...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music mix by Marko

Kultura / Film

Nedeljni vodič od 28. do 3. juna

27.05.2018.

Brojne svirke i promocije za savršen prelaz iz maja u jun...

.

Ponedeljak, 28. maj

Mrak ispunjava prostor. Vrlo polako, konture stvari počinju da se pojavljuju, sve više i više. Svi elementi na sceni - tela dva plesača, zvuk, svetlost - ravnopravni su protagonisti. Upravo ovo je tema predstave savremenog plesa "Počeli smo da hodamo TAMO smo bili" autora Maayan Danoch i Özlem Alkis koja će biti održana u SKCNS Fabrici sa početkom u 20 časova.

Promocija magazina "Moderna vremena" biće održana u knjižari Bulevar Books, uz učešće Zorana Paunovića, Muharema Bazdulja i urednika časopisa Nebojše Grujičića.  "Moderna vremena" su mesečni magazin za kulturu i društvena pitanja, čiji je koncept nov za ovu sredinu i naslanja se na iskustva novijih analognih inostranih magazina, nazvanih skraćenicom "mook" (magazine-book), koja sugeriše hibrid knjige i časopisa. Početak je u 19 časova.

KC lab biće domaćin izložbe "Mountain tripping" autorke Jelene Janković, umetničke fotografkinje, specijalizovane za plesni i pozorišnu fotografiju. "Mountain tripping" je projekat koji istrazuje prostranstvo pejzaža, bez potrebe za dokumentovanjem realnosti, a Jelenine fotografije istražuju svetlo, teksture i trenutke koje stvaraju pravac, impuls i kretanje. Izložba počinje u 20 časova.

Utorak, 29. maj

Tribina pod nazivom "Šta je kritičko mišljenje danas?" biće održana u Omladinskom centru CK13. Cilj ove tribine jeste da odgovori na pitanja da li i u kojoj meri je kritika izgubila svoju društvenu težinu, postoji li uopšte potreba za kritikom danas, koji oblici kritike su još uvek aktuelni i postoji li lažna kritika, odnosno pseudokritika?  Učesnici razgovora su Adriana Zaharijević, Dušan Ristić, Gazela Pudar Draško, Marjan Ivković i Predrag Krstić.

U SKCNS Fabrici biće otvorena godišnja izložba dečije likovne radionice "Studio Mano" kao i koncert Škole muzike "Kreativni M Kutak". Početak je zakazan za 19 časova.

Sreda, 30. maj

Jedna od vodećih figura muzičke subkulture kod nas, član benda "Jarboli" Boris Mladenović, u knjižari Bulevar Books predstaviće zbirku pesama za pevanje. Sve pesme u zbirci pod nazivom "Smešna muka" napisane su za pevanje, tako da ćete biti i u prilici da prisustvujete "davanju života" stihovima iz zbirke, solo svirkom. Promocija počinje u 20 časova, a odmah nakon toga čeka vas i svirka.

Čevrtak, 31. maj

Promocija knjige "Hostel Beatrice" autora Miloša Švonje biće održana u Kulturnom centru lab. Ovu promociju ispratiće i izložba ilustratorke Jelene Vasiljević, kao i jazz band "Tanja Senić & Jazz Propeleros". "Hostel Beatrice" je priča o njoj, o njemu, sa gotovo praznom flašom u ruci, dok veruju u boga koji se smeje. Početak je u 20 časova.

Omladinski centar CK13 organizuje razgovor na temu prinudnih iseljenja. U razgovoru će pokušati da pronađu odgovore na pitanja kako su ovakva iseljenja uopšte moguća, koji su mehanizmi pokretanja postupka prinudnih iseljenja i kako se ljudi organizuju da bi ih sprečili? Razgovor počinje u 19 časova.

Predstava "Ljubavnik" biće održana u Oozorištu Promena. U pitanju je predstava u kojoj glavni likovi, bračni par Sara i Ričard žive u Engleskoj, u predgrađu Vindzora. Njihov brak je otvoren, što podrazumeva da Ričard dozvoljava Sari vezu sa drugim muškarcem. Nju ljubavnik posećuje svakog popodneva, dok je Ričard na poslu.
Jednog dana, Ričard odlučuje da prekine takav način života. Zašto? Saznajte od 21 čas.

Petak, 1. jun

Ljubitelje stoner i doom zvuka, kao i post-metala u CK13 čeka prava poslastica. U pitanju je nastup dva sjajna novosadska benda -  Tentacle Wizard koje karakterišu dve bas gitare i Northern Revival, čija se pesma "Heavy Deliver Man" našla na listi Oradija sa 50 najboljih singlova 2016. godine. Ulaz na svirku biće 250 dinara, a početak je u 21:30.

Jedanaesti To Be Punk Festival održava se, prema uobičajenom rasporedu, prvog vikenda u junu. Ponovo će u dva dana nastupiti 16 bendova koji do sada nisu svirali na festivalu. Ovaj put su to, između ostalog, Lost Propelleros, Vodka Juniors, Six Pack, Psi, The Truth, Reflection, Mind Prison, CC, King of Sorrow, Honesty, Crippled Fox, Contra i See it My Way. Karte za prvi dan koštaju 600 dinara, dok je za drugi dan festivala cena 400 dinara.

Artan Lili otvaraju novi koncertni prostor na otvorenom u centru grada i stižu u novu letnju oazu u samom centru Novog Sada - baštu Doma b-612. Prvih 100 ulaznica po promo ceni od 600 dinara su u prodaji u Mungos CD shopu, a nakon toga cena karte biće biti 800 dinara.

Subota, 2. jun

To Be Punk Festival.

Tradicija se nastavlja i ove godine, Blokstok Festival biće održan u Železničkom parku u Novom Sadu. Lineup čine Ritam Nereda, Mortal Kombat, Amajlija, UV Bend, RocHoir Kis, Ruke u Vis, Nenad Pagonis i Crni paun i 5 minuta slave. Ulaz je kao i svaki put do sada - slobodan.

Momak za koga mama kaže da je lep, a on misli da je car - stiže u Novi Sad. Marko Milošević poznatiji kao MKDSL je beogradski izvođač koji se pre 15 godina odrekao di-džejing-a i okrenuo live nastupima elektronske muzike, provodeći slobodno vreme u potrazi za molekulom plesa. Sada imate priliku da ga čujete u Kulturnom centru lab sa početkom u 19 časova. Cena karte do 20 časova iznosi 200 dinara, a nakon toga će biti 250.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

.

Nedeljni vodič od 3. do 9. februara

Sledeća nedelja je pretežno u rege tonu!

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:40 O tome se priča

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo