.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura

Karavan fantastike večeras u Domu b-612

13.04.2018.

Kada nas dočeka petak 13. i uhvati nas kolektivno sujeverje, najbolje rešenje je otići na neko mirno mesto. Večeras u Domu b-612 sve ljubitelje epske i naučne fantastike čeka pravi mali raj.

.

Prerazmišljavanje i Dom b-612 danas organizuju Karavan fantastike. U pitanju je putujuće udruženje pisaca, a ovaj put je naslov "Pogled u Ambis."

Kako je za Oradio objasnila autorka bloga "Prerazmišljavanje" Katarina Kostić, Karavan fantastike svaki svoj ciklus književne večeri naslovi temom koja će biti glavna za taj dan.

"Pogled u Ambis odnosi se na dve stvari. Pogled u dubinu ljudske duše iz koje izvire fantastika koju oni pišu, i na pogled u ambis kulture i izdavaštva današnjice", rekla je Katarina i dodala da se u pohodu Karavana fantastike gazi barijera koja živog pisca odvaja od živog, mislećeg čitaoca.

presajt jpg

Cilj same organizacije ovog događaja je, kako kaže autorka bloga Prerazmišljavanje, mnogo više od same promocije.

"Karavan fantastike i njih trojica nisu ono na šta prvo pomislimo. Oni nisu samo promocija, nisu promocija njihovih književnih dela", navodi Katarina i dodaje da je cilj ove manifestacije širenja svesti o poziciji fantastične književnosti i žanrovskih podela koje često ne služe na čast našoj sveukupnoj percepciji kulture.

Jedna od glavnih tema razgovora biće dubina ljudske duše, mrak koji čuvamo u njoj, i tamnica kulture i nasleđa. Članovi karavana su nagrađivani autori epske i naučne fantastike Srđan Tomić, Nemanja Jovanov i Duško Blagojević.

Svi posetioci moći će da učestvuju u diskusiji sa ovim autorima, a sve goste čeka i iznenađenje.

"Svi građani koji se odluče da učestvuju u diskusiji, dobiće neke poklone od autora i moći će da kupe potpisane primerke knjiga po promotivnoj ceni" najavila je Katarina.

Karavan fantastike počinje u 18 časova, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

.
Loše vreme, dobri događaji...
.
Deseto izdanje festivala "Poezika" biće održano 8. juna u Kulturnom centru Novog Sada, a nastupiće J.R.August, Katarina Pejak i…
.
Jedan od najboljih svetskih horova, "Schola Cantorum", koji čini 36 najtalentovanijih studenata Univerziteta Arkanzas, nastupiće…
Program
Kalendar događaja
Maj 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?