...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Društvo

Počeo Ritam Evrope!

04.05.2015.

Ritam Evrope, manifestacija kojom obeležavamo 9. maj kao Dan pobede nad fašizmom, počela je otvaranjem izložbe radova sa internacionalnog konkursa "70 godina pobede nad fašizmom" u galeriji na otvorenom, u ulici Kralja Aleksandra.

.

"Reč je o radovima koji su pristigli u okviru međunarodnog konkursa "70 godina pobede nad fašizmom". Biće izloženi oni koje je žiri izabrao, pa Novosađani mogu da ih vide u centru grada, na otvorenom", rekao je PR Studentskog kulturnog centra Novi Sad Nemanja Vuković.

Kako je istakao, pobednička fotografija pristigla je iz Ukrajine, a predstavlja veoma zanimljivu sliku studijske posete Aušvicu.

"Konkurs je prvi put doživeo ovako veliku ekspanziju, pa su nam se javljali ljudi iz Azije, Afrike, Japana... što govori da još postoji potreba da se govori na ovu temu", rekao je Vuković.

Za 7. maj zakazana je tribina "Dan pobede nad fašizmom" u SKCNS Fabrika, u 20 časova, na kojoj će učesnici pokušati da sagledaju poziciju antifašizma u novonastalim okolnostima.

Vrhunac ovogodišnje proslave pobede nad fašizmom biće Ritam Evrope 9. maja na Trgu slobode u Novom Sadu. Nastupiće Artan Lili, Elemental, Sonic Boom Six iz Velike Britanije i Goblini.

Vladislav Kokotović, basista Goblina, za "O radio" kaže da su već godinama u pregovorima sa SKCNS da nastupe na Ritmu Evrope.

"Ovo nam je prva velika svirka ove godine i možete očekivati klasičan repertoar Goblina, presek četiri albuma, a sviraćemo dok nas organizatori ne oteraju", rekao je Kokotović.

Koncerti "Ritam Evrope" počinju u subotu u 20 časova u centru Novog Sada.

P.K.

foto: Marko Ristić

Možda te još zanima:

.

Jesmo li kao društvo pobedili fašizam?

Nacistička Nemačka potpisala je kapitulaciju u Drugom svetskom ratu 1945. godine i od tada, svakog 9. maja širom sveta obeležava…

.

The Toasters: Bolje turneja nego novi album

Američki ska bend The Toasters nastupio je sinoć na 12. Ritmu Evrope u Novom Sadu. Jedini originalni član ovog benda,…

.

Devetog maja Ritam Evrope na Trgu slobode

Manifestacija Ritam Evrope i ove godine će 9. maja biti održana na Trgu slobode u Novom Sadu, u organizaciji Studentskog…

.

Konkurs SKCNS na temu "Putevi slobode"

Studentski kulturni centar Novi Sad raspisao je međunarodni konkurs za izbor plakata "Putevi slobode" (Roads to freedom). Nagrađeni plakati biće…

.

Premijera predstave "Pege u srcu" 18. juna u Fabrici

Pozorišna predstava "Pege u srcu", u režiji Milorada Milinkovića, biće premijerno izvedena u subotu 18. juna u 21 čas u…

.

"Bunker fest" za vikend u Eđšegu

Ovogodišnje 16. izdanje "Bunker festa", pod nazivom "Momci iz garaže" biće održano 14. i 15. novembra u Kulturnoj stanici Eđšeg.…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo