...
ORADIO UŽIVO

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati "Born to Run"

22.08.2022.

Novosadska novinarka Gorica Nikolin za ovu nedelju preporučuje autobiografiju "Born to Run" poznatog američkog muzičara Brusa Springstina.

.

"Mislim da je ova knjiga odlična ukoliko ste fanovi muzike, ukoliko slušate muziku i, naročito, ukoliko ste upoznati sa radom Brusa Springstina. Zaista na jedan slikovit način opisuje njegov život i neke dogodovštine o kojima možda i ne znamo toliko u javnosti. Ima tu i dosta ličnih stvari, njegovih trenutaka i informacija koje su, sigurna sam, interesantne većini čitalaca", kaže Gorica.

Knjiga "Born to Run" dobila je naslov po istoimenom trećem studijskom albumu i pesmi sa tog izdanja koji su Springstinu doneli svetsku popularnost. Magazin Rolling Stone je tu pesmu stavio na 21. mesto liste top 500 pesama svih vremena. Springstin je do sada izbacio 20 albuma, od kojih je poslednji "Letter to You" iz 2020. godine. 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Vredi pročitati: "Mliječni zubi"

Novinarka Divna Prusac preporučuje knjigu Lane Bastašić “Mliječni zubi”.

.

Vredi pročitati "Misli o nervoznoj planeti"

Studentkinja novinarstva Ivana Ivanović za ovu nedelju preporučuje da pročitate "Misli o nervoznoj planeti", autora Meta Hejga.

.

Vredi pročitati: "Prednosti jednog marginalca"

Katarina Kostić, autorka popularnog bloga o knjigama "Prerazmišljavanje" i osnivačica Novosadske razmene knjiga, preporučuje vam da pročitate roman "Prednosti jednog…

.

Stvari se stalno vrte u krug

Mogli bismo, gotovo sa sigurnošću, da kažemo da se za jedan veliki festival, poput Exita, proda mnogo više karata nego…

.

Vredi pročitati: “Problem tri tela”

Sociolog i profesor na Sveučilištu u Zadru Krešimir Krolo preporučuje da pročitate naučno-fantastični roman “Problem tri tela” kineskog autora Liju…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo