.
Trenutno
Sajt dana
 Novinari O radija
Društvo / Obrazovanje

Škola o projektima za mlade Balkana

04.02.2015.

   Balkans, let’s get up! organizacija (BLGU) raspisala je konkurs za jednogodišnji obrazovni program kojim edukuje, podržava i osnažuje mlade ljude sa čitavog Balkana koji imaju jaku motivaciju da doprinesu pozitivnim promenama u svojim lokalnim zajednicama.

.

   Ako imate želju da se aktivno uključite u razvoj zajednice i čitavog Balkana, upoznate ljude iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Albanije, Makedonije, Slovenije, Kosova, Crne Gore, Rumunije i Srbije, imate između 18 i 27 godina, onda je ovo pravi program za vas koji će vam omogućiti da prolećni raspust provedete konstruktivno i kvalitetno.

   BLGU obezbeđuje okvir u kome mladi iz 11 država (Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Albanija, Makedonija, Slovenija, Kosovo, Crna Gora, Rumunija i Srbija) mogu da se susretnu, upoznaju, razmene iskustva i ideje, osveste svoje potencijale, steknu nove veštine, osmisle kreativne načine kako da od ideje dođu do manifestacije i konačno krenu u akciju!

   Jednogodišnji program fokusiran je prvenstveno na lični razvoj učesnika, pa tek onda na projektni menadžment, i to kroz principe neformalnog obrazovanja i personalizovano mentorstvo. Program je zamišljen kroz učešće u jednoj od dve internacionalne prolećne škole na kojima se diskutuje o relevantnim temama iz zajednice, sa posebnim osvrtom na kreiranje i razvoj projektnih ideja.

   Nakon jednonedeljne prolećne škole, BLGU će dati mogućnost svim učesnicima da apliciraju projektnim idejama i dobiju finansijsku i svu drugu podršku za ostvarenje ideje u svojoj zajednici.

   Više o programu, načinu apliciranja, temama prolećnih škola i svim ostalim važnim informacijama možete pročitati ovde.

Izvor: kikinda.civilon.com

.
Infopolis omladinski info centar u saradnji sa OPENS-om organizovaće 23. i 24. novembra besplatnu dvodevnu obuku za vođenje radionice…
.
Marko Popić i Nikola Samardžija, studenti Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, pokrenuli su firmu koja se bavi izradom mobilnih…
.
Gotovo 80 godina, Međunarodni dan studenata u svetu se obeležava u znak sećanja na događaj u kome su nacisti pogubili 20 čehoslovačkih…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?