...
TRENUTNO16:20 - 16:30Pre podne na O radiju

Kultura

Nedeljni vodič od 7. do 13. maja

06.05.2018.

Ritam Evrope, koncerti, predstave, žurke...

.

Ponedeljak, 7. maj

Omladinski centar CK13 organizuje Ciklus filmova Ingmana Bergmana, pod nazivom "Majke, kćerke i čudovišta." Ciklus je posvećen jednom od najvećih švedskih filmskih i pozorišnih stvaralaca. Ovaj ciklus traje i narednog ponedeljka, oba puta sa po dve projekcije. Prva počinje u 19 časova.

Utorak, 8. maj

Tajanstveni nestanci, nesrećni slučajevi, neverovatni i nepovezani događaji, ubistva, tuče, ispadanje ljudi kroz prozor - upravo su to elementi pozorišne predstave "Slučaj Harms" koja se igra u Pozorištu promena. Početak je u 20 časova, a karte možete rezervisati putem mejla teatarpromena@gmail.com.

U sklopu "Nedelje pozorišta" u SKC Fabrici, možete pogledati predstavu "Svingeri" u režiji Milorada Milinkovića. Početak je u 20 časova, a karte možete nabaviti u CD šopu Mungos i na Gigstix prodajnim mestima, po ceni od 500 dinara. 

Peti Festival zanatskog piva počinje u SKC Fabrici i u klubu Quarter. Festival traje dva dana, a posetioci će imati priliku da probaju originalna i kvalitetna piva različitih stilova. U muzičkom programu nastupaju bendovi i DJ-evi. Karte možete nabaviti na Gigstix prodajnim mestima po ceni od 300 dinara po danu, odnosno 500 dinara za oba dana. 

Sreda, 9. maj

Ritam Evrope je manifestacija kojom se u Novom Sadu obeležava 9. maj, Dan Evrope i Dan pobede nad fašizom. Na novosadskom Trgu slobode nastupiće Disciplin A Kitschme, Let 3, The Toasters i Tri kapljice. Program počinje u 20 časova.

Povodom proslave Dana pobede nad fašizmom, klub Quarter i Exit festival organizuju i proslavu titule Najboljeg evropskog festivala. Na ovoj žurci nastupiće Zadig, After Affair, Avoid aka Vladimir Aćić, kLaus i Dušan Nikolić b2b Runny. Početak je u 22 časa, a ulaz je slobodan.

Četvrtak, 10. maj

Gospođa Smerdel, nakon večernjeg izlaska, u stanu zatiče provalnika. Šizofrenični mladić kojeg je zatekla nema nameru da napusti stan i počinje njihova nesvakidašnja prepirka. Ako vam ovaj početak zvuči zanimljivo, SKC Fabrika je pravo mesto za vas. U pitanju je pozorišna predstava "Papagaj", sa početkom u 20 časova.

Kafe knjižara Bulevar Books spojila je dva odlična događaja u jedan. Svirka i strip izložba Nikola Tesla in comic strip. Gost večeri je Vladimir Nedeljković Zontag, koji svira acid rock na akustičnoj gitari, a objavio je četiri muzička albuma i dve knjige u stripu - Tesla je napoznatiji. Ulaz na svirku je kupovina vaučera u vrednosti od 200 dinara, koji možete iskoristiti za kupovinu knjige - račun se umanjuje za taj iznos. Početak u 21.

Petak, 11. maj

Posle nastupa na prošlogodišnjem "Festivalu uličnih svirača", Bojana Vunturišević stiže u Firchie Think Tank studio gde će nastupiti zajedno sa bendom koji čine Ivan Mirković Bambi, producent i Bojanin dugogodišnji saradnik i MKDSL, čuveni beogradski DJ i producent. Početak je zakazan za 22 časa, cena karte je 700 dinara, dok će na dan koncerta biti 800.

Ska reagge rock žurku u Gerila baru napraviće Josip A Lisac. Ovaj novosadski sedmerac predstaviće pesme sa još neobjavljenog albuma "Eventualizam," ali i podsetiti masu na stare dobre stvari. Početak je u 22 časa. 

Subota, 12 maj

Još jedna Prerazmišljavanje razmena knjiga, četvrta po redu, biće održana u Domu B-612 i nosi naziv "Prelistavanje". Tema razmene koja zatvara prvi ciklus jeste "Stvari ispale iz knjiga" i u skladu sa njom organizatori će napraviti izložbu svega što su pronašli u knjigama koje su učesnici prethodnih razmena donosili. Početak je u 11 ujutru, a traje do 18 časova.

Samo nekoliko sati kasnije, takođe u Domu b-612, nastupiće zagrebački kantautor Miki Solus poznat po specifičnom "klavirskom-reperskom" muzičkom izražaju i suludim nadrealno-društveno-neangažovanim tekstovima. Početak je u 22 časa, upad 300 dinara.

Jedan od najboljih mladih alternativnih bendova iz Velike Britanije, Toy, nastupiće u Firchie Think Tank studiju. Oni su se proslavili singlom "Left Myself Behind", a kasnije i istoimenim debi albumom iz 2012. godine koji im je doneo nastupe uz bendove The Horrors i The Vaccines. Svirka počinje u 21 čas, a ulaznice možete nabaviti po ceni od 700 samo još sutra, nakon toga će biti 900, dok su na dan koncerta 1100 dinara.

Novosadski post punk bend Shoplifters nastupiće u Omladinskom centru CK13. Oni će promovisati svoje novo vinilno izdanje, EP "Forgiver" koji je objavljen u saradnji pet izdavačkih kuća iz Amerike, Evrope i Japana. Zajedno sa njima nastupiće ekipa skupljena sa vizijom da stvara i ispolji dugo čuvane ideje, akcentom na slobodi i nesvakidašnjosti - ARTIO. Početak u 21 čas.

Možda te još zanima:

.

Da li smo u mreži ako smo na mreži?

Ubrzani tehnološki razvoj uslovio je niz pogodnosti koje koristimo na ličnom i poslovnom planu. Danas, u par sekundi možete saznati…

.

Teatar kao sredstvo borbe protiv ekstremizma

Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava u saradnji sa Fondacijom Konrad Adenauer sprema interaktivnu predstavu koja se bavi temom…

.

Uprkos velikim planovima smenjen upravnik SNP-a Aleksandar Stankov

Dosadašnji upravnik Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov razrešen je dužnosti na današnjoj sednici Pokrajinske vlade, iako je do kraja njegovog…

.

Ovogodišnja "Nedelja Promene" posvećena mentalnom zdravlju

Ovogodišnje izdanje pozorišnog festivala "Nedelja Promene" počinje 1. marta,  a publika će tokom trajanja festivala imati priliku da pogleda sedam…

.

Pred kamerama nema autentičnog glumačkog trenutka

Darko Radojević je jedan od najaktivnijih glumaca mlađe generacije. Iako je još uvek na početku karijere, iza sebe već ima…

.

Šta nas koči da budemo svoji?

U subotu 24. i nedelju 25. decembra od 20 časova monodrama "Major i Helena" biće premijerno igrana na Akademiji umetnosti…

  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Pre podne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo