...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Društvo / Obrazovanje

Javna analiza kontroverzne knjige o HAARP-u

16.10.2023.

FakeNews Tragač organizuje javnu diskusiju o knjizi Elene Frilend "Hemijski tragovi, HAARP i poptuna dominacija na planeti Zemlji" koju je izdao Mašinski fakultet u Beogradu. U pitanju je fektčeking analiza uživo, a učestvuju: Vladimir Đurđević, Fizički fakultet u Beogradu, Milan Ćirković, Astronomska opservatorija u Beogradu i Stefan Janjić, urednik FakeNews Tragača / Filozofski fakultet u Novom Sadu.

.

Knjiga Elane Frilend "Hemijski tragovi, HAARP i potpuna dominacija na planeti Zemlji" objavljena je 2019. godine u prevodu na srpski jezik i još tada je veliku pažnju javnosti privuklo to što jedno ovakvo delo objavljuje ugledna akademska ustanova — Mašinski fakultet u Beogradu.

Autorka, koju urednik izdanja Vladimir Davidović naziva "osvedočenim borcem protiv globalizma“, tvrdi da je građu za knjigu u najvećoj meri prikupljala "iz otvorenih izvora na internetu i prepričavanja pronicljivih posmatrača".

Koliko su takvi izvori pouzdani? Koliko su zaključci Elane Frilend utemeljeni? Publikacija u kojoj se, između ostalog, tvrdi da je HAARP u osnovi Teslin izum, kao i da su tragovi na nebu (kemtrejls) posledica namernog zaprašivanja, poslužila je mnogim medijima i analitičarima kao izvor.

Diskusija će biti organizovana 17. oktobra (utorak) od 18.30 u Američkom kutku u Novom Sadu, na adresi Kej žrtava racije 2b.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Borba protiv poplave dezinformacija na Zapadnom Balkanu

Gde god živeli na Zapadnom Balkanu, izloženi ste velikim količinama dezinformacija koje mogu oblikovati vaš stav prema zdravlju, politici ili…

.

Google protiv lažnih vesti

Ako ne uspe da vam obezbedi relevantne rezultate za vašu pretragu, Google će vam poslati upozorenje. Ovo je samo prvi…

.

2018 - godina puna bagova

U protekloj godini na društvenim mrežama došlo je do velikog broja promena. Među nekima od njih našao se i explore…

.

Nismo naučeni da proveravamo istinitost vesti

Veliki broj informacija kojima smo svakodnevno izloženi ponekad dovede do toga da mnogi od nas ni ne provere njihovu tačnost,…

.

Igrica koja uči šta su lažne vesti

Pojavila se igrica za mobilne telefone koja pomaže ljudima da shvate kako se lažne vesti i teorije zavere šire internetom.…

.

Nikola Tesla kao omiljeni junak teoretičara zavere

Šta zaista znate o Nikoli Tesli? Možda pitanje deluje naivno, svakako da znate barem dve ili tri ključne činjenice o…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo