...
TRENUTNO14:00 - 15:00Superoperater

Društvo / Obrazovanje

Nagrade za najbolje mlade preduzetnike

05.03.2015.

   Social Impact Awards je program promocije društvenog preduzetništva namenjen studentima. Edukativne radionice u okviru programa upravo su završene i konkurs za biznis planove i ideje otvara se 13. marta i trajaće mesec dana.

.

   Glavna razlika između društvenog preduzetništva i onog običnog jeste da se kroz društveno preduzetništvo rešava neki društveni problem, odnosno društveni preduzetnik ima i cilj koji nije profit.

   - Ima dosta zanimljivih ideja, ali ono što se uvek provlači je obrazovanje i nezaposlenost, mada dosta ljudi razmišlja i o ekologiji i rešavanju problema nezaposlenih žena koje imaju više od 50 godina, rekao je Miloš Paunović, koordinator Social Impact Awarda u Srbiji, koji se kroz radionice upoznao sa mogućim učesnicima u takmičenju.

   Konkurs za podnošenje ideja za pokretanje društvenih preduzeća otvara se 13. marta i traje mesec dana. Potrebno je da makar pola tima budu studenti i stručni žiri bira tri najbolje ideje. Nagrada za pobednike biće početni kapital, dve internacionalne konferencije, tri meseca inkubacije u Impact Hub Beogradu i mentorski program sa Koka Kolom i Erste bankom.

   - Bitno je da učesnici pokušaju da biznis plan iskoriste kao istraživački rad gde će moći sebi i drugima da dokažu da je njihova ideja izvodljiva i da se potrude da budu što realniji, skupe što više detalja i informacija i da pokažu da stvarno žele da reše taj problem, da pokažu motivaciju, dodao je Paunović.

   Na sajtu programa za sada postoji vodič o konkursu. Uskoro će biti objavljeno i objašnjenje kako se piše biznis plan, odnosno najosnovnije informacije o svakom delu biznis plana.

Jasna Žugić

Možda te još zanima:

.

Social impact award 2023

Najveći evropski program za podršku inovacija u oblasti društvenog preduzetništva - Social Impact Award, otvorio je prijave za novi ciklus. Program…

.

Apple predstavio novi iPhone

Događaj godine u sferi telkomunikacija i IT-ja održan je u sredu u San Francisku. Ceo svet je u live prenosu…

.

Sia i Noel Galager stižu na Siget!

Organizatori Siget festivala (Sziget) objavili su imena 16 novih izvođača koji će ove godine nastupiti na “Ostrvu slobode” u Budimpešti,…

.

Zovem se Viktorija, ja sam izbeglica!

Viktorija je sa dvoje dece izbegla iz Kijeva na početku rata. U Kijev se vratila posle godinu i po provedenih…

.

Program plaćene prakse za studente novinarstva

Slavko Ćuruvija fondacija poziva studente i studentkinje novinarstva da se prijave za Program plaćene studentske prakse "Denis Kolundžija" u partnerskim…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo