...
TRENUTNO20:00 - 21:00Vaš DJ sat

Kultura / Film

Serije koje morate gledati ovog leta

09.08.2018.

Na letnjim temperaturama, zamračena soba i dobre serije dođu kao jedino osveženje. Upravo zbog toga, ekipa Oradija predlaže vam nekoliko serija koje bi ovog leta obavezno trebalo da pogledate.

.

Ako bi zbog nečega trebalo da budemo zahvalni internetu, onda su to sajtovi za online gledanje serija. Kao jedna od trenutno najpoznatijih platformi ovog tipa izdvojio se Netflix, a zajedno sa njim stiglo je i brdo odličnih serija - I am a killer, Wild wild country, Final space, The end of the fucking world, Roman empire...

Želeli smo da ispitamo koliko su mladi upoznati sa ponudom i izborom koji nude Netflix i slične platforme i koje su to serije koje u stvari oni prate. Evo nekih odgovora:

Sa izborom serija koje nudi Netflix nisam preterano upoznat. Trenutno ne pratim nijednu seriju, skoro sam gledao Westworld, a pre toga Black mirror i Office.

Serije preuzimam sa interneta, od aktuelnih volim Westworld, Sluškinjinu priču i ispratio sam The terror, to je nedavno bilo aktuelno.

Jako volim Netflixove serije, pogotovo njihove originale poput House of cards i Stranger things, kao i serije koje su počeli pod BBC-jem ili nekim drugim produkcijskim kućama, kao Black mirror i Peaky blinders.

Možda ću sad da zvučim malo basic kad kažem da sam počeo da binge-watch-ujem Breaking bad, pogledao sam sve sezone Better Call Saul i tu su neke klasične serije, kao što su Prijatelji.

ww jpg

Prijatelji, Dva i po muškarca i Štreberi neke su od serija koje nikad neće dosaditi. Ipak, ako ste odlučili da ovog leta šansu date i nekoj novoj seriji, našli smo pravu osobu koja može da vam je preporuči.

Veliki ljubitelj i poznavalac i momak koji je pisao recenzije serija i filmova za studentski mesečnik Žurnalist Ivan Čolić rekao je za Oradio da ima mnogo dobrih serija koje su nedavno završile svoje sezone, ali da bez obzira na to treba da im pružimo priliku. 

"Poslednja epizoda druge sezone serije Westworld je nedavno emitovana, pa kome se svidela prošla sezona, zna šta da očekuje. Sluškinjina priča je takođe završila drugu sezonu, tako da predlažem da onaj ko nije gledao brzo bindžuje da nas stigne. Mislim da su danas retke aktuelne serije koje su bez dlake na jeziku. Jedna od njih bi bila Atlanta. Ko voli Donalda Glovera i njegovu kritiku društva možda će uživati da vidi nadrealizam koji ta serija ubacuje", kaže Ivan.

atl jpg

Iako žanrovski zaista ima različitih predloga, ono što je identično jeste da su im ocene na platformama za gledanje online prilično visoke. Međutim, s obzirom na to da čak ni ove ocene nisu uvek merodavne i mnogo zavisi od ukusa gledaoca, puštamo vas da odaberete onu koja vam najviše odgovara i javite utiske.

 

Prilog o ovoj temi možete preslušati u plejeru:

M. M.

Možda te još zanima:

.

Kuda pobeći od gužvi na novosadskim bazenima?

Konačno nam je stiglo leto, sa njim i velike vrućine. Ukoliko ste i posle EXIT-a ostali u Novom Sadu, šanse…

.

Rab: Malo ostrvo koje ne može da dosadi

Hrvatsko ostrvo Rab sjajan je izbor ako od letovanja očekujete mir, udobnost i savršen prirodni ambijent, bez puno noćnog provoda…

.

Rashladite se u blizini Novog Sada

Letnji odmor ne mora nužno da označava samo odlazak na more. Čak i taj odlazak na more za raspust, pauzu…

.

Leto na Viberu

Jedna od najpopularnijih platformi za komunikaciju na svetu, Rakuten Viber, donosi kombinaciju zabavnih i korisnih funkcija koje će vam ovo…

.

Leto je dobra prilika da se uhvatimo u koštac sa zahtevnijim knjigama

Leto je doba kada, uobičajeno, imamo više vremena za čitanje. Spremili smo vam nekoliko predloga, aktuelne i najprodavanije knjige, kao…

.

Letnji odmori sve više postaju luksuz

Leto je stiglo, a sa njim i planiranje godišnjih odmora i putovanja. Ove godine konačno nije u fokusu pandemija, te…

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Vaš DJ sat
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo