...
TRENUTNO20:00 - 21:00Superoperater

Kultura

Nedeljni vodič od 04. do 10. septembra

03.09.2017.

Promocije knjiga, rođendan, svirke, festivali...

.

Ponedeljak 04. septembar

Početak je radne nedelje. Da ne preteramo...

Utorak 05. septembar

Promocija knjige „Ulica izgubljenih reči" autora Đorđa Majstorovića biće održana u 20 časova u dvorištu Cafe Pero. Književno veče će voditi pisac Bojan Krivokapić. „Ulica izgubljenih reči" je prva zbirka priča Đorđa Majstorovića koja je prošle godine nagrađena na konkursu Gradske biblioteke "Karlo Bijelicki" iz Sombora.

Predstavljanje nesvakidašnjeg metoda. Pun naziv ovog metoda je FRAKTALNA METODA ANALITIČKE DIJAGNOSTIKE, PROGNOZIRANJA (PREDVIĐANJA) I KOREKCIJE ČOVEKOVOG STANJA. Jedno od specifičnih kvaliteta ovog metoda, i ono na čemu je naglasak, jeste samokorekcija. Jednom pravilnousvojena tehnika, po precizno utvrđenim pravilima, omogućuje vam da dokle god želite vršite korekcije na sebi. Drugi kvalitet je taj što vam za ovu metodu nisu potrebna velika materijalna ulaganja, dovoljan je set bojica, crna hemijska olovka i beli papir A4 formata. Početak u 18 časova.

Sreda 06. septembar

Kolektiv Otvorene kuhinje CK13 vas poziva da zajedno obeležite 7 godina postojanja i rada Otvorene kuhinje CK13 od 19 časova. Očekuje vas zajednička veganska večera a nakon toga koncert benda Voda Nad Vodama.

Četvrtak 07. septembar

Međunarodni festival kratkometražnih filmova posvećenih romskoj temi - FROM, počinje danas i traje do 09. septembra u "Državi umetnosti", "State of art", u Malom Iđošu. Tokom tri festivalska dana, publika će biti u prilici da pogleda domaća i svetska filmska ostvarenja kratkog metra, sa ovom temom. Prvog festivalskog dana 07.09, pored muzičkog programa iznenađenja, prikazaćemo film "Kenedi se vraca kuci, autora Želimira Žilnika, koji je svakako u svom umetničkom radu veliki deo svoje filmologije posvetio romskoj temi. Druga dva festivalska dana 8. i 9. septembar predviđeni su za takmičarski program.

Ovog septembra obeležavamo, pa i slavimo PUBerajev rođendan. Samim time započinjemo još jednu sezonu žurkanja. Molimo lepo da svi lagano utefterite u svoje planove 7. / 8. / 9. & 10. septembar kao ZAUZETO. Biće muzike, biće klope, biće smeha - kao i do sada. P.S. Na poklon vama, kao i nama, upakovali su malko veći outdoor kutak - zvanično otvaranje RAJske bašte, a možda i neki outdoor stejdž. 

Petak 08. septembar

Ljubitelji ulične umetnosti i kulture danas ste u prilici da pomognete svojim skromnim doprinosom u izradi 4. murala u organizaciji Lančane reakcije. Kao što već znate, Novi Sad je u prilici da ponovo ugosti internacionalnog street-art umetnika REMEDA čiji je mural misteriozno prekrečen 16.marta. Dovoljno je da se pojavite benefit žurci u klubu Suburbia i razmrdate ekstremitete uz lagani uvod švedskog muzičara Joakima Hansson-a, a zatim totalno otkačite uz Killo Killo Bandu i Deap Steady dok vas do transa ne dovede dj Mouse i nasa rezidentica dj BoBadu. Uštekajte 200 kinti za ovaj izlazak koji će našem gradu doneti novi mural legendarnog Remeda.

11. Novosadski strip vikend, biće održan u SKCNS Fabrika 8. i 9. septembra. Festival će okupiti neke od najznačajnih kako regionalnih tako i domaćih strip autora, a posetioce očekuju izložbe, promocija novih izdanja i naravno čuvena neizostavna berza stripova. SKCNS Fabrika se nalazi na Bulevaru despota Stefana 5. Početak u 16 časova.

Počinje Piano City Novi Sadkoji će tokom vikenda publici na više lokacija prirediti nezaboravno iskustvo uživanja u muzici. Projekat inspirisan idejom Piano City festivala, okuplja oko sebe mlade i talentovane muzičare, kompozitore i pijaniste. Julija Bal, Jelena Bajić, Slobodanka Stević, Jovana Radovanović, Dunja Crnjanski, Milica Ćosić, Aleksandra Šuntić i Aleksandar Gligić će, u različitim ansamblima, od tri do šest izvođača, na tri klavira, izvoditi kompozicije Aleksandre Stepanović, Julije Bal, Ljubomira Nikolića i Svetozara Nešića. Ova dela su napisana specijalno za festival Piano City Novi Sad 2017. Mahom originalne kompozicije, uz jednu umetničku obradu velikog rock hita, odlikuju se veoma virtuoznim tretmanom klavirske deonice i nesvakidašnjim, neuobičajenim tretmanom instrumenta. Ceo program festivala preuzmite na www.pianocitynovisad.com

Subota 09. septembar

U Cafe Peru imate priliku da uživate u notama muzike koja je nastala od muzike od koje je nastao ROCK'N'ROLL. Aleksandar Gandi Filipović, čiji vokal porede sa Tom Waits-om, će u toku svirke smenjivati mandolinu i gitaru, dok će za gitarom biti i Zoran Dražić, a uz to pevati i prateće vokale. „Na jesen se pravi ajvar, a na leto se muzu delfini i u poznom avgustu se pravi delfinji sir, u septembru sazreva. Svi ste dobrodošli da iskusite grehe uz jedva polovičan nastup grupe Gandy & The Sin Experience što će vam doprineti ukuse i mirise vašeg partnera iz nesudjenih snova, a svi znamo kakav je to osećaj; pozivamo vas da ga osetite." Gandy & The Sin Experience.

Dario Kandela (Candela), učenik jednog od velikana pijanizma 20 veka, Alda Čikolinija, svira u atrijumu Muzeja Vojvodine danas u 21 čas. Umetnički direktor Piano City Napoli festivala, osnivač „Italijanskog centra za kamernu muziku“, direktor muzičke biblioteke Mario Pilati u Napulju, profesor Konzervatorijuma u Kozenci i pokretač humanitarne inicijative “Muzika za Alepo”, nastupa redovno u najslavnijim teatrima širom Italije i drugih evropskih zemalja - San Carlo u Napulju, La Fenice u Veneciji, La Commedie Francaise u Parizu, Teatro delle Erbe u Milanu, Studio Auditorium u Rimu, Mercandante u Napulju, kao i u koncertnim dvoranama u Belgiji, Španiji, Grčkoj, Francuskoj, Nemačkoj, Sloveniji, Švajcarskoj i SAD.

Nedelja 10. septembar

U okviru festivala ''Piano City Novi Sad '' koji je ove godine prvi put organizovan u našoj zemlji možete da prisustvujete koncertu pijanistkinje Damjane Ćuk koja će prvi put uživo izvesti svoje autorske kompozicije. Na programu su takođe: S. Rachmaninoff, A. Piazzolla, originalne obrade Audioslave, Stevie Wonder, Stephan Bodzin, i improvizacija na licu mesta. Početak u 22 časa, lokacije Firchie Think Tank studio.

J.M.


Možda te još zanima:

.

Remedy je slobodno polje

Pored karijere duge više od dve decenije sa bendom Eyesburn, od pre nekoliko godina Nemanja Kojić - Kojot predvodi još jedan…

.

Murali su umetnost dostupna svima

PDP konferencija je svečano otvorena, a tome je prethodio početak stvaranja novog murala u blizini kulutrne stanice Eđšeg. Oslikaće ga…

.

Murali između ulične umetnosti i struke

Ulična umetnost, koja se manifestuje u vidu umetnički izvedenih grafita, murala ili raznih drugih crteža auto-lakovima, fasadnim bojama i markerima,…

.

Mural kao umetnička istina

LANČANA REAKCIJA je projekat grupe gradjana i umetnika Novog Sada, nastao kao reakcija na uklanjanje jednog od najpoznatijih murala našeg…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo