...
TRENUTNO16:00 - 21:00Music mix by Anja

Kultura

Manu Chao i John Newman večeras na Tvrđavi

11.07.2015.

Britanski pevač i muzičar John Newman nastupiće kao najveća zvezda treće večeri Exit festivala, a njegova pesma "Love me Again" postala je svojevrsna himna ovogodišnjeg festivala. Svako ko je poslednjih meseci okrenuo bilo koji kanal na TV-u ili radiju, morao je čuti ovaj hit.

.

John Newman se u sam svetski vrh probio još 2012. godine kada se pojavio u pesmi "Feel the Love" benda Rudimental, sa kojom su došli na prvo mesto britanske top liste singlova. Ove godine, definitivno je jedan od najvećih hedlajnera rođendanskog izdanja festivala upravo njhov kolega i saradnik John, čiji se nastup očekuje oko 22 sata.

Pre njega će na glavnoj bini prva publiku dočekati Sara Renar, mlada kantautorka iz Hrvatske, koja je ove godine ušla među pobednike konkursa "Nastupi na Exitu 2015", a samo ona i još jeda od njih, dobili su priliku da nastupaju na Main Stage.

Neprikosnovene zvezde treće večeri biće bend Manu Chao, koji će nastupati u ponoć, a s obzirom na njihovu prethodnu svirku na Exitu, može se očekivati možda i najveća guzva ispred glavne bine. Osim ovog benda, ovakvu posetu su uspeli da postignu još i Prodigy i bend Moloko. Na zadovoljstvo svih koji na ruci imaju šarenu narukvicu Exit Avanture, Roisin Murphy će ove godine nastupiti na budvanskom Sea Dance-u.

Na Dance Arena, večeras u dva sata iza ponoći nastupiće Martin Garrix, a oko pet ujutru očekuje se nastup ljubimca festivala Marka Nastića. Izgleda da je ovom satnicom razbijena dugogodišnja tradicija da Marko Nastić nasupa poslednji i svojim nastupom zatvara Exit. Možda je tako i bolje, jer je ova etiketa već počela da para uši i pomalo nervira svojom "tradicionalnošću".

Pretposlednjeg dana festivala organizatori očekuju najveću posetu i rekordan broj ljubitelja muzike i festivalske zabave.

"U subotu očekujemo da oborimo rekord iz 2007. godine, i tako postignemo definitivno najposećenije festivalsko izdanje u ovog deceniji", saopštili su organizatori, nakon njihove sinoćnje procene da je u petak kroz kapije Exita prošlo više od 47 hiljada ljudi.

M.L.



Možda te još zanima:

.

Arsenal 2019: Treće veče ujedinjenih žanrova

Prošlo je dovoljno godina pa da se kragujevački Arsenal fest jasno iskristališe u očima i ušima publike željne kvalitetnog programa.…

.

Arsenal žanrova

Završno veče jednog od najvećih domaćih festivala, koji je lociran u srcu Šumadije, tradicionalno se predstavilo u punom svetlu. Vreme…

.

FUS: Treće kišno veče posebno šarmantno

Program O radija treće večeri počeo je u mobilnom studiju u kojem je ispod stolova tekla reka – pljusak je…

.

Sea Dance: Savršenstvo zvano Roisin

Treće večeri Sea Dance festivala najveću pažnju publike, ali i medija zaokupila je Roisin Murphy, koja je na festival došla…

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. oktobra

Početak oktobra u Novom Sadu obeležiće brojni muzički nastupi, a tu su još stand up večeri, promocije knjiga i drugi…

.

Šta se sve događa u gradu, a da nije Exit?

Exit festival je već godinama simbol slobode, kulture, muzike i dobrog provoda. Ono što povezuje sve njegove posetioce je tolerancija…

  • 14:00 Dnevna soba
  • 15:00 Superoperater
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo