...
TRENUTNO17:00 - 18:00Radio Grafiti

Lifestyle / Zanimljivosti

Gde ćeš za Novu?

23.12.2022.

Polako se bliži najluđa noć u godini, 31. decembar, datum kada se opraštamo od stare i dočekujemo Novu godinu. Kako dođe decembar kreće čuveno pitanje "gde ćeš za Novu?". Nas je zanimalo kako mladi planiraju da uđu u 2023. i koliko im sam doček Nove godine znači.

.

Proslava Nove godine predstavlja veliku stvar u zemljama širom sveta. Organizuju se koncerti po trgovima, gradovi su puni ljudi, što domaćih, što iz inostranstva, lokali prave dnevne i večernje žurke. Sve u svemu izbor za doček je ogroman.

Za mlade Nova godina uglavnom predstavlja dobar provod, a takav je slučaj sa Milanom Damjanovićem (24).

"U suštini, najbitnije mi je da se dobro provedem sa drugarima i da lepo dočekam Novu godinu. U prethodnih pet godina sam možda samo jednom ostao kod kuće, uglavnom sam s drugarima negde. Ove godine ću imati večeru kod drugara, pa ćemo nakon toga na žurku", kaže Milan.

Nekima, međutim, proslava Nove godine ne predstavlja ništa posebno. Irena Čučković (24) kaže da joj doček postaje sve manje bitan i da uglavnom u poslednjem trenuktu odluči gde će da ide.

"Kada početkom decembra počnu ljudi da me pitaju šta ću za Novu, shvatim da nemam pojma šta ću. Uglavnom se to svede na neku spontanu organizaciju nekoliko dana ranije. Prethodnih nekoliko godina sam slavila sa porodicom, bilo je i nekih kućnih žurki ili smo išli po gradu. Ove godine ću verovatno otići na neku svirku do Gradića sa društvom i možda eventualno neki kafić i to je to", priča Irena.

Neplanirani doček za Novu godinu često može da donese najbolji provod. Neki, ipak, mnogo ranije odluče šta će raditi 31. decembra. Poslednjih godina popularno je postalo da se doček obeleži u nekom gradu u inostranstvu. Tako često možemo da vidimo reklame za putovanje u Krakov, Budimpeštu, Beč ili neki drugi evropski grad. Iako sam doček za njega nema poseban značaj, Milan Vukov (26) odlučio je da Novu godinu proslavi u Italiji sa devojkom.

"Poslednjih nekoliko dočeka gledali smo da uvek odemo na put, jer imamo slobodne dane i onda može da se iskombinuje neko fino putovanje. Protekle dve godine zbog situacije sa kovidom, karantinom i propusnicama, proslavljali smo ovde u Srbiji, u Novom Sadu i Beogradu. Ove godine smo organizovali još u septembru putovanje u Rim. To je više turistički, nego što idemo radi dočeka", ističe Milan.

novagodina2 png

Dosta mladih najluđu noć odluči da provede sa prijateljima u kućnoj varijanti, što je najopuštenije, ali i najisplatljivije. Takav je slučaj sa Kristinom Bogatinović (28), koja 2023. planira da dočeka u atmosferi kućne žurke.

"Nova godina mi je kao i svaka druga noć. Neka žurka u stanu, uglavnom tako i proslavljam. Ove godine planiram isto. Eventualno da odem do Gradića na Kosheen i nastavljamo žurku u stanu", kaže Kristina.

Iako Nova godina našim sagovornicima ne predstavlja ništa posebno, opet je to praznik koji će svi obeležiti na ovaj ili onaj način. Ukoliko i dalje nemate plan šta ćete za Novu, nadamo se da smo vam dali ideju kako možete da provedete najluđu noć u godini.

S. R.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Top 10 Gruvanje singlova u 2023. godini

Sretana Nova godina. Pred vama je 10 singlova koji su po mišljenju Oradija i ekipe emisije Radio Gruvanje obeležili 2023.…

.

Novogodišnji vodič

Zvanični doček u Novom Sadu organizuje se u Pograđu Petrovaradinske tvrđave gde vas očekuju tri bine i čak osam koncerata.…

.

Male odluke menjaju svet

Praznici i Nova godina pravo su vreme da se osvrnemo oko sebe i sagledamo šta smo uradili dobro, a šta…

.

Ne morate u Beč ili Krakov, sjajan doček je i u regionu

Poslednjih godina postalo je popularno da se za Novu godinu ode u neki evropski grad za doček. Uglavnom su to…

.

Filmski završetak 2022. godine

Šlagvort - bend sastavljen od glumaca Pozorišta mladih, povešće sve zainteresovane 30. decembra u Pozorišnom klubu "Trema" u noć punu…

.

Nedeljni vodič od 26. decembra do 1. januara

U Novom Sadu vas za doček Nove godine očekuje bogat program, a tu su i brojni drugi događaji koji će…

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo