.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura / Film

Prikazan dokumentarac o Kurtu Kobejnu

26.01.2015.

Među retkim materijalom koji je Morgen mogao da koristi je i snimak Kobejna kako peva pesmu Bitlsa "And I Loved Her" i kućni video njega i Lavove.

.

   Kortni Lav i njena ćerka Frensis Bin prisustvovale su proteklog vikenda premijeri dokumentarca "Cobain: Montage of Heck" na filmskom festivalu Sandens. Udovica i ćerka frontmena benda Nirvana, Kurta Kobejna zajedno su prošetale crvenim tepihom festivala što je retkost budući da dve žene imaju prilično zategnute odnose.

   Film, koji je režirao Bret Morgen, prvi je autorizovani film o Kobejnu. Morgen je rekao da je osam godina radio na filmu, od kojih šest samo na licenciranju materijala. Poslednje dve godine bavio se, kako je rekao, "agresivnim snimanjem filma".

   "Pred kraj sam se suočio sa ozbiljnim sumnjama. Film me je izazvao. Bilo mi je potrebno sve što sam imao da dođem do ovde. Pritisak da sve bude kako treba je bio ogroman, a ovo je prilično nekonvencionalan film", ispričao je on.

   Među retkim materijalom koji je Morgen mogao da koristi je i snimak Kobejna kako peva pesmu Bitlsa "And I Loved Her" i kućni video njega i Lavove.

   Režiser je ispričao da je, kada je konačno završio film, 25 minuta plakao u kupatilu.

   "Nisam plakao zbog toga što je Kurt umro. Plakao sam jer neću više provoditi vreme sa njim. A poslednje dve godine, on mi je bio sve u životu", objasnio je on.

   "Čovek koji se pojavio bio je romantičan i duhovit i topao ali je imao i problema. Nisam želeo da ispadne savršen. Ovo je komplikovana priča i verujem da se to vidi i u filmu", rekao je režiser o filmu koji će kasnije ove godine biti prikazan na kanalu HBO.

(Beta)

.
Nova regionalna kantautorska scena se u poslednjih nekoliko godina pokazala kao vrlo kvalitetno tlo za muzičko stvaralaštvo. Ispostavilo…
.
Najbolji start jednog Spajdermen filma!
.
Otvoren je konkurs za deseto izdanje Međunarodnog festivala kratkog, nezavisnog i "uradi-sam" filma MikroFAF, koji ove godine nosi…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?