.
Trenutno
Prava stvar
 Novinari O radija
Društvo / Obrazovanje

Nagrade za najbolje mlade preduzetnike

05.03.2015.

   Social Impact Awards je program promocije društvenog preduzetništva namenjen studentima. Edukativne radionice u okviru programa upravo su završene i konkurs za biznis planove i ideje otvara se 13. marta i trajaće mesec dana.

.

   Glavna razlika između društvenog preduzetništva i onog običnog jeste da se kroz društveno preduzetništvo rešava neki društveni problem, odnosno društveni preduzetnik ima i cilj koji nije profit.

   - Ima dosta zanimljivih ideja, ali ono što se uvek provlači je obrazovanje i nezaposlenost, mada dosta ljudi razmišlja i o ekologiji i rešavanju problema nezaposlenih žena koje imaju više od 50 godina, rekao je Miloš Paunović, koordinator Social Impact Awarda u Srbiji, koji se kroz radionice upoznao sa mogućim učesnicima u takmičenju.

   Konkurs za podnošenje ideja za pokretanje društvenih preduzeća otvara se 13. marta i traje mesec dana. Potrebno je da makar pola tima budu studenti i stručni žiri bira tri najbolje ideje. Nagrada za pobednike biće početni kapital, dve internacionalne konferencije, tri meseca inkubacije u Impact Hub Beogradu i mentorski program sa Koka Kolom i Erste bankom.

   - Bitno je da učesnici pokušaju da biznis plan iskoriste kao istraživački rad gde će moći sebi i drugima da dokažu da je njihova ideja izvodljiva i da se potrude da budu što realniji, skupe što više detalja i informacija i da pokažu da stvarno žele da reše taj problem, da pokažu motivaciju, dodao je Paunović.

   Na sajtu programa za sada postoji vodič o konkursu. Uskoro će biti objavljeno i objašnjenje kako se piše biznis plan, odnosno najosnovnije informacije o svakom delu biznis plana.

Jasna Žugić

.
Dr Aleksandra Cvetanović, naučna saradnica na Katedri za biotehnologiju i farmaceutsko inženjerstvo novosadskog Tehnološkog fakulteta,…
.
Konkurs za sedmu generaciju programa AmChamps predstavlja jedinstveni program profesionalnog usavršavanja koji će okupiti 40 odabranih…
.
Marko Popić i Nikola Samardžija, studenti Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, pokrenuli su firmu koja se bavi izradom mobilnih…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?