.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Društvo / Obrazovanje

Nagrade za najbolje mlade preduzetnike

05.03.2015.

   Social Impact Awards je program promocije društvenog preduzetništva namenjen studentima. Edukativne radionice u okviru programa upravo su završene i konkurs za biznis planove i ideje otvara se 13. marta i trajaće mesec dana.

.

   Glavna razlika između društvenog preduzetništva i onog običnog jeste da se kroz društveno preduzetništvo rešava neki društveni problem, odnosno društveni preduzetnik ima i cilj koji nije profit.

   - Ima dosta zanimljivih ideja, ali ono što se uvek provlači je obrazovanje i nezaposlenost, mada dosta ljudi razmišlja i o ekologiji i rešavanju problema nezaposlenih žena koje imaju više od 50 godina, rekao je Miloš Paunović, koordinator Social Impact Awarda u Srbiji, koji se kroz radionice upoznao sa mogućim učesnicima u takmičenju.

   Konkurs za podnošenje ideja za pokretanje društvenih preduzeća otvara se 13. marta i traje mesec dana. Potrebno je da makar pola tima budu studenti i stručni žiri bira tri najbolje ideje. Nagrada za pobednike biće početni kapital, dve internacionalne konferencije, tri meseca inkubacije u Impact Hub Beogradu i mentorski program sa Koka Kolom i Erste bankom.

   - Bitno je da učesnici pokušaju da biznis plan iskoriste kao istraživački rad gde će moći sebi i drugima da dokažu da je njihova ideja izvodljiva i da se potrude da budu što realniji, skupe što više detalja i informacija i da pokažu da stvarno žele da reše taj problem, da pokažu motivaciju, dodao je Paunović.

   Na sajtu programa za sada postoji vodič o konkursu. Uskoro će biti objavljeno i objašnjenje kako se piše biznis plan, odnosno najosnovnije informacije o svakom delu biznis plana.

Jasna Žugić

.
Omladinski kreativni centar OKCe i Opšta škola "Nikola Tanurdžić" organizuju početni kurs grčkog jezika za mlade od 18 do 30…
.
Predstavljanje jednogodišnjeg univerzitetskog kursa "Liderstvo i razvojni omladinski rad" švedskog Univerziteta Jönköping biće…
.
Homoseksualnost i transseksualnost naše društvo i dalje, iako nisu retke pojave, ne prepoznaje kao odvojene pojmove, zbog nedostatka…
Program
Kalendar događaja
Maj 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?