.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura / Galerija

Novi talas kulture - Ulice fotografija

25.05.2015.

Poslednjih dana često možete videti na društvenim mrežama haštag #neštosedešava. O tome šta se tačno dešava, za O radio su ispričali članovi fotografskog kolektiva Ulice fotografija Jelena Pajić i Miloš Čubrilo.

.

"Došli smo da najavimo prvenstveno izložbu, i to prvu samostalnu izložbu kolektiva Ulice. Ulice su fotografski kolektiv koji je podgrupa Departmana 0 koji se sastoji iz Likovnog departmana, Projekta 0 (audio-vizuelni departman) i fotografskog kolektiva Ulice", rekla je Jelena objasnivši zašto je naziv ove akcije "nešto se dešava".

"Svojevremeno, kada je nastao prvi novi talas u Zagrebu, časopis "Polet" je izbacio naslovnu stranu sa parolom "nešto se događa". Mi smo tu rečenicu preobratili u "nešto se dešava" i na takav način označili početak novog fotografskog i kulturnog talasa u Novom Sadu, Vojvodini pa i u Srbiji".

foto jpg

Prva samostalna izložba kolektiva Ulice fotografija dešava se u sredu od 21 čas u SKCNS Fabrika, na kojoj će izlagati svih osam članova kolektiva i gosti koji su svoje fotografije objavljivali na njihovoj fejsbuk stranici.

"Takođe ćemo deliti poklone gostima. Zapravo, mi smo od samog početka pokrenuli ideju da sve naše fotografije budu umanjene i da se dele kao znak pažnje ljudima koji nas podržavaju. Da poklonimo ljudima deo sebe", rekao je Miloš Čubrilo i zajedno sa Jelenom otkrio prvo sledeće izlaganje Ulica.

fotografija jpg

"Jedino što možemo da kažemo jeste da planiramo velike stvari. Mali tizer - vidimo se verovatno početkom juna u Beogradu" .

Ceo razgovor možete da poslušate na podkastu ovde.

 

Lea Kotlica

.
Galerija Matice srpske u okviru redovnog programa za publiku uvodi nova, posebno osmišljena tematska vođenja kroz stalnu postavku…
.
Kulturni centar Novog Sada raspisao je konkurs za učešće na šestom festivalu NOAfest 2019. Tema ovogodišnjeg festivala je "Mlada…
.
Radionica "Kolektivno ostvarivanje prava autora" biće održana u četvrtak 9. maja od 18 časova u dvorcu Eđšeg. Radionica je namenjena…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?