...
TRENUTNO12:00 - 14:00Pre podne na O radiju

Kultura / Galerija

COMPLICATE SIMPLY stiže u Novi Sad

14.04.2016.

Nakon premijere u Muzeju primenjenih umetnosti u Beogradu, Novosađani će od 15. do 30. aprila takođe imati priliku da pogledaju jednu vrhunsku izložbu u svom gradu, iza koje stoji ni manje ni više nego Slavimir Stojanović, jedna od najvažnijih faca srpske dizajn scene.

.

Photo: PDP Conference

U pitanju je njegova retrospektivna izložba "COMPLICATE SIMPLY", kojom Slavimir na kreativan način prikazuje prvih 30 godina svog rada, tokom kojih je svrstan među najpoznatije domaće grafičke dizajnere. Ona prikazuje razvojni put Slavimira Stojanovića od najranijih crteža iz detinjstva, preko plakata, stripova, ilustracija, logotipa, magazina, omota ploča, pa sve do nagrađenih projekata koje je radio za velike međunarodne kompanije.

Otvaranje izložbe biće u petak 15. aprila u 19 časova u galeriji S Muzeja savremene umetnosti Vojvodine (Dunavska 37).

Kustos Vladimir Mitrović objasnio je uoči izložbe, da se Slavimirov svet dizajna može posmatrati kao "svojevrsni dnevnik umetnikovog odrastanja i stasavanja", koji je prema njegovim rečima, sastavljen od mnogo različitih projekata, koji u toj različitosti grade jednu "blistavu stvaralačku karijeru".

"Ovaj umetnik se kroz intelektualnu igru često poigrava sa našom opakom stvarnošću, traumama i stahovima. Tako ga Stojanović spretno i vešto, sa povišenom dozom humora, nadograđuje i prevazilazi", poručio je Vladimir Mitrović.

Tokom prošlogodišnje PDP Konferencije, koja je održana u septembru, ekipa O radija imala je prilike da upozna Slavimira i da sa njim porazgovara o aktuelnoj izložbi i dosadašnjem radu. Tada smo saznali i da je od samih početaka stvaranja, kao tinejdžer, bio zaljubljen u hip hop kulturu, te da se okušao i u repovanju pod nickom B Wild.

"Jako je strašno kada se toga setim. Imali smo svoju grupu, a moje stejdž ime bilo je B Wild. Inače da znate, bio sam štreber sa svim peticama tako da, toliko o tome", kazao je Slavimir tada za O radio.

Ova izložba i njeno otvaranje u petak, 15. aprila u 19 časova je must go. Organizuje je Muzej savremene umetnosti Vojvodine i neumorna PDP Conference ekipa.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Veštačka inteligencija zanimljiva sve većem broju kompanija

Wonderland AI konferencija biće održana 8. novembra u Beogradu. Jedan od organizatora Jovan Stojanović je pokretač AI zajednice u Srbiji,…

.

Interaktivna tribina o panici

Da li znate šta su to panične reakcije i odakle one izviru? Zašto neki ljudi reaguju panično, a neki ne?

.

Umetnost rasterećenosti

Beogradski pisac Goran Stojičić napisao je svoju prvu knjigu "Besani" 2016. i ona je postala hit preko noći. U pitanju…

.

Milan Stojanović: Oseća se optimizam u srpskom filmu

Milan Stojanović je filmski producent, programski direktor festivala Cinema City i jedan od producenata veoma hvaljene serije "Vere i zavere"…

.

Knjiga nedelje: "Ulje na vodi", Dubravka Stojanović

Novinarka i autorka Peščanika Svetlana Ceca Lukić jedna je od predstavnica naše ženske intelektualne scene koja se u dugoj karijeri…

.

Sex education: Baklja za teranje mraka zatucanosti

Žanr: komedija Režija: Lori Nan Stars: Asa Baterfild, Džilian Anderson, Nkuti Gatva, Ema Mekej

  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Radio Gruvanje

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo