...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Crna knjiga"

19.09.2022.

Pop duo Dolores je nedavno izbacio singl "Lutanje", a jedna od članica Ana Srećković nam je pomogla da ove nedelje ne lutamo pri izboru knjige za čitanje - preporučila nam je roman "Crna knjiga".

.

Ovaj roman čitaocima nudi viziju srpskog društva u bliskoj budućnosti - države koja se nalazi na granici odumiranja iako je punopravna članice reformisane Evropske unije. Kroz sudbine junaka i pogled na njihovu porodičnu istoriju ispiričan je ciničan omaž Jugoslaviji i uzrocima stanja u kome se sada nalazimo.

"Knjigu je napisao moj prijatelj Luka Tripković a izadala Booka 2019. godine i bila je prilično uspešna. Svima bih preporučila da je pročitaju", kaže Ana.

Iza osnovnih elemenata priče, kroz koju se prepliću visoka korupcija političkih elita, zataškavanja istrage ubistva uz pomoć tabloida i bekstva u svet virtuelne realnosti u pokušaju da se sačuva razum krije se porodičnu istoriju glavne junakinje romana, Sene i dileme koje je svakog dana muče.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: “Problem tri tela”

Sociolog i profesor na Sveučilištu u Zadru Krešimir Krolo preporučuje da pročitate naučno-fantastični roman “Problem tri tela” kineskog autora Liju…

.

Vredi pročitati "Uspeh, što da ne"

Novinarka Marija Grbić za ovu nedelju preporučuje knjigu "Uspeh, što da ne", autora Džeka Kenfilda.

.

Vredi pročitati "Kontakt"

Studentkinja komunikologije Jelisaveta Zubac za ovu nedelju preporučuje roman "Kontakt" Karla Sejgana.

.

Vredi pročitati: "Naopačke: Škola obrnutog sveta"

Multimedijalni umetnik Igor Stević za ovu nedelju preporučuje knjigu "Naopačke: Škola obrnutog sveta" urugvajskog autora Eduarda Galeana.

.

Vredi pročitati: Milena Marković "Deca"

Novinar Highwaystar magazina Božidar Milovac za ovu nedelju proporučuje roman "Deca" prošlogodišnje dobitnice 68. Ninove nagrade Milene Marković.

.

Vredi pročitati: Intelektualna istorija Evrope

Frontmen benda Nemi pesnik Milan Marković nam za ovu nedelju preporučuje knjigu "Intelektualna istorija Evrope" Marvina Perija.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo