Društvo / Obrazovanje

Šapićev doktorat možda plagijat

10.02.2015.

   Rektor beogradskog Univerziteta Union Zlatko Stefanović izjavio je da je prvi izveštaj o doktorskoj tezi Aleksandra Šapića pokazao da ima preuzimanja teksta iz drugih dela bez navođenja izvora, u meri koja bi mogla biti značajna za kvalifikaciju tog doktorata kao plagijata.

.

   Rektor Union univerziteta Zlatko Stefanović je za list "Danas" rekao da su na jučerašnjoj sednici Senata tog univerziteta predstavljeni parcijalni izveštaji svakog od tri člana komisije za ispitivanje navoda o doktorskoj tezi Aleksandra Šapića i da su oni dobili rok do 1. marta da Senatu dostave prvu verziju zajedničkog, objedinjenog izveštaja.

   Rektor je objasnio da će objedinjeni izveštaj komisije biti poslat Šapiću da se o njemu izjasni, zatim Fakultetu za poslovno industrijski menadžment na kojem je on doktorirao ali i svim fakultetima u sastavu Univerziteta Union.

   - Komisija će nakon toga razmotriti sve primedbe i dati odgovore, ukoliko bude zamerki na sadržinu njenog izveštaja. Potom će sačiniti finalni izveštaj, na osnovu kojeg će Senat doneti odgovarajuću odluku, rekao je Stefanović.

   Univerzitet Union formirao je 10. decembra prošle godine tročlanu komisiju sa zadatkom da u roku od 60 dana ispita navode o plagijatu Šapićeve doktorske disertacije.

   Članovi komisije su redovni profesor Beogradske bankarske akademije - Fakulteta za bankarstvo, osiguranje i finansije Univerziteta Union Hasan Hanić, vanredni profesor Fakulteta za upravne i poslovne nauke iz Novog Mesta (Slovenija) Neva Maher i docent Fakulteta za pravne i poslove studije "Dr Lazar Vrkatić" iz Novog Sada Miodrag Koprivica.

Izvor: RTV

Možda te još zanima:

.

Prezentacija studija i stipendija u Francuskoj

Francuski institut u Novom Sadu pozvao je sve zainteresovane za studijske ili istraživačke projekte u Francuskoj da u sredu 13.…

.

Konkurs za studije u Budimpešti

Centralno-evropski univerzitet u Budimpešti raspisao je konkurs za upis na master i doktorske studije za školsku 2016/2017. godinu. Onima koji…

.

Lilit Andrić: Fotografije koje pričaju

Lilit Andrić je dvadesetdvogodišnja studentkinja Više tehničke škole, na odseku fotografije. Osim zbog specifičnog i ne tako čestog imena, zanimljiva…

.

Fakulteti staju na kraj bubicama i plagijatima

Svi se sećamo scena iz filmova u kojima profesori uhvate učenika da prepisuje na ispitu ili vara, suspenduju ga na…

.

Realna cena maski je ona pre korone

Sećate li se onog perioda karantina i "pikova", kada su jednokratne maske koštale i po 120 dinara? I kada je…

.

Online premium class

Dok se većina naših učenika "smara" čak i od polovičnih obaveza nastave na daljinu, za buduće, domaće i strane stručne…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 05:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Leto na O radiju

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo