...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Kultura

The Bayonets i njihova poslednja svirka

16.05.2015.

Za jedan od najpoznatijih novosadskih bendova The Bayonets, jedna subota u maju 2015. je poslednji dan da sviraju zajedno pred publikom. U Društvenom centru u Kineskoj četvrti oni su organizovali poslednju svirku, a o razlozima zašto je ona poslednja, sa nama je pričao Miljan.

.

"Glavni razlog je taj što nismo uspevali da uskladimo vreme, odnosno da nađemo dovoljno vremena da bend na valjan način nastavi sa radom. Na primer, prošle godine smo imali samo nekoliko proba i isto toliko koncerata. Većina čalnova benda svira u još nekoliko njih, neki imaju porodice, a neki su odlučili da odu u inostranstvo", kazao je Miljan za O radio.

On je dodao da je bend već imao u prošlosti personalne promene, i da bi se još jedan takav period stagnacije osetio u radu benda.

"Ko zna da li bi uspevali u takvim okolnostima da imamo probe, ne bi stigli da radimo ni na novim pesmama, tako da smo zajedno došli na tu ideju. Nije bilo nikakvih svađa niti nesuglasica, već smo hteli da, ako već moramo da završimo, to uradimo na način da se mi i naši prijatelji koji su nas sve vreme podržavali proveselimo", kazao je Miljan. 

Bend je radio i svirao punih 11 godina, tokom kojih su imali oko 80 nastupa, jedan full album, jedan singl i nekoliko drugih izdanja.

Na svirci u Društvenom centru nastupaju i stari članovi benda, a na ispraćaj su pozvani i Crasso De Odio i Arrested Denial. Ceo razgovor sa Miljanom poslušajte ispod teksta.

Farewell The Bayonets!

M.L.

Foto: Nocturne

Možda te još zanima:

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Bogat koncertni program u Hali 2

U narednih par meseci, u Hali 2 Novosadskog sajma biće održano nekoliko vrlo zanimljivih koncerata namenjenih žanrovski veoma različitoj publici.

.

48.000 kompanija dalo Facebooku podatke o jednoj osobi

Facebook dobija podatke o korisnicima od velikog broja različitih kompanija, a nova studija koju je sproveo Consumer Reports daje bolji…

.

Rihter: Ostvarenje ideja i snimanje u sledećoj godini

Predstavljanje novih, sopstvenih ideja nikada nije lak posao, pogotovo u našoj zemlji, gde se mladima samo deklarativno daje mogućnost da…

.

Atheist Rap slavi 35 godina rada koncertom u Hali 2

Legendardni novosadski bend Atheist Rap obeležiće 6. aprila sledeće godine 35 godina aktivnog sviranja koncertom u Hali 2 Novosadskog sajma. 

.

Putovanje vozom je ponovo u modi!

Nažalost, čak i kada putujemo, kada smo na odmoru - mi žurimo. Vremena je uvek malo, sve manje, a godišnji…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Vaš DJ sat
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo