...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Besplatne radionice programiranja za devojke

14.11.2016.

Želite da se upustite u programerske i IT vode, a niste sigurni kako? Organizacija Biznisnova već treći put organizuje besplatna predavanja i radionice za devojke koje žele da saznaju kako to izgleda kada radite u IT industriji.

.

Cilj konferencije "Women in IT 3" jeste da ukaže na važnu ulogu koju IT sektor može da ima u stvaranju povoljnih i dugoročnih mogućnosti za razvoj karijere za žene i devojke u Srbiji.

Prvi deo konferencije biće održan u četvrtak 24. novembra od 18 časova u novootvorenom Startit Centru u Novom Sadu. Tu ćete čuti motivaciona i inspirativna predavanja o pozitivnim primerima žena koje su karijeru ostvarile u IT sektoru i o mogućnostima koje ovaj sektor pruža za profesionalni razvoj i smanjenje nezaposlenosti mladih žena u Srbiji.

Drugi deo konferencije biće održan narednog dana, 25. novembra, na više lokacija i biće posvećen razvoju znanja i veština prijavljenih učesnica u IT oblasti kroz konkretne radionice.

Konferencija je namenjena studentkinjama, mladim ženama i ženama koje teže da promene karijeru ili nađu posao, a zainteresovane su za IT sektor.

Učesnice će imati priliku da unaprede svoja znanja i veštine u ovoj oblasti, povećaju nivo informisanosti o prilikama koje se pružaju za zapošljavanje i samozapošljavanje u IT sektoru, povećaju nivo motivacije da razvijaju svoju karijeru u IT sektoru, kao i da se međusobno povežu.

U neformalnoj atmosferi moći ćete da se upoznate sa izuzetnim devojkama koje će vam pokazati da svako može da uspe, samo ako se malo potrudi i da programiranje i IT sektor nisu teški. Učešće na predavanju je besplatno, uz obaveznu prijavu na mejl adresu biznisnova.org@gmail.com. Prijave za radionice traju do 21. novembra, a link možete da nađete ovde.

J. Ž. 

Možda te još zanima:

.

Besplatne IT radionice za žene

Radionice za žene u okviru projekta "Women in IT 2" biće održane narednih dana, a radi se o osnovama programiranja,…

.

Radionice za IT devojke

Konferencija "Women in IT 2" počinje 16. novembra, a cilj je da ukaže na važnu ulogu koju IT sektor može da…

.

Testirajte svoju biznis ideju

Ukoliko imate ideju za posao, a niste sigurni kako da je realizujete ili nije dovoljno razrađena, novosadski  Američki kutak organizuje…

.

Besplatne IT radionice za žene

Radionice za žene u okviru projekta "Women in IT 2" biće održane narednih dana, a radi se o osnovama programiranja,…

.

Blokada Filozofskog fakulteta se nastavlja, profesori ne žele da napuste zgradu

Blokada Filozofskog fakulteta u Novom Sadu se nastavlja, nakon neuspšenih pregovora sa policijom. U zgradi se osim predstavnika Studentskog parlamenta…

.

Filozofski fakultet u Novom Sadu obustavlja sve aktivnosti

Zbog potencijalnog ugrožavanja bezbednosti studenata, njihovog prava na obrazovanje i bezbednost zaposlenih, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu obustavlja sve…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo