...
ORADIO UŽIVO

Društvo / Obrazovanje

Konkurs za studije u Budimpešti

04.01.2016.

Centralno-evropski univerzitet u Budimpešti raspisao je konkurs za upis na master i doktorske studije za školsku 2016/2017. godinu. Onima koji se prijave do 4. februara, ako budu izabrani, troškovi školarine, koja je i do 16.000 evra, i zdravstvenog osiguranja biće plaćeni od 50 do 100 odsto.

.

Univerzitet nudi 50 master i doktorskih programa. Dostupne oblasti studiranja su biznis, Cognitive Science (PhD), ekonomija, ekologija, studije roda, istorija, međunarodni odnosi, pravo, matematika, srednjovekovne studije, studije nacionalizma, Network Science (Phd), filozofija, političke nauke, javne politike i sociologija i socijalna antropologija.

Pune ili delimične stipendije dodeljuju se na osnovu akademskih rezultata i društvenog angažmana. U školskoj 2014/2015 godini, 80 dosto studenata na master i 92 odsto na doktorskim studijama imalo je neku od stipendija.

Informacije o programima studiranja mogu se dobiti i u kancelarijama Beogradske otvorene škole (Masarikova 5/XVI, Beograd), koja administrira stipendije za nastavak studija na ovom univerzitetu, svakog radnog dana od 10 do 17 sati, ali prvo je potrebno najaviti svoj dolazak slanjem mejla na ana.stevanovic@bos.rs ili telefon +381 11 30 61 577.

R. L.

 

Možda te još zanima:

.

Šta nakon srednje škole?

Tempus fondacija organizuje vebinar za srednjoškolce pod nazivom "Šta nakon srednje škole - koraci u izboru studijskog programa".

.

Studiranje u Americi

U ponedeljak 25. marta i utorak 26. marta, od 17 časova, gosti Američkog kutka Novi Sad biće savetnici iz Međunarodnog…

.

Studentski standard u procepu između želja i mogućnosti

Rast inflacije u poslednjih par godina ostavio je traga i na svakodnevne troškove života studenata. Rat u Ukrajini i globalna…

.

Studiraj u Nemačkoj, Austriji ili Švajcarskoj

Ukoliko želiš da studiraš na engleskom jeziku u najrazvijenijim evropskim zemljama i da tako osiguraš svoju budućnost, poseti sajam pod…

.

Jedan profil za sve sajtove Infostud grupacije

Infostud grupacija uvela je jedinstveni Infostud profil koji će ti omogućiti pristup poslodavcima na svim njihovim sajtovima.

.

Studiraj u Srbiji

Fondacija Tempus organizuje vebinar namenjen stranim studentima zainteresovanim za upis ili nastavak studija u Srbiji u petak, 26. januara od…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo