.
Trenutno
Tehnologija
 Novinari O radija
Društvo / Zdravlje

Kako sprečiti mamurluk

02.12.2014.

Mamurluk- tamna strana alkohola

.

   Postoji nekoliko saveta koji će vam pomoći da se odbranite od mamurluka ali i da kontrolišete unos alkohola tokom izlaska.

   Pij vodu

water 290206 640 jpg

    Pij vodu pre, tokom, i posle konzumiranja alkohola. Odbrani se od dehidracije tako što ćeš popiti čašu vode između svakog alkoholnog pića. Ovo će takođe učiniti da se osećaš sito pa ćeš tako konzumirati manje alkohola. I potrudite se da popijete najmanje 0,3 l vode pre nego što zaspete.


   Dobro se najedi!

japanese food 222255 640 jpg

   Pojedite obilan obrok pre nego što izađete. Nikad nemojte piti na prazan stomak, to će povećati toksikaciju i dovesti do velikog mamurluka sledećeg dana. Neki ljudi vole da pojedu masniju hranu pre nego što piju jer smatraju da masnoća umiruje stomak. Iako je to donekle istina, masna hrana i alkohol ponekad ne funkcionišu dobro pa se mogu dogoditi stomačni problemi. Idealno bi bilo da pojedete obrok koji se sastoji iz mesa, zdravog skroba i osnovnih minerala i vitamina.

 

   Držite se jedne vrste alkohola

champagne glasses 8994 640 jpg

   Mešanjem različitih vrsta alkohola, u organizam ubacujete različite vrste aditiva, ukusa i sastojaka u organizam, što može da doprinese velikom mamurluku. To isto može da oteža vođenje raćuna o tome koliko ste popili tu noć, pa možete da pijete više nego što ste planirali.

 

   Pij svetla pića

glass of white wine jpg

   Tamna pića kao što su visku, burbon, brendi i crveno vino sadrže toksične suprstance koje nastaju usled procesa fermentacije i umeju da prouzorkuju mamurluk. Dok postoji manja šansa da se to desi sa svetlim pićem kao što je vodka, džin i belo vino.

.
Svesni smo sparine koja prati ovo promenljivo vreme, pa je najbitnije da svoj organizam mazimo i pazimo. Da ne biste dehidrirali,…
.
Sindrom sagorevanja na poslu najčešće obuzima mlade radnike, ambiciozne i željne dokazivanja, te spremne da život podrede radnim…
.
U okviru Društvenog centra Grupe IZAĐI, u Novom Sadu sa radom počinje psihološko savetovalište za lgbt+ osobe i njihove porodice.…
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?