...
TRENUTNO11:00 - 12:00Y2K

Društvo

Konkurs Vikimedija Srbije

13.02.2024.

Vikimedija Srbije je i ove godine raspisala konkurs za dodelu sredstava u cilju realizacije projekata iz oblasti slobodnog znanja i kulture. Konkurs je posvećen projektima manjeg obima za koje postoji mogućnost rasta u dugoročne i održive projekte. Prijave su otvorene do 22. februara 2024. godine.

.

Foto: Pixabay

"Kroz novi ciklus mikrograntova, pozivamo vas da nam predstavite svoje ideje o stvaranju i širenju slobodnog sadržaja. Prijave mogu podneti pojedinci, institucije, nevladine organizacije, organizacije koje se bave neformalnim obrazovanjem ili one koje dele zajedničke ciljeve sa Vikimedijom Srbije. Imajte u vidu da je reč o projektima manjeg obima, te da je gornja granica traženih sredstava 500 evra po projektu", stoji u tekstu konkursa..

Ukoliko dosada niste pisali članke na Vikipediji, to nije ograničavajući faktor, jer obuku možete dobiti potpuno besplatno i tako ostvariti planirane ciljeve. U slučaju da niste ranije pisali projekte i niste sigurni kako se to radi, u toku trajanja konkursa možete se konsultovati sa predstavnicima Vikimedije Srbije u cilju dobijanja informacija potrebnih za kreiranje što kvalitetnijih projekata.

Pri pisanju predloga projekta imajte u vidu da je najvažnije da se ciljevi projekta poklapaju sa ciljevima i strategijom Vikimedije Srbije, odnosno da vaše aktivnosti podrazumevaju obogaćivanje nekih od Vikimedijinih projekata slobodnog znanja, poput Vikipedije, Vikiknjiga, Vikirečnika, Vikizvornika, Vikivesti, Vikicitata.

Obrazac za predloge projekata možete preuzeti ovde. Popunjen obrazac pošaljite na grants@vikimedija.org. Obrazac se ne popunjava onlajn već se preuzima i popunjen šalje na navedenu mejl adresu.

Svi podnosioci projekata će do 8. marta biti obavešteni o ishodu.

Za više detalja posetite sajt Vikimedije Srbije.

A. K.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Poziv za Vikilajv volontere

Vikimedija Srbije otvara poziv za učešće na osmoj Vikilajv konferenciji koja će biti održanai 18. i 19. maja 2024, u…

.

Prijavi se za Edu Viki kamp

Vikimedija Srbije vas poziva na peti Edu Viki kamp koji će biti održan na Fruškoj gori od 25. do 28.…

.

Poziv Vikimedije Srbije za dodelu mikrograntova

Vikimedija Srbije raspisala je konkurs za dodelu sredstava radi realizacije projekata iz oblasti slobodnog znanja i kulture. Konkurs je posvećen…

.

Vikipedijanci se sastaju u Beogradu

Vikimedija Srbije organizuje drugu lokalnu konferenciju Vikipedijanaca, sa ciljem okupljanja i upoznavanja urednika Vikipedije, kao i svih onih koji žele…

.

Pametni pištolj glavu čuva?

Da bi se smanjile slučajne smrti tokom građanskih nemira, proizvođač vatrenog oružja FN Herstal razvio je pištolj koji ne samo…

.

Poziv za kulturne i umetničke projekte

U okviru projekta Kultura za demokratiju, Hartefakt je raspisao novi poziv za dostavljanje predloga projekata za realizaciju kulturnih i umetničkih projekata.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti
  • 13:00 RetroTips

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo