...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music Mix by Majkić

Kultura

Vinil sve popularniji

09.02.2015.

   Audio berza na kojoj je bilo gramofonskih ploča, diskova, kaseta, audio opreme (pojačala, zvučnika, gramofona i muzičkih instrumenata) održava se jednom mesečno, uglavnom prve nedelje u mesecu, u klubu Route 66.

.

   Na nedavno održnoj audio berzi u klubu Rut 66, ljudi su većinom bili zainteresovani za vinil, odnosno ploče, jer se one, prema rečima organizatora Gordana Macanovića, polako vraćaju u modu.

   - Dosta bendova u Skandinaviji objavljuju ploče i download na netu, a diskove uopšte ne, jer su se ploče pokazale kao najpouzdaniji nosač zvuka - jedini koji traje večno ako se pravilno održava, objasnio je Macanović.

   Oni koji prodaju ploče, cd-ove i audio opremu uglavnom idu po celoj Srbiji na markete tog tipa, a jedan od njih je i Borko Bojović, vlasnik prodavnice Jugovinil. On kaže da se većinom momci interesuju za ploče, da devojke dolaze da bi kupile muziku svojim momcima, ali i da ima pravih ljubiteljki tog zvuka.

   - Ako znaš prave ljude, može se doći do gramofona i prateće opreme veoma povoljno, tako da oni koji misle da je teško održavati gramofon samo treba da idu na razne berze vinila i neće imati problema, kaže Branislav Smuk, poznati novosadski muzičar koji je poludeo za zvukom sa vinila.

   Naredna Audio berza biće održana 8. marta, a pre toga će Berza vinila biti 28. februara u klubu Quarter.

Jasna Žugić

Možda te još zanima:

.

Zanimljive priče o kultnim pločama

Američki kutak u Novom Sadu organizuje izložbu "Feniksov let vinil ploča" koja se otvara 4. maja u 19 časova. Posetioci…

.

Opcija za muzičare ima, fale novac i ideje

Protekla 2016. godina bila je najgora u prodaji muzičkih albuma ikada, prema podacima časopisa Bilbord. Svet je kupio nešto više…

.

DJura: Vinili? Opasna je to zavisnost!

Kada kažemo Đura Ćurčić možda postoje neki koji ne znaju o kome je reč. Međutim, kada kažemo DJura koji pušta…

.

Slepi nevidljivi za Grad

Taktilne staze: skup i beskoristan "ukras" Novog Sada

.

HD vinil: Nova zanimacija ili potpuni promašaj

Nedavno je Rebeat Digital, austrijska firma patentirala HD Vinyl tehnologiju. Nova generacija gramofonskih ploča visoke rezolucije trebala bi da donese…

.

Okršaj gramofona u Crvenom petlu

Okršaj gramofona je trebalo da počne u deset sati. Međutim, u Crvenom petlu svi su gledali utakmicu, pa i di…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Radio Gruvanje

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo