...
TRENUTNO11:00 - 12:00Rodnopravnost

Društvo / Obrazovanje

Popularna nauka putuje kroz Srbiju

02.04.2015.

Centar za promociju nauke april je posvetio putovanju kroz Srbiju i u okviru akcije "CPN kroz Srbiju" predstaviće brojne interaktivne naučno-popularne programe u gradovima Srbije.

.

Mobilni program Centra za promociju nauke biće dostupan posetiocima u Novom Sadu, Nišu, Zrenjaninu, Novom Pazaru, Lazarevcu, Kragujevcu, Požarevcu, Subotici, ali će posetiti i susednu Bosnu i Hercegovinu, gde će nastupiti u Banjaluci.

Posetioce očekuju radionice, naučne demonstracije i eksperimenti, CPN tribine, mobilni CPN planetarijum, Horizont četvrtkom, novi koncept pod nazivom "Filozofija kroz Srbiju", ali i kroz mnoštvo drugih formata.

Mobilni CPN planetarijum duže od dve godine putuje regionom, a planetarijumskim projekcijama je do sada prisustvovalo više od 27.000 posetilaca. U aprilu će CPN gostovati i u Pančevu, Zrenjaninu, Novom Pazaru, Batajnici i Požarevcu.

CPN tribine, najposećeniji tribinski program u zemlji, bavi se najraznovrsnijim temama iz više oblasti prirodnih i društvenih nauka, kao i naučnih i društvenih fenomena.

Tribina u Novom Sadu biće posvećena vakcinaciji, u Beogradu će tema tribine biti "Kako sam svoju prabaku upoznao sa pradekom", a u Banjaluci - Kako me je ubio moj Fejsbuk profil.

Kroz program Horizont četvrtkom, CPN pruža podršku naučnoj zajednici, malim i srednjim preduzećima, civilnom društvu i svim zainteresovanim građanima da se uključe u program Horzont 2020, koji obuhvata fond od čak 78 milijardi evra.

Novi putujući program Centra Filozofija kroz Srbiju nastao je kao rezultat saradnje uglednih profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu i CPN-a.

Izvor: Tanjug

Možda te još zanima:

.

Karavan ljubavi okuplja davaoce krvi

"Karavan ljubavi" je kampanja dobrovoljnog davanja krvi koju od 19. do 23. aprila organizuje Novosadski tim Centra za međunarodnu javnu…

.

"Karavan za živi Dunav" na Štrandu

Nedavno periodično ispuštanje krvi u Dunav poteglo je pitanja postojanja prečistača otpadnih voda u Srbiji. Na vreme je počeo i…

.

Karavan za živi Dunav

WWF (Svetski fond za prirodu) otvorio je poziv za mlade koji vole prirodu, rad sa decom, brinu o životnoj sredini…

.

Konkurs za studentsko Bijenale scenskog dizajna

Bijenale scenskog dizajna poziva studente ili grupe studenata svih nivoa studija iz Srbije i regiona da konkurišu radovima nastalim u…

.

Organizovana imunizacija najefikasniji način zaštite od HPV infekcije

Vakcina protiv humanog papiloma virusa (HPV vakcina), kao najbolja prevencija kod mladih, stvara imunitet i sprečava infekciju određenih tipova HPV-a.…

.

Konkurs za program #Zeleneideje

Trag fondacija je otvorila konkurs programa Foruma za zelene ideje, a namenjen je udruženim građanima koji žele da primenjuju uspešne poslovne…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Rodnopravnost
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo