.
Trenutno
Dok Trepneš
 Miljana Milekić
Društvo / Obrazovanje

Šapićev doktorat možda plagijat

10.02.2015.

   Rektor beogradskog Univerziteta Union Zlatko Stefanović izjavio je da je prvi izveštaj o doktorskoj tezi Aleksandra Šapića pokazao da ima preuzimanja teksta iz drugih dela bez navođenja izvora, u meri koja bi mogla biti značajna za kvalifikaciju tog doktorata kao plagijata.

.

   Rektor Union univerziteta Zlatko Stefanović je za list "Danas" rekao da su na jučerašnjoj sednici Senata tog univerziteta predstavljeni parcijalni izveštaji svakog od tri člana komisije za ispitivanje navoda o doktorskoj tezi Aleksandra Šapića i da su oni dobili rok do 1. marta da Senatu dostave prvu verziju zajedničkog, objedinjenog izveštaja.

   Rektor je objasnio da će objedinjeni izveštaj komisije biti poslat Šapiću da se o njemu izjasni, zatim Fakultetu za poslovno industrijski menadžment na kojem je on doktorirao ali i svim fakultetima u sastavu Univerziteta Union.

   - Komisija će nakon toga razmotriti sve primedbe i dati odgovore, ukoliko bude zamerki na sadržinu njenog izveštaja. Potom će sačiniti finalni izveštaj, na osnovu kojeg će Senat doneti odgovarajuću odluku, rekao je Stefanović.

   Univerzitet Union formirao je 10. decembra prošle godine tročlanu komisiju sa zadatkom da u roku od 60 dana ispita navode o plagijatu Šapićeve doktorske disertacije.

   Članovi komisije su redovni profesor Beogradske bankarske akademije - Fakulteta za bankarstvo, osiguranje i finansije Univerziteta Union Hasan Hanić, vanredni profesor Fakulteta za upravne i poslovne nauke iz Novog Mesta (Slovenija) Neva Maher i docent Fakulteta za pravne i poslove studije "Dr Lazar Vrkatić" iz Novog Sada Miodrag Koprivica.

Izvor: RTV

.
Ako ste se ikada zapitali kako izgleda spoj umetnosti, nauke i muzike odgovor na to ima Borko Basarić. On je zajedno sa ilustratorkom…
.
Kucanje u drvo da ne čuje zlo, crven končić oko ruke protiv uroka, šipčenje okolnim ulicama zbog crnih mačaka i apsolutno izbegavanje…
.
Novosadski ogranak Erazmus studentske mreže pozvao je sve aktivne studente da se priključe ovoj organizaciji kao volonteri i iskoriste…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?