.
Trenutno
Sajt dana
 Novinari O radija
Kultura / Film

Počinje Berlinale!

05.02.2015.

   Slavni holadnski režiser i fotograf se posle svog filmskog prvenca Control o pevaču benda Džoj Divižn, Ijanu Kertisu, vraća velikom platnu sa filmom Life.

.

     Berlinale počinje danas i trajaće do 15. februara. Osim prikazivanja kvalitetnih starih filmova (Vim Venders će imati retrospektivu svoje karijere, a sveže editovana verzija njegovog filma The American Friend će zatvoriti festival) i kontroverznih novih filmova (prvo prikazivanje filmske adaptacije bestselera 50 nijansi siva će verovatno privući dosta ljudi), na 65. festivalu po redu prikazivaće se i interesantni novi filmovi.

    Recimo, Knight of Cups je novi film Terensa Malika koji uvek drži sve svoje projekte u velikoj tajnosti (setimo se njegovog prethodnog filma Tree of Life), pa ni ovo nije bio izuzetak. Sve što o filmu može da se sazna iz trejlera je da Natali Portman, Kristijan Bejl i Kejt Blanšet glume u priči o padu karijere jedne filmske zvezde iz Los Anđelesa.

    Nikol Kidmen zajedno sa Džejmsom Frankom i Robertom Petinsonom glumi „žensku verziju Lorensa od Arabije“ u Queen of the Desert, a poljska režiserka Malgorzata Sumovska će se predstaviti crnom komedijom Body o ćerki agenta koja boluje od anoreksije.

    Slavni holadnski režiser i fotograf se posle svog filmskog prvenca Control o pevaču benda Džoj Divižn, Ijanu Kertisu, vraća velikom platnu sa filmom Life. Radnja se vrti oko Denisa Stoka, fotografa koji je dobio zadatak da fotografiše Džejmsa Dina za američki časopis Lajf. Denisa Stoka glumi Robert Patinson koji je očigledno berlinski favorit za ovu godinu, a Džejmsa Dina glumi mlada glumačka nada Dejn Dehan.

S.B.

.
Najbolji start jednog Spajdermen filma!
.
Otvoren je konkurs za deseto izdanje Međunarodnog festivala kratkog, nezavisnog i "uradi-sam" filma MikroFAF, koji ove godine nosi…
.
Vojvođanski građanski centar otvorio je konkurs za program "Prvi kadar Sarajevo/Prizren", koji pruža priliku mladim ljudima iz…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?