...
TRENUTNO19:20 - 19:30Tehnologija

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati "Born to Run"

22.08.2022.

Novosadska novinarka Gorica Nikolin za ovu nedelju preporučuje autobiografiju "Born to Run" poznatog američkog muzičara Brusa Springstina.

.

"Mislim da je ova knjiga odlična ukoliko ste fanovi muzike, ukoliko slušate muziku i, naročito, ukoliko ste upoznati sa radom Brusa Springstina. Zaista na jedan slikovit način opisuje njegov život i neke dogodovštine o kojima možda i ne znamo toliko u javnosti. Ima tu i dosta ličnih stvari, njegovih trenutaka i informacija koje su, sigurna sam, interesantne većini čitalaca", kaže Gorica.

Knjiga "Born to Run" dobila je naslov po istoimenom trećem studijskom albumu i pesmi sa tog izdanja koji su Springstinu doneli svetsku popularnost. Magazin Rolling Stone je tu pesmu stavio na 21. mesto liste top 500 pesama svih vremena. Springstin je do sada izbacio 20 albuma, od kojih je poslednji "Letter to You" iz 2020. godine. 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Ispod pokrivača"

Ilustratorka Andrijana Vešović, poznatija kao Zombijana, preporučuje grafičku novelu "Ispod pokrivača" autora Krejga Tompsona.

.

Vredi pročitati: "Zašto se niste ubili"?

Aktivista i borac za ljudska prava Lazar Simić preporučuje knjigu Viktora Frankla "Zašto se niste ubili"? Ovo je, pre svega, knjiga o…

.

Vredi pročitati "Dolazak"

Profesorka Fakulteta za medije i komunikacije Marina Milanović za ovu nedelju preporučuje grafičku novelu "Dolazak" Šona Tana.

.

Vredi pročitati "Pozitivne vibracije"

Miodrag Mika Petrović je apsolvent pedagogije koji boluje od cerebralne paralize. Prijatelji ga znaju kao jednu od najpozitivnijih osoba. 

.

Vredi pročitati "Summa atheologiae"

Teolog Branko Sekulić za ovu nedelju preporučuje knjigu Borisa Dežulovića "Summa atheologiae", koja govori o pogledu ateiste na verska pitanja.

.

Vredi pročitati: "I lived on Butterfly Hill"

Omladinski delegat Srbije u Ujedinjenim nacijama i omladinski aktivista Mihajlo Matković kaže da svako treba da pročita knjigu "I lived…

  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 19:10 Vredi pročitati
  • 19:20 Tehnologija
  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo