...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Popularna nauka putuje kroz Srbiju

02.04.2015.

Centar za promociju nauke april je posvetio putovanju kroz Srbiju i u okviru akcije "CPN kroz Srbiju" predstaviće brojne interaktivne naučno-popularne programe u gradovima Srbije.

.

Mobilni program Centra za promociju nauke biće dostupan posetiocima u Novom Sadu, Nišu, Zrenjaninu, Novom Pazaru, Lazarevcu, Kragujevcu, Požarevcu, Subotici, ali će posetiti i susednu Bosnu i Hercegovinu, gde će nastupiti u Banjaluci.

Posetioce očekuju radionice, naučne demonstracije i eksperimenti, CPN tribine, mobilni CPN planetarijum, Horizont četvrtkom, novi koncept pod nazivom "Filozofija kroz Srbiju", ali i kroz mnoštvo drugih formata.

Mobilni CPN planetarijum duže od dve godine putuje regionom, a planetarijumskim projekcijama je do sada prisustvovalo više od 27.000 posetilaca. U aprilu će CPN gostovati i u Pančevu, Zrenjaninu, Novom Pazaru, Batajnici i Požarevcu.

CPN tribine, najposećeniji tribinski program u zemlji, bavi se najraznovrsnijim temama iz više oblasti prirodnih i društvenih nauka, kao i naučnih i društvenih fenomena.

Tribina u Novom Sadu biće posvećena vakcinaciji, u Beogradu će tema tribine biti "Kako sam svoju prabaku upoznao sa pradekom", a u Banjaluci - Kako me je ubio moj Fejsbuk profil.

Kroz program Horizont četvrtkom, CPN pruža podršku naučnoj zajednici, malim i srednjim preduzećima, civilnom društvu i svim zainteresovanim građanima da se uključe u program Horzont 2020, koji obuhvata fond od čak 78 milijardi evra.

Novi putujući program Centra Filozofija kroz Srbiju nastao je kao rezultat saradnje uglednih profesora Filozofskog fakulteta u Beogradu i CPN-a.

Izvor: Tanjug

Možda te još zanima:

.

"Karavan za živi Dunav" na Štrandu

Nedavno periodično ispuštanje krvi u Dunav poteglo je pitanja postojanja prečistača otpadnih voda u Srbiji. Na vreme je počeo i…

.

Karavan za živi Dunav

WWF (Svetski fond za prirodu) otvorio je poziv za mlade koji vole prirodu, rad sa decom, brinu o životnoj sredini…

.

Online vežbanje najefikasniji ubica stresa

Do sada se već pokazalo da su izolacija i samoizolacija dobri samo za jednu stvar: da ne dobijemo ili ne…

.

Grupa entuzijasta pokreće online pijacu

Beograđanka Ivana Ćirković pokrenula je ovih dana izradu sajta pod nazivom "Ponovoradipijaca" koji bi trebalo da poveže male poljoprivredne proizvođače…

.

U Grčkoj karantin 24/7, u Holandiji kao da se ništa ne dešava

Virus Covid-19 je skoro celom svetu doneo scenario sa kojim se svakodnevno suočavamo. Borba protiv ovog "nevidljivog" neprijatelja, kako ga…

.

Preuzmi androd i iOS aplikaciju Oradija

Slušaj program Oradija, prati sve naše tekstualne sadržaje, video klipove i radijske podkaste na Oradio mobilnim aplikacijama za Android i…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li se pridržavate preporuke o ostajanju kod kuće tokom epidemije korona virusa? 

Oradio logo