...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Društvo / Obrazovanje

KONTEH premali za zainteresovane studente

16.03.2016.

Hol Fakulteta tehničkih nauka bio je u sredu premali za veliki broj studenata koji su želeli da saznaju nešto više o ponudama 28 firmi na ovogodišnjem Sajmu poslovnih mogućnosti i praksi KONTEH. U gužvi među štandovima najčešće su mogla da se čuju pitanja kako se prijaviti za praksu, čime se kompanije bave, koje tehnologije koriste i šta se pita na intervjuima za posao. 

.

Zainteresovanost studenata nije manjkala, kao ni ponuda firmi na štandovima. Svakom studentu je posvećena pažnja, a većina firmi je pripremila i nagrade za posetioce. Na štandu Microsoft razvojnog centra u Srbiji su nam rekli da ih je posetilo stotinak studenata koji su se najviše zainteresovali za praksu u ovom centru. 

"Imali smo veliku posećenost i veliko interesovanje. Pričali smo o procesima selekcija i samom intervjuu za praksu. Studenti su bili zainteresovani za same projekte koji nisu vezani za razvoj softvera već i samu IT zajednicu, kao što je 'Booble Cup' takmičenje u programiranju ili platforma 'Bubble Bee' što je usmereno ka mladima, a što podržava Microsoft. Želimo da podržimo mlade kako bismo i razvili taj sektor u Srbiji", istakla je predstavnica Microsofta Nataša Malinović.

Microsoft drugog dana sajma organizuje demo intervjue, gde će studenti moći da simuliraju razgovor za posao ili praksu.  

HR u kompaniji EXLRT Daniela Červeni kaže da je KONTEH zaista jedan od posećenijih sajmova za mlade, budući da nose utiske sa nedavno održanog sličnog sajma u Nišu. 

"Čini mi se da je ovde za jedno prepodne bilo više ljudi nego tamo za dva dana. Studenti su nas ovde najčešće pitali kako da dođu na praksu kod nas i kojim se tehnologijama bavimo. Za sve studente smo pripremili i test znanja. Oni najbolji će dobiti po majicu", izjavila je Červeni.

Generalni sponzor sajma, kompanija Vega IT je ove godine studente privlačila zabavom, pa se u odnosu na druge štandove koji su imali kvizove znanje, ovde moglo trkati igračkama automobilima i osvojiti majica. Predstavnica ove firme Maja Božić kaže da je sreća programera i njihovih zaposlenih jedno od prioriteta, pa je to slučaj bio i na KONTEH-u. 

"Za razliku od prethodnih godina ove godine smo rešali da zanemarimo kvizove znanja zato što mislimo da je zabava nešto što treba da pružimo budućim kolegama", rekla je Božić.

Vega IT će i drugog dana organizovati trke, a u podne će držati radionicu o tome kako održati programera srećnim na poslu.

U odnosu na prošlu godinu ove godine 28 kompanija predstavljeno i mnogo više firmi je podržalo projekat. Organizatori su zadovoljni uprkos tome što veličina ovog sajma već traži veći objekat. 

"Sajam je vrlo posećen i mnogo je studenata kod štandova. Jeste da je malo gužva ali je FTN i dalje najbolje mesto za ovako neštu jer se nalazi u blizini svih fakulteta i potencijalne ciljne grupe studenata" rekla je PR KONTEH-a, Ana Mitrović.

Sajam će trajati još danas. 

N.Š.

 

 

 

Možda te još zanima:

.

Prakse i poslovi na Kontehu

Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi KONTEH počinje u sredu 22. marta i trajaće dva dana. Na hodnicima Fakulteta tehničkih…

.

Microsoft poziva studente na KONTEH

U okviru predstojećeg  sajma poslovnih mogućnosti i stručnih praksi KONTEH, od 16. do 17 marta na Fakultetu tehničkih nauka predstaviće…

.

Konteh počinje u sredu

Konteh – Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi biće održan u sredu i četvrtak 16. i 17. marta na Fakultetu…

.

IT sektor i dalje najviše zapošljava

Ogromna potražnja za IT inženjerima, programerima, veb dizajnerima i drugim profilima u sektoru potvrđena je još jednim sajmom poslovnih mogućnosti…

.

Posao, prakse i nagrade na sajmu KONTEH15

Deveti Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi „KONTEH15“ biće održan 25. i 26. marta na Fakultetu tehničkih nauka. Ukupno 24…

.

Petru Klaiću godišnja nagrada NDNV za analitičko novinarstvo

Novinar O radija Petar Klaić, dobitnik je ovogodišnje nagrade Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) za analitičko novinarstvo, jer, kako je…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo