...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Lifestyle / Kuhinja

Studentski recepti i saveti

24.11.2015.

Da li su vam kolege nekad dale vrlo jednostavne recepte kako da napravite nešto što je inače komplikovano? Nama jesu, pa smo sakupili iskustva koja su i korisna, ali i zabavna.

.

Žuta supa može vrlo jednostavno da se napravi - u jedan litar vode sipajte jednu kašičicu mešavine začina i to je to! Probali smo, dobro je. 

Pre nego što počnete da pečete meso, premažite ga tankim slojem senfa - biće veoma ukusno.

Kada treba da kuvate nešto sa alkoholom, nemojte ni u kom momentu misliti da možete da koristite bilo koji alkohol. Znači ne! Mi smo jednom probali povrće sa pelinkovcem... Ne želite to. Hrana se uglavnom pravi sa vinom ili pivom.

Papir za pečenje je najbolji izum univerzuma! Ako koristite papir, ne morate da perete suđe. U ponekim mesarama uslužno i besplatno peku meso i to se verujte isplati, jer - ne morate da perete suđe!

Testeninu uvek stavljajte u proključalu vodu, a ako kuvate špagete, polomite ih napola, jednostavnije ćete ih ubaciti u šerpu, a kasnije lakše i pojesti.

Kada pravite palačinke, ubacite u smesu kašičicu soli i šećera. Ne znamo zašto, bolji je ukus.

Na kraju, kada pohujete meso, u smesu sa jajima stavite malo mineralne vode, jer će balončići učiniti da pohovanje bude "pufnastije", pa samim tim i ukusnije.

Prijatno!

 

J.Ž.

Možda te još zanima:

.

Veganska večera: podrška je važna!

Održana je još jedna "Otvorena kuhinja" u Omladinskom centru, CK13. Institucija koja traje skoro kao i sama Crna kuća. To…

.

Google čita recepte

Za mnoge je čitanje onoga što je njihov doktor napisao i dešifrovanje u čitljiv tekst velika muka i gubljenje vremena.…

.

Kidana svinjetina iz rerne

Kako bismo vas nagovorili da vreme i dalje provodite kod kuće, pripremili smo recept koji zahteva mnogo vremena, ali malo…

.

Zapečene tikvice

Potrebno: pet mladih tikvica srednje veličine, 500 grama mešanog mlevenog mesa, 300 grama pirinča (okruglog zrna, lepše je), pola litra soka od paradajza,…

.

Naučite da kuvate na najlakši način

Jedan od najboljih načina kako možemo iskoristi višak slobodnog vremena je posvetiti se čarima kuvanja.

.

Prženice iz rerne

Doručak za ručak, ručak za večeru.

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo