...
TRENUTNO11:00 - 12:00Pop up

Kultura / Film

88. dodela Oskara: Konačno, Leo!

29.02.2016.

Leonardo Di Kaprio je konačno dobio prestižnog zlatnog čovečuljka, ekipa filma Mad Max: Fury Road je odnela najviše nagrada, Kris Rok je tokom cele ceremonije ismevao Holivud zbog nedostatka nominacija za crne glumce i režisere... Turbulentno.

.

Sinoć je u Dolbi teatru u Los Anđelesu održana 88. dodela Oskara. No, pre nego što pohvalimo sve dobitnike ove prestižne filmske nagrade (Leo, niko te nije zaboravio... Osim Akademije koja te je očigledno zaboravljala od '94.), valja se osvrnuti na red karpet.

Kao i svake godine, samoj po sebi dugačkoj ceremoniji Oskara prethodi isto toliko dugačko izveštavanje sa čuvenog crvenog tepiha ispred Dolbi teatra. Pitanje Who are you wearing? se čuje na svaka dva minuta, komplimenti lete na sve strane, Rajan Sikrest je niži od svakoga koga intervjuiše... Uobičajeno.

kejtblanset jpg

Kejt Blanšet je nominovana za ulogu u filmu Carol, a na red karpetu je izgledala lepršavo i prelepo u Armani haljini. Svi možemo samo da sanjamo da ćemo jednog dana biti elegantni kao ona. Kako joj polazi za rukom da bude toliko graciozna? 

brilarson jpg

Dobitnica Oskara za glavnu žensku ulogu u filmu Room Bri Larson je nosila kraljevsko plavu Guči haljinu. Kraljevska plava za kraljevski dobru glumicu, jesam u pravu?

dzulijenmur jpg

Džulijen Mur. Kakva prelepa žena. To je sve što imam da kažem. Ah da, i nosi Šanel.

lejdigaga jpg

Lejdi Gaga: pet sa zvezdom. Uglavnom su svi komentarisali kako ne znaju šta da očekuju od nje na red karpetu Oskara, a ona se pojavila elegantna od glave do pete. Žena je nosila haljinu od mesa pre šest godina, ostavite je na miru, odrasla je.

emiliblant jpg

Emili Blant nikada ne greši i uvek izgleda trendi. Jedina greška ove godine joj je bila što nije povela muža (Džona Krasinskog). Oh, i čestitamo na bebi, biće visoka i prelepa na roditelje!

saorijjdhjfhronan jpg

Sirša Ronan je izgledala kao glamurozna sirena u Kelvin Klajn haljini. Međutim, ona se opravdano snalazi na red karpetu Oskara jer ga posećuje od svoje četrnaeste godine kada je bila nominovana za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu Atonement.

naomivots jpg

Naomi Vots, još jedna glamurozna sirena. Osećam trend.

margorobi jpg

AAAAAAAAAH. AAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHH MARGO ROBI. Izgledala je kao živa ženska statua Oskara, i iskreno, što se mene tiče, plavuše bi konstantno trebalo da nose samo zlatne haljine na svim mogućim red karpetima.

theweekend jpg

Drago mi je da je The Weekend poveo svoju pudlicu sa sobom. A to mu je kosa? Oh...

kevinhart jpg

Kevin Hart, jedini čovek koji je niži od Rajana Sikresta. Dopadaju mi se prišivene šljokice na odelo, vrlo zabavno.

ediredmejn jpg

Plišani sakoi su uvek dobra ideja i Edi Redmejn ih očigledno voli i sjajno mu stoje i to je sve super, ali nekako sam htela da ga vidim u haljini na red karpetu.
(nominovan je za glavnu ulogu u filmu Danish Girl gde glumi transrodnu osobu, prim.aut.)

markrafalo jpg

U moru jednostavnih crnih smokinga, pojavio se Mark Rafalo u morsko plavom sakou. Bravo Marče, cenim svaki pokušaj muške osobe na red karpetu da ne izgleda identično kao većina.

dzeredleto jpg

Džered Leto je takođe razbio monotoniju identičnih smokinga na red karpetu, jer ko mu može zabraniti da nosi cvet umesto leptir mašne? Pritom izgleda sjajno.

Kada su se zvezde udobno smestile u Dolbi teatar (doduše, nikad nisam sigurna kako zapravo mogu da sede u pojedinim haljinama koje su OGROMNE), ceremonija je mogla da počne.

Spotlight je dobio Oskara za najbolji film, Alehandro Gonzales Injaritu je odneo nagradu za najboljeg režisera drugu godinu za redom za film The Revenant koji je inače bio nominovan u čak 12 kategorija, fantastična Bri Larson je dobila nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu, jesam izostavila nekog?

helloitsme jpg

Oh, da, Leo.

Posle godina i godina odlaženja kući praznih ruku, dokazivanja Akademiji da je vredan njihove pažnje i mnooooooooogo, mnooooooooooooooooooogo mimova na internetu, Leo nam je konačno dobio Oskara za glavnu mušku ulogu. 

leooskarsreca jpg

Pogledajte tu sreću. Hoću da budem srećan kao Leo Di Kaprio kad je dobio Oskara je vaš novi moto.

Ipak, the real MVPvečeri je bila ekipa filma Mad Max: Fury Road. Osim što su pokupili čak šest nagrada, takođe je i svaki član tima izgledao kao da je ispao iz tog sveta. Kostimografkinja Dženi Bivan koja je došla u kožnoj jakni na dodelu je apsolutna zvezda večeri za mene, très pank.

dzenibivan jpg

Ah, naravno, i ova tri elegantna gospodina.

bebenaoskarima jpg

Do sledeće godine... Neće više biti mimova za Lea (šmrc) i nadajmo se da će Elen Dedženeres ponovo voditi ceremoniju.

Sofija Balać

Možda te još zanima:

.

Oskari u fokusu: Marlon Brando jedini koji je odbio nagradu

Nikada se više nije dogodilo da neko, iz bilo kog razloga, odbije da primi nagradu.

.

Dikaprio deo "Squid game" univerzuma?

Reditelj serije "Squid Game" Huang Dong-Hjuk otkrio je da bi Leonardo Dikaprio možda mogao da se pojavi u trećoj sezoni…

.

Akademija oduševljena Injarituovim filmom

Novi film Alehandra Gonzalesa Injaritua "The Revenant” u kojem glavne uloge igraju Leonardo DiKaprio i Tom Hardi, prikazan je po…

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Pop up
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo