.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Lifestyle / Kuhinja

Studentski recepti i saveti

24.11.2015.

Da li su vam kolege nekad dale vrlo jednostavne recepte kako da napravite nešto što je inače komplikovano? Nama jesu, pa smo sakupili iskustva koja su i korisna, ali i zabavna.

.

Žuta supa može vrlo jednostavno da se napravi - u jedan litar vode sipajte jednu kašičicu mešavine začina i to je to! Probali smo, dobro je. 

Pre nego što počnete da pečete meso, premažite ga tankim slojem senfa - biće veoma ukusno.

Kada treba da kuvate nešto sa alkoholom, nemojte ni u kom momentu misliti da možete da koristite bilo koji alkohol. Znači ne! Mi smo jednom probali povrće sa pelinkovcem... Ne želite to. Hrana se uglavnom pravi sa vinom ili pivom.

Papir za pečenje je najbolji izum univerzuma! Ako koristite papir, ne morate da perete suđe. U ponekim mesarama uslužno i besplatno peku meso i to se verujte isplati, jer - ne morate da perete suđe!

Testeninu uvek stavljajte u proključalu vodu, a ako kuvate špagete, polomite ih napola, jednostavnije ćete ih ubaciti u šerpu, a kasnije lakše i pojesti.

Kada pravite palačinke, ubacite u smesu kašičicu soli i šećera. Ne znamo zašto, bolji je ukus.

Na kraju, kada pohujete meso, u smesu sa jajima stavite malo mineralne vode, jer će balončići učiniti da pohovanje bude "pufnastije", pa samim tim i ukusnije.

Prijatno!

 

J.Ž.

.
Proašli smo aplikaciju zbog koje ćete početi da kuvate.
.
Jaja, spanać i sir. Toliko jednostavno, a kada se pomeša dobijete kombinaciju zbog koje vam nije jasno zašto to ne jedete svako…
.
Ako do sada niste imali dovoljnu motivaciju da se pomučite kako bi otvorili ovu ukusnu egzotičnu voćku, možda će vam saznanje…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?