...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: “Problem tri tela”

12.02.2024.

Sociolog i profesor na Sveučilištu u Zadru Krešimir Krolo preporučuje da pročitate naučno-fantastični roman “Problem tri tela” kineskog autora Liju Cisina. Kako kaže, reč je o jednoj od najbolje napisanih naučno-fantastičnih trilogija u poslednjih trideset godina.

.

"Problem tri tela", izvor: Laguna

“Počinje u komunističkoj Kini, gde gledamo kako tadašnja narodna vojska preuzima jedan objekat. Tu dolazi do mučnih i teških scena iz kojih pratimo jednu od protagonistkinja u njenom životnom putu, koji je dovede ponovo na isto mesto i gde ona ima prilike raditi sa ekeprimentalnom komunikacijskom opremom. Paralelno sa tim istorijskim delom postoji i nešto što se dešava u trenutnom stvarnom svetu, a to je da naučnici širom sveta počinju misteriozno umirati, odnosno dešava se serija suicida. Oni prestaju pronalaziti smisao u onome što rade, tako da se te dve stvari prepliću i grade priču koju neću dalje otkrivati", kaže Krolo.

Inače, adaptacija knjige "Problem tri tela" trebalo bi da se krajem marta pojavi na Netfliksu. Treba pomenuti i da je Džordž Martin ocenio “Problem tri tela” kao “revolucionarno naučno-fantastično delo i jedinstveni spoj naučne fantastike i filozofske spekulacije, politike i istorije, teorije zavere i kosmologije”.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Vredi pročitati: "Ljubavnice"

Pesnikinja i feministička aktivistkinja Jelena Angelovska, preporučuje vam da pročitate roman "Ljubavnice", austrijske književnice Elfride Jelinek, dobitnice Nobelove nagrade 2004.…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Vredi pročitati: "Mliječni zubi"

Novinarka Divna Prusac preporučuje knjigu Lane Bastašić “Mliječni zubi”.

.

Vredi pročitati "Misli o nervoznoj planeti"

Studentkinja novinarstva Ivana Ivanović za ovu nedelju preporučuje da pročitate "Misli o nervoznoj planeti", autora Meta Hejga.

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo