...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Marko

Društvo / Obrazovanje

Nagrade za najbolje mlade preduzetnike

05.03.2015.

   Social Impact Awards je program promocije društvenog preduzetništva namenjen studentima. Edukativne radionice u okviru programa upravo su završene i konkurs za biznis planove i ideje otvara se 13. marta i trajaće mesec dana.

.

   Glavna razlika između društvenog preduzetništva i onog običnog jeste da se kroz društveno preduzetništvo rešava neki društveni problem, odnosno društveni preduzetnik ima i cilj koji nije profit.

   - Ima dosta zanimljivih ideja, ali ono što se uvek provlači je obrazovanje i nezaposlenost, mada dosta ljudi razmišlja i o ekologiji i rešavanju problema nezaposlenih žena koje imaju više od 50 godina, rekao je Miloš Paunović, koordinator Social Impact Awarda u Srbiji, koji se kroz radionice upoznao sa mogućim učesnicima u takmičenju.

   Konkurs za podnošenje ideja za pokretanje društvenih preduzeća otvara se 13. marta i traje mesec dana. Potrebno je da makar pola tima budu studenti i stručni žiri bira tri najbolje ideje. Nagrada za pobednike biće početni kapital, dve internacionalne konferencije, tri meseca inkubacije u Impact Hub Beogradu i mentorski program sa Koka Kolom i Erste bankom.

   - Bitno je da učesnici pokušaju da biznis plan iskoriste kao istraživački rad gde će moći sebi i drugima da dokažu da je njihova ideja izvodljiva i da se potrude da budu što realniji, skupe što više detalja i informacija i da pokažu da stvarno žele da reše taj problem, da pokažu motivaciju, dodao je Paunović.

   Na sajtu programa za sada postoji vodič o konkursu. Uskoro će biti objavljeno i objašnjenje kako se piše biznis plan, odnosno najosnovnije informacije o svakom delu biznis plana.

Jasna Žugić

Možda te još zanima:

.

Apple predstavio novi iPhone

Događaj godine u sferi telkomunikacija i IT-ja održan je u sredu u San Francisku. Ceo svet je u live prenosu…

.

Sia i Noel Galager stižu na Siget!

Organizatori Siget festivala (Sziget) objavili su imena 16 novih izvođača koji će ove godine nastupiti na “Ostrvu slobode” u Budimpešti,…

.

Koronavirus mladima doneo otkaze

Pandemija koronavirusa dovela je, na svetskom nivou, do toga da je veliki broj mladih izgubio ili se očekuje da će će…

.

Strah od pandemije nije ugrozio studentsku razmenu

Studenti u Srbiji, zbog epidemije koronavirusa, kao i svi ostali, morali su iz korena da menjaju svoje navike. Ipak, stiče…

.

Diskriminacija, digitalno nasilje i borba za prava

Pripadnici LGBT populacije se i dalje bore za ravnopravnost i prihvatanje u društvu. Prva Parada ponosa u Srbiji održana je…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 Dnevna soba

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo