...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Kultura / Film

Počinje Berlinale!

05.02.2015.

   Slavni holadnski režiser i fotograf se posle svog filmskog prvenca Control o pevaču benda Džoj Divižn, Ijanu Kertisu, vraća velikom platnu sa filmom Life.

.

     Berlinale počinje danas i trajaće do 15. februara. Osim prikazivanja kvalitetnih starih filmova (Vim Venders će imati retrospektivu svoje karijere, a sveže editovana verzija njegovog filma The American Friend će zatvoriti festival) i kontroverznih novih filmova (prvo prikazivanje filmske adaptacije bestselera 50 nijansi siva će verovatno privući dosta ljudi), na 65. festivalu po redu prikazivaće se i interesantni novi filmovi.

    Recimo, Knight of Cups je novi film Terensa Malika koji uvek drži sve svoje projekte u velikoj tajnosti (setimo se njegovog prethodnog filma Tree of Life), pa ni ovo nije bio izuzetak. Sve što o filmu može da se sazna iz trejlera je da Natali Portman, Kristijan Bejl i Kejt Blanšet glume u priči o padu karijere jedne filmske zvezde iz Los Anđelesa.

    Nikol Kidmen zajedno sa Džejmsom Frankom i Robertom Petinsonom glumi „žensku verziju Lorensa od Arabije“ u Queen of the Desert, a poljska režiserka Malgorzata Sumovska će se predstaviti crnom komedijom Body o ćerki agenta koja boluje od anoreksije.

    Slavni holadnski režiser i fotograf se posle svog filmskog prvenca Control o pevaču benda Džoj Divižn, Ijanu Kertisu, vraća velikom platnu sa filmom Life. Radnja se vrti oko Denisa Stoka, fotografa koji je dobio zadatak da fotografiše Džejmsa Dina za američki časopis Lajf. Denisa Stoka glumi Robert Patinson koji je očigledno berlinski favorit za ovu godinu, a Džejmsa Dina glumi mlada glumačka nada Dejn Dehan.

S.B.

Možda te još zanima:

.

Spilberg priprema seriju o Napoleonu po Kjubrikovom scenariju

Reditelj Stiven Spilberg izjavio je da snima seriju o Napoleonu, po izvornom scenariju Stenlija Kjubrika koji je godinama ležao u…

.

Španska drama "Alcarras" najbolji film ovogodišnjeg Berlinala

Zlatnog medveda, nagradu za najbolji film ovogodišnjeg Berlinala, dobio je španski film "Alcarras" rediteljke Karle Simon.

.

Grad koji spaja tradiciju i provod

Različite su asocijacije kada se pomene druga najveća prestonica u Evropskoj uniji – Berlin. Čini se da je ipak ona…

.

Evropski mediji - problemi isti, akteri različiti

Gotovo sve evropske države imaju iste probleme u medijima, samo su akteri tih problema različiti, zaključili su učesnici nedavno održane…

.

Yolocaust: Sram vas bilo turisti!

Da li je ok praviti nasmejani selfi ili neprimerene fotografije na mestu koje služi za pomen žrtvama stravičnih zločina koji…

.

Ellen Allien: Moraš da budeš sa ulice i imaš politički stav

Jedna od hedlajnerki na sinoćnjem Lovefestu bila je Ellen Allien, koja nosi ime vanzemaljac iz realnih razloga! Ona je jedinstvena,…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo