...
TRENUTNO18:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Subotom u Vojvodini nema nastave

03.06.2015.

Pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš doneo je pravilnike o školskom kalendaru za osnovne i srednje škole u AP Vojvodini, za školsku 2015/2016. godinu, po kojima se više subotom neće pohađati nastava.

 

.

Kako se navodi u saopštenju sekretarijata, ovo je odlučeno, ne samo zbog negativnih komentara o radnim subotama, nego i zbog tvrdnje da rad subotom nikada nije davao pedagoške efekte. 

Školski kalendar u vojvođanskim školama istovetan je s kalendarom koji se primenjuje u svim školama Republike Srbije, kada je reč o početku i završetku školske godine.

Školska godina počinje u utorak, 1. septembra 2015. godine, a prvo polugodište se završava 23. decembra 2015. godine. Zimski raspust će trajati do 14. januara 2016. godine.

Tokom drugog polugodišta, koje je vremenski duže u odnosu na prvo, učenici će imati dva kraća odmora do završetka školske godine. 

"Nadamo se da tokom sledeće školske godine neće biti iznenadnih prepreka i teškoća u realizaciji nastavnih planova i programa, te da će prosvetni radnici i učenici biti u mogućnosti da školski kalendar slede bez dodatnih korekcija", rekao je Mihalj Njilaš.

Prema oceni sekretara, prilikom izrade školskih kalendara vodilo se računa o specifičnostima AP Vojvodine, koje se ogledaju u velikom broju nacionalnih zajednica, kao i verskih zajednica koji žive na ovim prostorima.

Školski kalendar je veoma prilagodljiv i omogućava obeležavanje i poštovanje praznika svih pripadnika verskih zajednica, kao i obeležavanje pojedinih datuma, koji su značajni za nacionalne zajednice, ali i onih, takođe, značajnih za lokalnu sredinu, odnosno za samu školu.

 

Možda te još zanima:

.

Za prvi tim potreban je kompletan igrač

Jedna od najjačih fudbalskih škola u našoj zemlji, pa i u regionu, škola koja je iznedrila mnoge velemajstore ove igre…

.

Škola tokom leta nije dobra ideja

Više od mesec dana traje pandemija koronavirusa, a vanredno stanje donelo nam je nova pravila i način života. Uz sektor…

.

Kada kredu i tablu zameni internet

Kada smo se šalili da nam se život polako ali sigurno seli u virtuelni prostor, nismo mogli ni da slutimo…

.

Branka Bubanj: Znatiželja je glavni pokretač

Branka Bubanj je nastavnica u Osnovnoj školi Đorđe Natošević u Novom Sadu. Iako se bliži penziji, nadimak "sajber nastavnica"  govori da…

.

KOMS pokreće školu za buduće jutjubere

Jutjub godinama unazad predstavlja jedan od glavnih izvora informisanja mladih, ali i perspektivan prostor za razvoj karijere. Zbog toga je…

.

Plesom kroz život

Iako je po obrazovanju diplomirani arhitekta, Neda Popović se dugo godina bavi plesom, scenskim umetnostima i koreografijom. Bogatu i uspešnu karijeru unapredila…

  • 16:00 Leto na O radiju
  • 17:20 Gost O radija
  • 18:00 Music Mix by Bea

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo