Narednog septembra biće po četvrti put održan Novosadski festival knjige, u organizaciji Udruženja Poenta. Nedavno su članovi ovog udruženja, među kojima je jedan…

.

Kako idu reči?

Slažemo se da nema ničeg lepšeg od pevanja omiljene pesme naglas punim plućima, osim u onim slučajevima kada je to…

.

Nabavi prvi novu muziku

Ako imaš nula strpljenja kada je u pitanju izbacivanje novog materijala tvog omiljenog benda, nudimo ti sajt na kom možeš…

.

Rešite nesanicu

Ukoliko vam se često dešava da ne možete da zaspite, stiže jedno pametno rešenje.

  • 13:20 Gost O radija
  • 14:00 Danube Streamwaves
  • 15:00 Leto na O radiju
  • 15:40 O tome se priča
  • 16:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo