...
TRENUTNO11:00 - 12:00Za i protiv

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Crna knjiga"

19.09.2022.

Pop duo Dolores je nedavno izbacio singl "Lutanje", a jedna od članica Ana Srećković nam je pomogla da ove nedelje ne lutamo pri izboru knjige za čitanje - preporučila nam je roman "Crna knjiga".

.

Ovaj roman čitaocima nudi viziju srpskog društva u bliskoj budućnosti - države koja se nalazi na granici odumiranja iako je punopravna članice reformisane Evropske unije. Kroz sudbine junaka i pogled na njihovu porodičnu istoriju ispiričan je ciničan omaž Jugoslaviji i uzrocima stanja u kome se sada nalazimo.

"Knjigu je napisao moj prijatelj Luka Tripković a izadala Booka 2019. godine i bila je prilično uspešna. Svima bih preporučila da je pročitaju", kaže Ana.

Iza osnovnih elemenata priče, kroz koju se prepliću visoka korupcija političkih elita, zataškavanja istrage ubistva uz pomoć tabloida i bekstva u svet virtuelne realnosti u pokušaju da se sačuva razum krije se porodičnu istoriju glavne junakinje romana, Sene i dileme koje je svakog dana muče.

M. L.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati "Ponašaj se kao uspešni, razmišljaj kao uspešni"

Jutjuber i influenser Nemanja Arsić Cone za ovu nedelju preporučuje knjigu "Ponašaj se kao uspešni, razmišljaj kao uspešni" Stiva Harvija.

.

Vredi pročitati trilogiju "Vernon Trodon"

Umetnica iz Novog Sada Nika Jasna Đukić za ovu nedelju preporučuje trilogiju "Vernon Trodon" francuske spisateljice Viržini Depent.

.

Vredi pročitati "Ja sam Malala"

Generalna menadžerka Superklastera Web3&Blockchain, predsednica Srpske Blokčejn Inicijative, osnivačica "Taboo dnevnika", govornica na mnogim konferencijama i obukama za mlade, Emilija…

.

Vredi pročitati: "Voli me više od svega na svijetu"

Novinarka Milena Zdravković nam ove nedelje preporučuje autobiografiju jedne od najpopularnijih jugoslovenskih glumica Mire Furlan "Voli me više od svega…

.

Vredi pročitati "Glazba za žedno uho"

Frontmen slovenačkog indie sastava Rush to Relax, Damjan Manevski, za ovu nedelju preporučuje knjigu "Glazba za žedno uho" hrvatskog autora…

.

Smeše nam se "Vesele devedesete"

Sitkom "Vesele sedamdesete" bio je jedna od najpopularnijih TV serija na prelasku iz 20. u 21. vek. Dve decenije kasnije…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Za i protiv
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

Kako te rade praznici ?

Oradio logo