...
TRENUTNO16:45 - 17:00Prava stvar

Kultura / Film

Konkurs za Mikro festival amaterskog filma

07.08.2015.

Konkurs za šesti Mikro festival amaterskog filma, koji će biti održan u Centru za kulturnu dekontaminaciju 2. i 3. oktobra, otvoren je do 5. septembra.

.

Mikro festival amaterskog filma (MikroFAF) okuplja autore uradi sam produkcije u nameri da otvori prostor za izražavanje i stvaranje svima koje interesuje filmska umetnost.

U prethodnih šest godina, projektujući kratke filmove na ulicama, u kafanama, na trgovima i ćoškovima, kulturnim centrima ili stanovima, okupilo se više od 300 autora, saopštili su organizatori.

Prikazano je više od 400 najrazličitijih nezavisnih video ostvarenja - igranih, trash, dokumentarnih, art, eksperimentalnih i animiranih filmova.

Iako radove prikazane na MikroFAF-u karakteriše raznolikost tema, kvaliteta i formi, oni su često bili slični u svojoj angažovanosti i prepoznavanju društvenih problema koji nadilaze okvire naše zemlje ili regiona.

Najbolje autore očekuju tri nagrade. Mikropolis nagrada za najbolji kratki uradi sam film, bez tematskog ograničenja namenjena je filmovima nastalim bez budžeta, bez angažovanja profesionalnih filmskih radnika i korišćenjem sopstvenih sredstava.

U pratećem programu naći će se filmovi koji ne odgovaraju uradi sam kriterijumima, na kojima su angažovani profesionalni filmski radnici, a obezbeđena su sredstva iz raznih izvora sem od autora.

Beyond fragments nagrada namenjena je najboljem angažovanom filmu koji se bavi alternativnim stavovima, idejama, pokretima i praksama koje bi mogle da doprinesu stvaranju pravičnijeg društva.

Konkurs je otvoren za sve i ne postoji ograničenje u odnosu na zemlju porekla autora. Filmovi koji nisu na srpskom ili engleskom jeziku moraju imati prevod na jedan od ova dva jezika.

Prihvatljivo trajanje kratkog filma je do 15 minuta, jedan autor ili autorka mogu prijaviti najviše tri filma.

Detaljnije informacije o načinu prijave mogu se pronaći na zvaničnoj Facebook stranici festivala ili dobiti putem mejla mikro.faf [at] gmail.com.

Izvor: RTV

Možda te još zanima:

.

Konkurs za studentsko Bijenale scenskog dizajna

Bijenale scenskog dizajna poziva studente ili grupe studenata svih nivoa studija iz Srbije i regiona da konkurišu radovima nastalim u…

.

Beldocs donosi bisere dokumentarnog filma

Međunarodni festival dokumentarnog filma "Beldocs" ove godine donosi publici 103 filma na jedanaest lokacija u Beogradu. Publika će imati priliku…

.

Vredi pročitati: "Čast"

Studentkinja treće godine pravnog fakulteta u Zenici i potpredsednica Sektora za akademske aktivnosti ELSA Zenica Jasmina Horić svim mladima preporučuje…

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti
  • 18:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo