...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Društvo / Zdravlje

Autobus za mamurluk

02.02.2015.

   Različite su metode suzbijanja mamurluka. Nekome je dovoljna pileća supa a nekome masna hrana. Ima i onih koji se okreću tabletama pa im je tako dan posle pijanstva aspirin najbolji prijatelj. Međutim, kreativci iz Njujorka došli su na genijalnu ideju. Autobus za mamurluk.

.

   Da biste se provozali pokretnom ambulantom zvanom Autobus za mamurluk, morate biti u Njujorku i imati dovoljno novca da sebi priuštite okrepljujuću infuziju. 

   The Hangover Club daje svojevrstan koktel minerala i vitamina, koji “će vam pružiti olakšanje za samo 30 minuta”, a nude i kućne posete. Medicinske sestre onima koji su prethodne noći preterivali u alkoholu daju tečnost obogađenu elektrolitima u tri varijante. 

   Za 165 dolara dobijate paket “Klasik” koji će hidrirati organizam, dati mu potrebne elektrolite i lek protiv mučnine ili bolova. “Super” vam uz sve to daje i dodatnu energiju zahvaljujući vitaminima B kompleksa po 25 dolara višoj ceni, dok “Mega” predstavlja “pun paket” sa tečnim magnezijumom i visokim dozama vitamina C po ceni od 270 dolara.

   Trend pružanja usluga za mamurne ljude započeo je nakon što su lekari širom amerike počeli da idu u kućne vizite kod mamurnih osoba i daju im infuziju. 

   Prekraćivanje mamurluka postalo je toliko popularno, da je otvorena čak i taksi služba, koja mamurne klijente oporavlja dok su na putu ka radnom mestu. Ipak, neki lekari ističu da od takvog “lečenja” nema štete, ali ni koristi i da je infuzija za mamurne podjednako efikasna kao i pileća supa. 

   S druge strane, pojedini ističu da previše tečnosti u organizmu može biti opasno i da vitaminske infuzije mogu oštetiti bubrege i jetru, ako organizam pacijenata nije sposoban da preradi višak minerala. 
Možda i najproblematičniji element je to što ovaj trend podržava stav da je moguće piti mnogo alkohola, bez ikakvih posledica. Možda je baš to razlog što se pomami za “autobusima za mamurluke” ne nazire kraj. 

 J.M.

Možda te još zanima:

.

Kako sprečiti mamurluk

Mamurluk- tamna strana alkohola

.

Studentski recepti i saveti

Da li su vam kolege nekad dale vrlo jednostavne recepte kako da napravite nešto što je inače komplikovano? Nama jesu,…

.

Spanać supa

Zeleno u tanjiru a fino u stomaku.

.

Prostorima za mlade treba da upravljaju mladi

Prostori za mlade su veoma važni. Oni nisu samo mesta u kojima mogu da ispunjavaju svoje slobodno vreme (što je…

.

Mart je mesec studenata inženjera

"Novosadski dani inženjera’" biće održani od 7. do 29. marta. Kako su najavili organizatori, ovaj projekat čine radionice, diskusioni paneli,…

.

Šta si mu rekla pa ti je to uradio?

U izveštaju Autonomnog ženskog centra za 2019. godinu (urađenom na osnovu medijskih izveštaja) stoji da je u prošloj godini zabeleženo…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo