.
Trenutno
Tehnologija
 Novinari O radija
Kultura

Vinil sve popularniji

09.02.2015.

   Audio berza na kojoj je bilo gramofonskih ploča, diskova, kaseta, audio opreme (pojačala, zvučnika, gramofona i muzičkih instrumenata) održava se jednom mesečno, uglavnom prve nedelje u mesecu, u klubu Route 66.

.

   Na nedavno održnoj audio berzi u klubu Rut 66, ljudi su većinom bili zainteresovani za vinil, odnosno ploče, jer se one, prema rečima organizatora Gordana Macanovića, polako vraćaju u modu.

   - Dosta bendova u Skandinaviji objavljuju ploče i download na netu, a diskove uopšte ne, jer su se ploče pokazale kao najpouzdaniji nosač zvuka - jedini koji traje večno ako se pravilno održava, objasnio je Macanović.

   Oni koji prodaju ploče, cd-ove i audio opremu uglavnom idu po celoj Srbiji na markete tog tipa, a jedan od njih je i Borko Bojović, vlasnik prodavnice Jugovinil. On kaže da se većinom momci interesuju za ploče, da devojke dolaze da bi kupile muziku svojim momcima, ali i da ima pravih ljubiteljki tog zvuka.

   - Ako znaš prave ljude, može se doći do gramofona i prateće opreme veoma povoljno, tako da oni koji misle da je teško održavati gramofon samo treba da idu na razne berze vinila i neće imati problema, kaže Branislav Smuk, poznati novosadski muzičar koji je poludeo za zvukom sa vinila.

   Naredna Audio berza biće održana 8. marta, a pre toga će Berza vinila biti 28. februara u klubu Quarter.

Jasna Žugić

.
Deo produkcijskog dua Tapan, Nebojša Bogdanović (Schwabe) za ovu nedelju nam je preporučio "Blizanačku trilogiju" Agote Kristof.…
.
Ništa lepše od letnjih događaja pod vedrim nebom, ali i onih na zatvorenom, u klimatizovanom prostoru!
.
Tokom Gradić festa, od 28. do 30. avgusta, biće održan Producentski forum koji će na tribinama i radionicama okupiti eksperte…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?