.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura

Nedeljni vodič od 11. do 17. septembra

10.09.2017.

Hrana, Remed, svirke...

.

Ponedeljak 11. septembar

Početak je radne nedelje. Napunite baterije.

Utorak 12. septembar

Svirka u domu B-612! Sava Botić – klavijature, Nemanja Tasić – bubnjevi i Voja Savkov- saksofon. Početak zakazan za 22 časa.

SVOJA! – Novi ciklus psihodramskih radionica za devojke i žene. TEMA: Partnerski odnosi i moja uloga u njima (septembar-decembar 2017). Radionice SVOJA! održavaju se već treću godinu u BAZA Centru za lični trening i razvoj socijalnih veština, u Novom Sadu. Od ove sezone, psihodramske radionice će se održavati u novom formatu, dva puta mesečno, za maksimalno 15 učesnica po radionici. Prva radionica održaće se u utorak, 12. septembra 2017. godine od 19.00-21.30 u BAZA Centru, Lasla Gala 34, I sprat.

Sreda 13. septembar

Humanitarni koncert za Vesnu Aković,biće održan danas u Gerila Bar-u na Trifkovićevom Trgu. Plaćanjem ulaznice od 200 dinara obezbedićete sebi 4 sata odlične zabave uz bogat muzički program, a Vesni obezbediti korak dalje ka neophodnoj operaciji. Kompletan prihod od ulaznica se uplaćuje na račun fondacije koja je stala iza Vesninog problema. Nastupaće: Marina Perazić, Amajlija, DJ Shi Cu, Gradski pop hor radio, Longplay banda, Goran Tadić, Bubika & Krug company.

Četvrtak 14. septembar

Svi ljubitelji organske hrane i prirode pozvani su na četvrtu manifestaciju "Dan organskih farmi" u organizaciji udruženja Organski sad - Novi Sad. Pored ponude organskih proizvoda možete kupiti i sertifikovan med sa geografskim poreklom. Za najmlađe se organizuje radionica na kojoj će se oslikavati kućice za ptice koje će se kasnije postaviti na gazdinstvima.

Payoneer organizuje prvi forum u novosadskom Startit Centru. Ovom prilikom biće obrađene teme freelancinga i preduzetništva uz osvrt na aktuelne globalne trendove u poslovanju, te će događaj biti podeljen u dva bloka od po dva predavanja. Na ovom forumu, prisutni će dobiti priliku da čuju zanimljive i sveže informacije o domaćem i svetskom preduzetništvu, kao i da se upoznaju sa tekućim dešavanjima u srpskim IT zajednicama.

Petak 15. septembar

Remed ponovo dolazi u grad! Njegov mural "Jedina istina" prekrečen je u martu, a nakon toga nastala je nova reč koja će, nadamo se, biti zapisana u novim rečnicima srpskog jezika – kural. Prekrečavanje tog murala, bez najave, upita građana da li to žele i bez objašnjenja navelo je neimenovane umetnike da iskoriste tek okrečen zid i na vrlo jednostavan način ostave jasnu poruku onima koji su odlučili da “Jedina istina” ne treba da stoji na zidu Gradske biblioteke. KC Lab u saradnji sa organizacijom Chain Reaction / Lančana Reakcija pozvali su francuskog street-art umetnika Remeda da se vrati u Novi Sad i oslika drugu fasadu, na Kulturnom centru Lab.

"Tanz Platz" je nova manifestacija koja ima za cilj da predstavi mlade aktere na evropskoj sceni i tendencije u savremenom plesu. Prvo izdanje festivala "Tanz Platz" obeležiće nastup višestruko nagrađivane mlade plesačice i koreografkinje Une Doerti, sa komadom "Lov na nadu" koji je po selekciji mreže "Aerowaves" najbolji plesni komad u Evropi za 2017. godini. Takođe sa regionalne scene iz Hrvatske predstavićemo plesačicu Petru Hrašćanec sa komadom "Anatomija mačke" koji je nastao u saradnji sa koreografkinjom Stanislavom Zec. Ovogodišnje izdanje manifestacije zatvoriće komad pod nazivom "Striptiz" koreografa i plesača iz Španije Perea Faure. Cena ulaznice 300 dinara po danu festivala. Ulaznice se prodaju na dan festivala u SKCNS Fabrici. SKCNS Fabrika se nalazi na Bulevaru despota Stefana 5.

Anne u Škripa pabu a ulaz slobodan! ANNE MARIE je kantautorka iz Subotice. Iako je muzički aktivna već više od 10 godina kao vokal i instrumentalista u raznim autorskim bendovima (DSubFaces, Wooden Ambulance, Zli jezici...), u skorije vreme je počela da stvara i svoju muziku. Njen muzički stil je eklektičan, teme govore većinom o ljubavi, žanrovi nikada nisu definisani, a uvek vođeni emocijama. Solo projekat „Anne Marie” je skup različitih ideja i saradnji s raznim muzičarima iz njenog rodnog grada, a koji obuhvata i pet pesama objavljenih od strane "Take It or Leave It Records" 2016. godine. Za muziku pre i posle koncerta biće zadužen DJ ZHIQUITO.

Subota 16. septembar

Poštovani planinari, trkači, planinski biciklisti, ljubitelji prirode, zaljubljenici u Frušku goru DOBRO DOŠLI na PRVI Noćni izazov na Fruškoj gori (16. - 17. septembra 2017. godine) u organizaciji Planinarsko-smučarskog društva ''Železničar'' Novi Sad. Idite i vi nadomak Novog Sada, na sportsko-rekreativnoj manifestaciji za koju verujemo da će Vam pružiti nezaboravno iskustvo. Dođite opušteni, na vreme, ponesite puno pozitivne energije, startujte odlučno, uživajte, dobro se provedite i posle spavajte. Organizaotri su pripremili nezaboravan provod uz puno pozitivne energije, kvalitetne muzike, obilje pića i hrane i projekciju ''filma iznenađenja'' u „Smeškovom“ šumskom bioskopu na otvorenom.

Nedelja 17. septembar

* Videti subotu ili odmor.

.
Na otvorenoj probi Mešovitog hora Akademskog kulturno-umetničkog društva "Sonja Marinković" u Kulturnom centru LAB, posetioci…
.
Izložbe, promocije, svirke i dokumentarni filmovi protiv najavljenog lošeg vremena...
.
Otvorena proba Mešovitog hora Akademskog kulturno-umetničkog društva Univerziteta u Novom Sadu "Sonja Marinković" biće održana…
Program
Kalendar događaja
Jun 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Da li treba dozvoliti biciklistima da voze u pešačkim zonama?