...
TRENUTNO17:00 - 21:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Popularna nauka putuje kroz Srbiju

02.04.2015.

Centar za promociju nauke april je posvetio putovanju kroz Srbiju i u okviru akcije "CPN kroz Srbiju" predstaviće brojne interaktivne naučno-popularne programe u gradovima Srbije.

.

Mobilni program Centra za promociju nauke biće dostupan posetiocima u Novom Sadu, Nišu, Zrenjaninu, Novom Pazaru, Lazarevcu, Kragujevcu, Požarevcu, Subotici, ali će posetiti i susednu Bosnu i Hercegovinu, gde će nastupiti u Banjaluci.

Posetioce očekuju radionice, naučne demonstracije i eksperimenti, CPN tribine, mobilni CPN planetarijum, Horizont četvrtkom, novi koncept pod nazivom "Filozofija kroz Srbiju", ali i kroz mnoštvo drugih formata.

Mobilni CPN planetarijum duže od dve godine putuje regionom, a planetarijumskim projekcijama je do sada prisustvovalo više od 27.000 posetilaca. U aprilu će CPN gostovati i u Pančevu, Zrenjaninu, Novom Pazaru, Batajnici i Požarevcu.

CPN tribine, najposećeniji tribinski program u zemlji, bavi se najraznovrsnijim temama iz više oblasti prirodnih i društvenih nauka, kao i naučnih i društvenih fenomena.

Tribina u Novom Sadu biće posvećena vakcinaciji, u Beogradu će tema tribine biti "Kako sam svoju prabaku upoznao sa pradekom", a u Banjaluci - Kako me je ubio moj Fejsbuk profil.

Kroz program Horizont četvrtkom, CPN pruža podršku naučnoj zajednici, malim i srednjim preduzećima, civilnom društvu i svim zainteresovanim građanima da se uključe u program Horzont 2020, koji obuhvata fond od čak 78 milijardi evra.

Novi putujući program Centra Filozofija kroz Srbiju nastao je kao rezultat saradnje uglednih profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu i CPN-a.

Izvor: Tanjug

Možda te još zanima:

.

"Karavan za živi Dunav" na Štrandu

Nedavno periodično ispuštanje krvi u Dunav poteglo je pitanja postojanja prečistača otpadnih voda u Srbiji. Na vreme je počeo i…

.

Karavan za živi Dunav

WWF (Svetski fond za prirodu) otvorio je poziv za mlade koji vole prirodu, rad sa decom, brinu o životnoj sredini…

.

Novi zvuk u pet koraka

Novi zvuk u gradu njihov je nazaustavljivi moto. Beogradski sastav Artan Lili uspeo je ponovo da osveži svoj izraz namerno…

.

"Kosa" pola veka kasnije: Da li se nešto promenilo?

Kultno delo "Kosa" prevenstveno je bilo zamišljeno kao brodvejski pozorišni komad, ali je svoju punu slavu dobilo filmskom ekranizacijom, pod…

.

KOMS pokreće školu za buduće jutjubere

Jutjub godinama unazad predstavlja jedan od glavnih izvora informisanja mladih, ali i perspektivan prostor za razvoj karijere. Zbog toga je…

.

Medijske najave ratova plaše i ljute mlade ljude

Dva su događaja potresla globalnu i lokalnu političku scenu oko Nove godine. Ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija od strane američke…

  • 15:00 Album nedelje
  • 16:00 Superoperater
  • 17:00 Music Mix by Bea
  • 21:00 Music mix by Marko

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo