...
TRENUTNO20:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

Volontirajte na MikroFAF festivalu

14.08.2024.

Ove godine će se u Beogradu održati 15. festival kratkog amaterskog filma MikroFAF. Prijave za volonterski organizacioni tim festivala otvorene su do 15. avgusta, a o tome kako će izgledati ovogodišnji MikroFAF razgovarali smo sa Marijom Rodić iz udruženja Satibara, koje je organizator festivala.

.

Foto: Facebook / MikroFAF

"Festival je generalno veoma raznolik i važan je za formu kratkog filma, za nezavisni film, kao i za samoorganizovanost u filmu. Ove godine festival posebno posvećujemo mladima, tako da će i glavni takmičarski program biti baš za njihove filmove, a odlučili smo da mlade uključimo i u naš organizacioni tim. MikroFAF je ove godine takođe fokusiran na povezivanje mladih kroz saradnju sa festivalom Anibar iz Peći", kaže Marija.

S obzirom da je poziv za volonterski organizacioni tim festivala i dalje u toku, ko sve može da se prijavi za učešće i šta će se očekivati od volontera i volonterki koji će biti selektovani za rad na festivalu? 

Mladi koji će postati volonteri će pre svega imati priliku da prođu edukaciju o menadžmentu festivala kroz radionice. Na poziv se mogu prijaviti sve osobe od 18 do 30 godina, bez obzira da li imaju prethodno iskustvo u organizaciji festivala. Oni će takođe imati priliku da iskažu svoje interesovanje za segmente organizacije koji su im najzanimljiviji, kao što su uređivanje programa, logistika, tehnika, promocija festivala, fandrejzing... Koja god oblast da je u pitanju, podrazumevaće se timski rad i mentorstvo.

MikroFAF2024-foto-Fejsbuk-MikroFAF

Dakle, ono što će biti presudno u selekciji volontera i volonterki jeste njihova motivacija za učešće u organizaciji festivala? 

Tako je. Iz prethodnih godina smo naučili da prethodno iskustvo ne mora biti ključno za uspešan rad u timu festivala, već da su mnogo važniji entuzijazam i želja da se nešto ostvari. Ono što kroz uključivanje mladih takođe želimo da postignemo jeste da donesemo novi pogled na stvari i novu energiju festivalu.

Da li je ovakvo uključivanje mladih u organizaciju festivala nešto što očekujete da će postati praksa i u narednim godinama MikroFAF-a?

Nadamo se da će tako biti, to nam je svakako cilj. Ove godine smo odlučili da napravimo takav "eksperiment", to jest da mladim ljudima prepustimo donošenje odluka i damo im veću slobodu da prilagode festival po svojoj meri. Nadamo se da će se njima to dopasti i da će neki od njih ostati sa nama i sledeće godine. Mislim da je to veoma važno, ne samo za ovaj festival, već i za scenu generalno. Mladi su ključna stavka jer oni mogu da donesu nove ideje.

Ceo intervju sa Marijom Rodić poslušajte u plejeru: 

I.Č. 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Konkurs za Mikro festival amaterskog filma

Konkurs za šesti Mikro festival amaterskog filma, koji će biti održan u Centru za kulturnu dekontaminaciju 2. i 3. oktobra,…

.

Saradnja subotičkih i vršačkih strip autora: Od granice do granice

U Subotici je, u prostoru Hardwired, trenutno otvorena izložba stripova i fanzina "Od granice do granice". Izložbu realizuje TV Krpelj…

.

Nedeljni vodič od 16. do 22. septembra

Dva odlična festivala, nekoliko dobrih žurki i puno drugih zanimljivih događaja očekuju vas ove sedmice. Naravno, tu je i gostovanje…

.

Strip umetnik Luka Cakić sprema superheroja iz NOB-a

Luka Cakić je mladi Podgoričanin koji se stripom bavi već godinama. Sve je počelo talentom i ilustracijama nastalim iz hobija,…

.

Strip se preselio u Herceg Novi

Više od 150 gostiju iz 20 zemalja okupilo se ovih dana na 18. Hercegnovskom strip festivalu. Kao i ranijih godina,…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. septembra

Festival kamerne muzike, Kaleidoskop kulture, Novosadski strip vikend i festival savremenog plesa Tanz Platz samo su neki od događaja koji…

  • 18:00 Exit koncert
  • 19:00 Jump Around
  • 20:00 Music Mix by Bea

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo