...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Majkić

Društvo / Obrazovanje

Laboratorija za učenje na daljinu

20.12.2014.

"...U jednom trenutku nam se desilo da se pojavi 20 studenata više nego što trebaju da slušaju. Tada se formirala grupa od 50 studenata a na predavanjima se pojavljivalo i do 80 studenata." - Bojan Lalić, direktor departmana

.

   U sklopu svog redovnog studijskog programa i predavanja, departman za Industrijsko inženjerstvo i menadžment nudi priliku da studenti pohađaju kurseve preko laboratorija za učenje na daljinu. U okviru ove laboratorije postoji Moodle eLLab, onlajn sistem za učenje koji vam omogućava pristup onlajn materijalima i alatima koji će vam olakšati sam proces učenja.

foto2 jpg

   Od 2009. na departmanu za Industrijsko inženjerstvo i menadžment na Fakultetu tehničkih nauka postoji program učenja na daljinu koji sve više privlači studente FTN-a. Naime 2009. godine je formiran CISCO institut za preduzetništvo koji je jedan od najvećih kompanija koja se bavi internetom i proizvodnjom tehnologije. Tada je osnovan institut na nivou FTN-a koji se kasnije proširio na region ( Skoplje, Kragujevac,...). Institut je isporučivao kurseve putem platforme za učenje na daljinu.

   Direktor departmana, Bojan Lalić kaže kako se njima to jako dopalo, pa su odlučili da se "pelcuju" na tu ideju .

   "Izabrali smo nekoliko naših saradnika koje smo detaljno obučili da postavljaju tu platformu i kurseve, i nakon toga smo probali to sa studentima. U jednom trenutku nam se desilo da se pojavi 20 studenata više nego što trebaju da slušaju. Tada se formirala grupa od 50 studenata a na predavanjima se pojavljivalo i do 80 studenata. " , rekao je Lalić i dodao da su sav novac koji su dobili ulagali u novu opremu, server i softvere da bi mogli da nastave ovu priču.

foto4 jpg

   Fakultet tehničkih nauka se zalaže za to da se budući inženjer obrazuje samo preko programa za učenje na daljinu. Jako je bitno da studenti prođu kroz laboratoriju ali i da imaju redovna predavanja u učionici sa profesorima, i da nakon toga mogu da posete server u kojem će se moći da pronađu sav materijal i zadatke koji su im potrebni za učenje.

   Uskoro stiže i nova oprema za laboratoriju kada će moći sa nekoliko centara u Srbiji da se upravlja laboratorijskom opremom međusobno. Iako je ovaj program dobrovoljan i isključivo preporučen profesorima, sve je više onih koji se prijavljuju da na ovakav način predaju svoj kurs, a i komunikacija sa studentima je mnogo lakša.

 L.K.

 S.B.

Možda te još zanima:

.

Od Begeja do Begea

TBK su momci koje isključivo zanima pravljenje hitova, hajpa, hipa i još mnogo toga na slovo "H". Nastali su na…

.

Izložba "Seir i ništo" u Kulturnom centru LAB

Izložba ilustracija "Seir i ništo" biće svečano otvorena u Kulturnom centru LAB 8. decembra u 20 časova. "Seir i ništo"…

.

Aplikacija koja pomaže slabovidima

Tehnologija je napredovala u tolikoj meri da veštačka inteligencija vizuelno može da opiše svet oko nas. Predstavljamo vam aplikaciju za slabovide. 

.

O krizi u psihologiji

Predavanje "Psihologija je u krizi" biće održano 16. oktobra u Kulturnom centru Lab, sa početkom u 20 časova.

.

Širina mi još uvek nedostaje u Srbiji

Doktor nauka Nebojša Čamprag mladi je naučnik iz Subotice, trenutno na postdoktorskim studijama, ali i na poziciji glavnog menadžera konzorcijuma…

.

Budi retro

Dosadni su ti Instagram filteri i voliš nešto alternativniju obradu fotki? Imamo aplikaciju za tebe. 

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Škripa

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo