...
TRENUTNO16:00 - 00:00Music Mix by Majkić

Kultura / Film

Uskoro dokumentarac o Ejmi Vajnhaus

03.04.2015.

“Me and my head high, and my tears dry, get on without my guy…" poznati su stihovi njene najslušanije pesme “Back to black”. Trejler dokumentarca o preminuloj pevačici Ejmi Vajnhaus našao se na društvenim mrežama, najavljujući potresnu sagu o kratkoj ali uspešnoj Ejminoj karijeri ispričanoj iz njenog ugla.

.

"Pevanje je oduvek bilo važno za mene ali nikada nisam znala da ću se time i baviti. Jednostavno sam bila srećna što mogu da se bavim onim što volim…", jedna je od rečenica u trejleru, dok u pozadini tugaljivo odzvanjaju stihovi prepoznatljive "crne" pesme.

Ejmin glas i duboka emotivna posvećenost pesmama koje su bile ogledalo njenog duha i života doveli su je do vrha svetskih muzičkih top lista. No, buran život i haotične ljubavne veze, drogiranje i alkoholizam presudili su retkom muzičkom talentu, a Ejmi se pridružila nizu svetskih zvezda koji su karijeru prekinuli predoziranjem. Vajnhaus je poslednja zvezda koja se pridružila "Klubu 27" - velikih umetnika koji su umrli u 27. godini.  

Pokušaj njenog poslednjeg nastupa desio se upravo u Beogradu, kada nije mogla da otpeva nijednu pesmu, teturajući se po bini u jedva svesnom stanju.

U filmu su prikazani njeni do sada neviđeni arhivski snimci i fotografije, kao i brojni intervjui. Premijera je zakazana za 3. jul u Velikoj Britaniji.

 

 N.Š.

Možda te još zanima:

.

Projekcija filma "Izolend" u KCNS

Projekcija dokumentarnog filma "Izolend" biće održana u subotu 30. marta u Kulturnom centru Novog Sada.

.

Prijavite se na DORF-ov konkurs

Organizatori festivala dokumentarnog rok filma DORF '16 pozivaju autore i producente dokumentarnih muzičkih filmova da se prijave na konkurs koji…

.

Neobjavljeni snimci Dženis Džoplin u dokumentarcu

Dokumentarac o Dženis Džoplin "Janis" prikazan je na filmskom festivalu u Veneciji. Autorka filma Ejmi Berg kaže da ju je…

.

Dokumentarac o Daft Punk-u 24. juna

Prošlo je skoro godinu dana od kada su u javnost stigle bilo kakve vesti o dokumentarnom filmu o mega popularnom…

.

Prikazan dokumentarac o Kurtu Kobejnu

Među retkim materijalom koji je Morgen mogao da koristi je i snimak Kobejna kako peva pesmu Bitlsa "And I Loved…

.

Otac koji je raskrinkao Srbiju

Voleo bih da nisam morao da gledam film Srdana Golubovića "Otac". Dvosatna instant patnja oca za svojom decom, u okruženju…

  • 14:00 Dnevna soba
  • 15:00 Superoperater
  • 16:00 Music Mix by Majkić

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo