...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Kultura

Brod Teatar plovi i ove godine

12.07.2019.

Kulturni centar "Brod teatar" usidren je na obali Dunava, na Beogradskom keju (pored mosta Duga), od jula do avgusta i nudi različite sadržaje na reci.

.

Osnovna ideja programa je da se kroz koncept "otvorenih vrata" razvija saradnja kulturnih aktera i umetnika sa jedne strane, a sa druge strane da se ponudi kvalitetan, raznovrstan i dostupan kulturni program publici. Vladimir Kozbašić je deo ekipe koja organizuje program na Brodu. Prema njegovim rečima, on i njegove kolege iz Studentskog kulturnog centra Novi Sad su tu da pokušaju primerenim programima da upotpune vakuum koji nastaje tokom leta u Novom Sadu, što se tiče kulturne ponude.

"Imamo pozorišne predstave, razne serijale filmova u saradnji sa EU info pointom, Američkim kutkom, Francuskim kulturnim centrom i ostalim predstavnicima nezavisne scene. Koncerti su primereni mestu, to su džez i ska nastupi koji kreću od 20 časova, pa do 23h. Trudimo se da ne probijamo termin, jer nema potrebe da pravimo noćne žurke", rekao nam je Vladimir.

Prema njegovim rečima, radi se o ideji koju je pre više od jedne decenije pokojni glumac Ratko Radivojević inicirao pod imenom Brod teatar plovnim putevima Vojvodine. Brod koji je za tu priliku nabavljen za SKCNS nije nikada u potpunosti rekonstruisan.

"To sad nekako stoji, zapelo je, koliko para toliko muzike. Sada ga, takvog kakav je, mi upotrebljavamo tokom poslednje četiri godine i u toku letnjih meseci, kada prestane hajp oko Exita", kaže Kozbašić.

Do sada su, kako kaže, uspeli da porade na spoljašnjem izgledu Broda.

"Mi smo uspeli da ga osvežimo, kao kad imate kuću, pa ste okrečili. A ono konačno sređivanje, kada treba da dođu majstori i sve srede, to bi trebalo da se desi u pauzi između ovog i sledećeg leta. Tako je bar nama rečeno, ne raspolažemo mi novcima, ali donosioci odluka su nagovestili da bi to moglo da se desi".

brodteatar6 jpg

Program na Brod teatru je počeo stidljivo za vreme Exit festivala i polako hvata zalet.

"U saradnji sa EU info pointom smo krenuli da radimo Festival evropskog filma, koji traje do subote. U nedelju i ponedeljak sledi Džez Jamajka fest na kome će u nedelju nastupati The Uppertones iz Italije i Deep Steady iz Novog Sada. Mnogo smo srećni što smo uspeli da u ponedeljak dovedemo New York Ska-Jazz Ensemble iz Amerike, dok će lokalna podrška biti Dubishka", najavio je Vladimir.

U nastavku leta na Brod teatru igraće se i pozorišne predstave, filmovi koji su povezani sa rokenrol tematikom, biće tu i serijal posvećen francuskoj komediji. Ponedeljkom će biti projekcije crno belih filmova, a predstaviće se i Filmski front.

Program Brod teatra možete da pratite na njihovm sajtu i Fejsbuk stranici. 

Možda te još zanima:

.

Shoplifters: Nova ploča i kaseta, najbolja do sada!

"Pozdrav svima! Za početak hvala što nas promovišete preko Oradija, naše bivše kuće iz koje su nas nogirali" rekao je…

.

Nedeljni vodič od 12. do 18. avgusta

Nikad nije previše vruće za dobre izložbe i dobre svirke!

.

Život u fokusu Evropskog filmskog festivala

Festival evropskog filma održava se u Kulturnom centru Novog Sada i na Brod teatru od 4. do 19. jula. Sedmi…

.

Nedeljni vodič od 28. avgusta do 3. septembra

Gradić fest, Noćni bazar, svirke, projekcije filmova...

.

Brod teatar - letnji kulturni centar na otvorenom

Tokom jula i avgusta, kada se u gradu smanji broj dešavanja, na jednom mestu na obali Dunava sezona tek počinje.…

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo