...
TRENUTNO13:50 - 14:00Leto na O radiju

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Crna knjiga"

19.09.2022.

Pop duo Dolores je nedavno izbacio singl "Lutanje", a jedna od članica Ana Srećković nam je pomogla da ove nedelje ne lutamo pri izboru knjige za čitanje - preporučila nam je roman "Crna knjiga".

.

Ovaj roman čitaocima nudi viziju srpskog društva u bliskoj budućnosti - države koja se nalazi na granici odumiranja iako je punopravna članice reformisane Evropske unije. Kroz sudbine junaka i pogled na njihovu porodičnu istoriju ispiričan je ciničan omaž Jugoslaviji i uzrocima stanja u kome se sada nalazimo.

"Knjigu je napisao moj prijatelj Luka Tripković a izadala Booka 2019. godine i bila je prilično uspešna. Svima bih preporučila da je pročitaju", kaže Ana.

Iza osnovnih elemenata priče, kroz koju se prepliću visoka korupcija političkih elita, zataškavanja istrage ubistva uz pomoć tabloida i bekstva u svet virtuelne realnosti u pokušaju da se sačuva razum krije se porodičnu istoriju glavne junakinje romana, Sene i dileme koje je svakog dana muče.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati "Kontakt"

Studentkinja komunikologije Jelisaveta Zubac za ovu nedelju preporučuje roman "Kontakt" Karla Sejgana.

.

Vredi pročitati: "Naopačke: Škola obrnutog sveta"

Multimedijalni umetnik Igor Stević za ovu nedelju preporučuje knjigu "Naopačke: Škola obrnutog sveta" urugvajskog autora Eduarda Galeana.

.

Vredi pročitati: Milena Marković "Deca"

Novinar Highwaystar magazina Božidar Milovac za ovu nedelju proporučuje roman "Deca" prošlogodišnje dobitnice 68. Ninove nagrade Milene Marković.

.

Vredi pročitati: Intelektualna istorija Evrope

Frontmen benda Nemi pesnik Milan Marković nam za ovu nedelju preporučuje knjigu "Intelektualna istorija Evrope" Marvina Perija.

.

Vredi pročitati "Šake pune oblaka i druge drame"

Književnica Marijana Čanak, čiji se roman "Klara, Klarisa" protekle godine našao u užem izboru za NIN-ovu nagradu, za ovu nedelju…

.

Vredi pročitati: Bantustan

Psiholog Miša Raič nam za ovu nedelju preporučuje jedan nesvakidašnji putopis. U pitanju je "Bantustan", knjiga iza koje stoje autori…

  • 13:20 Gost O radija
  • 13:30 Tehnologija
  • 13:50 Leto na O radiju
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Leto na O radiju

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo