.
Trenutno
Music mix
Kultura / Film

Serije koje morate gledati ovog leta

09.08.2018.

Na letnjim temperaturama, zamračena soba i dobre serije dođu kao jedino osveženje. Upravo zbog toga, ekipa Oradija predlaže vam nekoliko serija koje bi ovog leta obavezno trebalo da pogledate.

.

Ako bi zbog nečega trebalo da budemo zahvalni internetu, onda su to sajtovi za online gledanje serija. Kao jedna od trenutno najpoznatijih platformi ovog tipa izdvojio se Netflix, a zajedno sa njim stiglo je i brdo odličnih serija - I am a killer, Wild wild country, Final space, The end of the fucking world, Roman empire...

Želeli smo da ispitamo koliko su mladi upoznati sa ponudom i izborom koji nude Netflix i slične platforme i koje su to serije koje u stvari oni prate. Evo nekih odgovora:

Sa izborom serija koje nudi Netflix nisam preterano upoznat. Trenutno ne pratim nijednu seriju, skoro sam gledao Westworld, a pre toga Black mirror i Office.

Serije preuzimam sa interneta, od aktuelnih volim Westworld, Sluškinjinu priču i ispratio sam The terror, to je nedavno bilo aktuelno.

Jako volim Netflixove serije, pogotovo njihove originale poput House of cards i Stranger things, kao i serije koje su počeli pod BBC-jem ili nekim drugim produkcijskim kućama, kao Black mirror i Peaky blinders.

Možda ću sad da zvučim malo basic kad kažem da sam počeo da binge-watch-ujem Breaking bad, pogledao sam sve sezone Better Call Saul i tu su neke klasične serije, kao što su Prijatelji.

ww jpg

Prijatelji, Dva i po muškarca i Štreberi neke su od serija koje nikad neće dosaditi. Ipak, ako ste odlučili da ovog leta šansu date i nekoj novoj seriji, našli smo pravu osobu koja može da vam je preporuči.

Veliki ljubitelj i poznavalac i momak koji je pisao recenzije serija i filmova za studentski mesečnik Žurnalist Ivan Čolić rekao je za Oradio da ima mnogo dobrih serija koje su nedavno završile svoje sezone, ali da bez obzira na to treba da im pružimo priliku. 

"Poslednja epizoda druge sezone serije Westworld je nedavno emitovana, pa kome se svidela prošla sezona, zna šta da očekuje. Sluškinjina priča je takođe završila drugu sezonu, tako da predlažem da onaj ko nije gledao brzo bindžuje da nas stigne. Mislim da su danas retke aktuelne serije koje su bez dlake na jeziku. Jedna od njih bi bila Atlanta. Ko voli Donalda Glovera i njegovu kritiku društva možda će uživati da vidi nadrealizam koji ta serija ubacuje", kaže Ivan.

atl jpg

Iako žanrovski zaista ima različitih predloga, ono što je identično jeste da su im ocene na platformama za gledanje online prilično visoke. Međutim, s obzirom na to da čak ni ove ocene nisu uvek merodavne i mnogo zavisi od ukusa gledaoca, puštamo vas da odaberete onu koja vam najviše odgovara i javite utiske.

 

Prilog o ovoj temi možete preslušati u plejeru:

M. M.

.
Otvoren je konkurs za deseto izdanje Međunarodnog festivala kratkog, nezavisnog i "uradi-sam" filma MikroFAF, koji ove godine nosi…
.
Vojvođanski građanski centar otvorio je konkurs za program "Prvi kadar Sarajevo/Prizren", koji pruža priliku mladim ljudima iz…
.
Međunarodni festival jednominutnog filma "Mister Vorky" biće održan šesti put od 29. maja do 2. juna u Rumi. U dva takmičarska…
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?