...
TRENUTNO16:30 - 16:45Tehnologija

Društvo / Obrazovanje

Krajem februara "Nove tehnologije u obrazovanju"

21.02.2016.

"Nove tehnologije u obrazovanju", najveći događaj posvećen upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija na svim nivoima obrazovanja u ovom delu sveta, održaće se po treći put 26. i 27. februara u "Belekspocentru" u Beogradu.

.

Za učešće na tom događaju prijavilo se više od 5.000 učitelja, nastavnika, univerzitetskih profesora, direktora škola, roditelja, kao i predstavnika privrednog i nevladinog sektora, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Konferencija i sajam biće organizovani sa ciljem osavremenjivanja i unapređenja kvaliteta obrazovanja uz upotrebu novih tehnologija, a više od 120 govornika iz Srbije, zemalja regiona i Velike Britanije podeliće sa učesnicima svoja praktična iskustva iz ove oblasti.

U sajamskom prostoru Belekspocentra, više od 60 obrazovnih institucija i proizvođača hardvera i softvera namenjenog obrazovanju predstaviće svoju viziju obrazovanja za 21. vek.

Zahvaljujući podršci Vlade Velike Britanije, ovaj događaj okupiće ministre i druge visoke predstavnike ministarstava obrazovanja iz 20 zemalja istočne Evrope i centralne Azije - od Austrije do Kazahstana.

To će biti prilika da se razgovara o potrebnim sistemskim rešenjima kako bi nove tehnologije postale deo obrazovnog procesa.

Konferenciju organizuju British Council, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Britanska ambasada u Beogradu, Centar za promociju nauke, Privredna komora Srbije, Skills i Stalna konferencija gradova i opština.

Više o konferenciji može se pronaći ovde.

izvor: RTV

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati "Dolazak"

Profesorka Fakulteta za medije i komunikacije Marina Milanović za ovu nedelju preporučuje grafičku novelu "Dolazak" Šona Tana.

.

Gde ćeš za Novu?

Polako se bliži najluđa noć u godini, 31. decembar, datum kada se opraštamo od stare i dočekujemo Novu godinu. Kako…

.

Uskoro novi uređaj za muziku u glavi, ali bez slušalica

Zamislite svet u kojem se krećete u svom ličnom mehuriću - slušate omiljenu muziku, igrate glasne kompjuterske igre, gledate film…

.

Vredi pročitati "Ibzenove drame"

Mladi novosadski autor dokumentarnih filmova i serijala Dušan Miletić se uz svoje saradnike, u okviru udruženja Front Kulture, bavi snimanjem i…

.

Snovi - filter realnosti

Snovi su najčistiji proizvod ljudske psihe i kao takvi ukazuju na mnoge elemente psihičkog života, a onima koju tu poruku…

.

Borghesia konačno u Novom Sadu

Jedno od najznačajnijih imena slovenačke scene u vreme stare Jugoslavije, Borghesia stiže 29. novembra u MK Petefi Šandor.

  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Dnevna soba

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo