...
TRENUTNO14:00 - 15:00Superoperater

Kultura / Film

Prikazan dokumentarac o Kurtu Kobejnu

26.01.2015.

Među retkim materijalom koji je Morgen mogao da koristi je i snimak Kobejna kako peva pesmu Bitlsa "And I Loved Her" i kućni video njega i Lavove.

.

   Kortni Lav i njena ćerka Frensis Bin prisustvovale su proteklog vikenda premijeri dokumentarca "Cobain: Montage of Heck" na filmskom festivalu Sandens. Udovica i ćerka frontmena benda Nirvana, Kurta Kobejna zajedno su prošetale crvenim tepihom festivala što je retkost budući da dve žene imaju prilično zategnute odnose.

   Film, koji je režirao Bret Morgen, prvi je autorizovani film o Kobejnu. Morgen je rekao da je osam godina radio na filmu, od kojih šest samo na licenciranju materijala. Poslednje dve godine bavio se, kako je rekao, "agresivnim snimanjem filma".

   "Pred kraj sam se suočio sa ozbiljnim sumnjama. Film me je izazvao. Bilo mi je potrebno sve što sam imao da dođem do ovde. Pritisak da sve bude kako treba je bio ogroman, a ovo je prilično nekonvencionalan film", ispričao je on.

   Među retkim materijalom koji je Morgen mogao da koristi je i snimak Kobejna kako peva pesmu Bitlsa "And I Loved Her" i kućni video njega i Lavove.

   Režiser je ispričao da je, kada je konačno završio film, 25 minuta plakao u kupatilu.

   "Nisam plakao zbog toga što je Kurt umro. Plakao sam jer neću više provoditi vreme sa njim. A poslednje dve godine, on mi je bio sve u životu", objasnio je on.

   "Čovek koji se pojavio bio je romantičan i duhovit i topao ali je imao i problema. Nisam želeo da ispadne savršen. Ovo je komplikovana priča i verujem da se to vidi i u filmu", rekao je režiser o filmu koji će kasnije ove godine biti prikazan na kanalu HBO.

(Beta)

Možda te još zanima:

.

Trejler dokumentarca o Kurt Cobainu

   Pojavio se prvi trejler za Montage of Heck, prvi autorizovani dokumentarac o Kurtu Kobejnu.

.

Projekcija filma "Izolend" u KCNS

Projekcija dokumentarnog filma "Izolend" biće održana u subotu 30. marta u Kulturnom centru Novog Sada.

.

Prijavite se na DORF-ov konkurs

Organizatori festivala dokumentarnog rok filma DORF '16 pozivaju autore i producente dokumentarnih muzičkih filmova da se prijave na konkurs koji…

.

Neobjavljeni snimci Dženis Džoplin u dokumentarcu

Dokumentarac o Dženis Džoplin "Janis" prikazan je na filmskom festivalu u Veneciji. Autorka filma Ejmi Berg kaže da ju je…

.

Dokumentarac o Daft Punk-u 24. juna

Prošlo je skoro godinu dana od kada su u javnost stigle bilo kakve vesti o dokumentarnom filmu o mega popularnom…

.

Uskoro dokumentarac o Ejmi Vajnhaus

“Me and my head high, and my tears dry, get on without my guy…" poznati su stihovi njene najslušanije pesme…

  • 13:30 Pre podne na O radiju
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music Mix by Majkić
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo