.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura / Galerija

COMPLICATE SIMPLY stiže u Novi Sad

14.04.2016.

Nakon premijere u Muzeju primenjenih umetnosti u Beogradu, Novosađani će od 15. do 30. aprila takođe imati priliku da pogledaju jednu vrhunsku izložbu u svom gradu, iza koje stoji ni manje ni više nego Slavimir Stojanović, jedna od najvažnijih faca srpske dizajn scene.

.

Photo: PDP Conference

U pitanju je njegova retrospektivna izložba "COMPLICATE SIMPLY", kojom Slavimir na kreativan način prikazuje prvih 30 godina svog rada, tokom kojih je svrstan među najpoznatije domaće grafičke dizajnere. Ona prikazuje razvojni put Slavimira Stojanovića od najranijih crteža iz detinjstva, preko plakata, stripova, ilustracija, logotipa, magazina, omota ploča, pa sve do nagrađenih projekata koje je radio za velike međunarodne kompanije.

Otvaranje izložbe biće u petak 15. aprila u 19 časova u galeriji S Muzeja savremene umetnosti Vojvodine (Dunavska 37).

Kustos Vladimir Mitrović objasnio je uoči izložbe, da se Slavimirov svet dizajna može posmatrati kao "svojevrsni dnevnik umetnikovog odrastanja i stasavanja", koji je prema njegovim rečima, sastavljen od mnogo različitih projekata, koji u toj različitosti grade jednu "blistavu stvaralačku karijeru".

"Ovaj umetnik se kroz intelektualnu igru često poigrava sa našom opakom stvarnošću, traumama i stahovima. Tako ga Stojanović spretno i vešto, sa povišenom dozom humora, nadograđuje i prevazilazi", poručio je Vladimir Mitrović.

Tokom prošlogodišnje PDP Konferencije, koja je održana u septembru, ekipa O radija imala je prilike da upozna Slavimira i da sa njim porazgovara o aktuelnoj izložbi i dosadašnjem radu. Tada smo saznali i da je od samih početaka stvaranja, kao tinejdžer, bio zaljubljen u hip hop kulturu, te da se okušao i u repovanju pod nickom B Wild.

"Jako je strašno kada se toga setim. Imali smo svoju grupu, a moje stejdž ime bilo je B Wild. Inače da znate, bio sam štreber sa svim peticama tako da, toliko o tome", kazao je Slavimir tada za O radio.

Ova izložba i njeno otvaranje u petak, 15. aprila u 19 časova je must go. Organizuje je Muzej savremene umetnosti Vojvodine i neumorna PDP Conference ekipa.

M.L.

.
Galerija Matice srpske u okviru redovnog programa za publiku uvodi nova, posebno osmišljena tematska vođenja kroz stalnu postavku…
.
Kulturni centar Novog Sada raspisao je konkurs za učešće na šestom festivalu NOAfest 2019. Tema ovogodišnjeg festivala je "Mlada…
.
Radionica "Kolektivno ostvarivanje prava autora" biće održana u četvrtak 9. maja od 18 časova u dvorcu Eđšeg. Radionica je namenjena…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?