...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music mix by Anja

Društvo / Zdravlje

Autobus za mamurluk

02.02.2015.

   Različite su metode suzbijanja mamurluka. Nekome je dovoljna pileća supa a nekome masna hrana. Ima i onih koji se okreću tabletama pa im je tako dan posle pijanstva aspirin najbolji prijatelj. Međutim, kreativci iz Njujorka došli su na genijalnu ideju. Autobus za mamurluk.

.

   Da biste se provozali pokretnom ambulantom zvanom Autobus za mamurluk, morate biti u Njujorku i imati dovoljno novca da sebi priuštite okrepljujuću infuziju. 

   The Hangover Club daje svojevrstan koktel minerala i vitamina, koji “će vam pružiti olakšanje za samo 30 minuta”, a nude i kućne posete. Medicinske sestre onima koji su prethodne noći preterivali u alkoholu daju tečnost obogađenu elektrolitima u tri varijante. 

   Za 165 dolara dobijate paket “Klasik” koji će hidrirati organizam, dati mu potrebne elektrolite i lek protiv mučnine ili bolova. “Super” vam uz sve to daje i dodatnu energiju zahvaljujući vitaminima B kompleksa po 25 dolara višoj ceni, dok “Mega” predstavlja “pun paket” sa tečnim magnezijumom i visokim dozama vitamina C po ceni od 270 dolara.

   Trend pružanja usluga za mamurne ljude započeo je nakon što su lekari širom amerike počeli da idu u kućne vizite kod mamurnih osoba i daju im infuziju. 

   Prekraćivanje mamurluka postalo je toliko popularno, da je otvorena čak i taksi služba, koja mamurne klijente oporavlja dok su na putu ka radnom mestu. Ipak, neki lekari ističu da od takvog “lečenja” nema štete, ali ni koristi i da je infuzija za mamurne podjednako efikasna kao i pileća supa. 

   S druge strane, pojedini ističu da previše tečnosti u organizmu može biti opasno i da vitaminske infuzije mogu oštetiti bubrege i jetru, ako organizam pacijenata nije sposoban da preradi višak minerala. 
Možda i najproblematičniji element je to što ovaj trend podržava stav da je moguće piti mnogo alkohola, bez ikakvih posledica. Možda je baš to razlog što se pomami za “autobusima za mamurluke” ne nazire kraj. 

 J.M.

Možda te još zanima:

.

Kako sprečiti mamurluk

Mamurluk- tamna strana alkohola

.

Studentski recepti i saveti

Da li su vam kolege nekad dale vrlo jednostavne recepte kako da napravite nešto što je inače komplikovano? Nama jesu,…

.

Spanać supa

Zeleno u tanjiru a fino u stomaku.

.

Zovem se Viktorija, ja sam izbeglica!

Viktorija je sa dvoje dece izbegla iz Kijeva na početku rata. U Kijev se vratila posle godinu i po provedenih…

.

Program plaćene prakse za studente novinarstva

Slavko Ćuruvija fondacija poziva studente i studentkinje novinarstva da se prijave za Program plaćene studentske prakse "Denis Kolundžija" u partnerskim…

.

Žene prilikom zapošljavanja izložene i rodnoj i starosnoj diskriminaciji

Sigurno ste bar jednom naišli na oglase za posao u kojima se traži konobarica, čistačica, prodavačica ili promoterka. Ili mlada…

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo