...
TRENUTNO13:45 - 14:00Prava stvar

Društvo / Obrazovanje

Stipendije za studiranje u inostranstvu

17.02.2015.

   Ukoliko želite da studirate u inostranstvu, verovatno će vam biti potrebna i stipendija da biste mogli da platite fakultet, stan, hranu i šta god da vam je potrebno za život. Potraga za stipendijom obično traje mesecima i treba se prijaviti za što više njih da biste imali bolju šansu.

.

   U Srbiji možete dobiti stipendiju Fonda za mlade talente koji ih daje svim studentima koji će studirati u inostranstvu, u vrednosti od šest do osam hiljada evra. Koliko ćete dobiti zavisi od toga koliko se studenata prijavi. Prijave počinju u junu, a novac se dobija tek u decembru, pa je potrebno da pronađete još neke stipendije da biste mogli od septembra, kada najčešće počinju studije, do decembra da živite u inostranstvu.

   Da biste dobili stipendiju Fonda za mlade talente potrebno je da ste položili sve ispite iz prethodnih godina studija, da vam je prosečna ocena najmanje 8,5 i da ste završili najmanje jednu godinu osnovnih studija.

   Jedan od vrlo korisnih sajtova za strane stipendije je scholarship-positions.com, na kom može da se pronađe mnogo stipendija putem nekoliko filtera. Možete da pretražujete po državama, naučnim oblastima, internacionalnim stipendijama i onim za zemlje u razvoju. Na sajtu se takođe nalaze blog i forum, pa možete i od direktnih korisnika da saznate mnoštvo informacija.

    Ukoliko još tražite studijski program, odličan sajt za pretraživanje je mastersportal.eu. Tu se nalaze svi bečelor, master i doktorski studijski programi u Evropi. Takođe, tu možete da pronađete i stipendije, kratke kurseve i kurseve za učenje na daljinu.

J.Ž.

Možda te još zanima:

.

Studiranje u Americi

U ponedeljak 25. marta i utorak 26. marta, od 17 časova, gosti Američkog kutka Novi Sad biće savetnici iz Međunarodnog…

.

Studirajte u Francuskoj

Francuski institut u Srbiji poziva sve studente na Dan otvorenih vrata u četvrtak, 7. marta od 15 do 18 časova. 

.

Studiraj u Nemačkoj, Austriji ili Švajcarskoj

Ukoliko želiš da studiraš na engleskom jeziku u najrazvijenijim evropskim zemljama i da tako osiguraš svoju budućnost, poseti sajam pod…

.

Stipendije za istraživački boravak u Nemačkoj

Nemačka fondacija za životnu sredinu (Deutsche Bundesstiftung Umwelt - DBU) objavila je informaciju o stalno otvorenom konkursu za stipendije za…

.

Stipendije Vlade Slovačke

Ministarstvo prosvete, nauke, istraživanja i sporta Vlade Republike Slovačke raspisalo je konkurs za dodelu međunarodnih stipendija. 

.

Prezentacija o školovanju u Francuskoj u Nišu

Francuski institut u Nišui će u sredu 6. decembra ugostiti dve predstavnice iz Campus France kancelarije. 

  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo