...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Društvo / Obrazovanje

Posao, prakse i nagrade na sajmu KONTEH15

23.03.2015.

Deveti Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi „KONTEH15“ biće održan 25. i 26. marta na Fakultetu tehničkih nauka. Ukupno 24 kompanije, najviše iz oblasti IT-a, predstaviće se na štandovima u holu fakulteta, a studenti i diplomci će moći da se raspitaju za svoje buduće radno mesto ili stručnu praksu.

.

„Ovo je najveća zainteresovanost za sajam do sada, makar kada je reč o kompanijama, jer 24 kompanije su zaista najveći uspeh za nas, velika brojka. To naravno ne bismo mogli bez podrške fakulteta pre svega“, rekla je PR KONTEH-a Jelena Ninković.

Dominacija IT kompanija postoji i ove godine i oni tradicionalno traže najviše radnika u Srbiji. Međutim, značaj sajma su prepoznale i druge kompanije, među kojima se našla i ona koja se  bavi energetskom elektronikom. Generalni pokrovitelj sajma je kompanija DevTech, a predstaviće se i novosadske IT firme: VegaIT, Levi9, HintTech i mnogi drugi. Kako još kaže PR sajma, ove firme su tu prvenstveno zbog toga jer je potražnja uzajamna, a studenti se najviše zanimaju za poslove koje oni nude.

Predstavnica kompanije HintTech, novosadske firme koja se bavi veb konsaltingom Daniela Červeni kaže da oni zapošljavaju studente i pre nego što završe fakultet, što smatra prednošću kompanije.

„HintTech je firma koja akcenat stavlja na samom zaposlenom i aktivno učestvuje u njegovom efikasnom napredovanju, a jednako se brine o njegovom znanju ali i relaksiranju na poslu“, navela je Červeni.

Tako će neke od firmi na licu mesta organizovati intervjue za posao, a ponuda se može već sada pogledati na Fejsbuk stranici sajma. Pored intervjua i klasičnog predstavljanja firmi na štandovima, organizovaće se i druge aktivnosti koje se tiču „akademskog dela“.

 Iako neće zapošljavati na sajmu, HintTech će za sve studente koji se prijave organizovati test znanja. Najboljih 30 studenata će imati priliku da osvoji najnoviji Ipad AIR2, srećni dobitnik će se odrediti nasumičnim izvlačenjem. 

 Pored kompanija, sajam su podržale i Nacionalna služba za zapošljavanje, Poslovni inkubator ali i festival Exit, koji će poklanjati karte. Sve što je potrebno jeste da pošaljete CV u bazu sajma, a kasnije će nasumično odabran CV dobiti karte. 

„KONTEH  bi trebalo da posete svi studenti, pre svega da bi stvorili širu sliku o kompanijama u Srbiji. Jednostavno, tu će možda steći sliku o tome da se dobar posao može naći i u Srbiji i da nije nužno otići u inostranstvo“, podsetila je PR KONTEH-a Jelena Ninković.

Više o tome koje će se sve kompanije predstaviti i koje pozicije nude, možete videti na Fejsbuk stranici i sajtu sajma. 

Nataša Šaru

Možda te još zanima:

.

Prakse i poslovi na Kontehu

Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi KONTEH počinje u sredu 22. marta i trajaće dva dana. Na hodnicima Fakulteta tehničkih…

.

KONTEH premali za zainteresovane studente

Hol Fakulteta tehničkih nauka bio je u sredu premali za veliki broj studenata koji su želeli da saznaju nešto više…

.

Microsoft poziva studente na KONTEH

U okviru predstojećeg  sajma poslovnih mogućnosti i stručnih praksi KONTEH, od 16. do 17 marta na Fakultetu tehničkih nauka predstaviće…

.

Konteh počinje u sredu

Konteh – Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi biće održan u sredu i četvrtak 16. i 17. marta na Fakultetu…

.

IT sektor i dalje najviše zapošljava

Ogromna potražnja za IT inženjerima, programerima, veb dizajnerima i drugim profilima u sektoru potvrđena je još jednim sajmom poslovnih mogućnosti…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Vaš DJ sat
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo