...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Društvo / Obrazovanje

Radionice za IT devojke

09.11.2015.

Konferencija "Women in IT 2" počinje 16. novembra, a cilj je da ukaže na važnu ulogu koju IT sektor može da ima u stvaranju povoljnih i dugoročnih mogućnosti za razvoj karijere za žene i devojke u Srbiji. Učešće je besplatno, uz obaveznu prijavu na mejl biznisnova.org [at] gmail.com.

.

Prvi deo konferencije biće održan u ponedeljak 16. novembra od 17 časova u Kulturnom centru Novog Sada i biće posvećen motivacionim i inspirativnim predavanjima o pozitivnim primerima žena koje su karijeru ostvarile u IT sektoru i o mogućnostima koje ovaj sektor pruža za profesionalni razvoj i smanjenje nezaposlenosti mladih žena u Srbiji.

Drugi deo konferencije biće održan 23. i 24. novembra na više lokacija i biće posvećen razvoju znanja i veština prijavljenih učesnica u IT oblasti kroz konkretne radionice.

Konferencija je namenjena studentkinjama, mladim ženama i ženama koje teže da promene karijeru ili nađu posao, a zainteresovane su za IT sektor.

Učesnice će imati priliku da unaprede svoja znanja i veštine u ovoj oblasti, povećaju nivo informisanosti o prilikama koje se pružaju za zapošljavanje i samozapošljavanje u IT sektoru, povećaju nivo motivacije da razvijaju svoju karijeru u IT sektoru, kao i da se međusobno povežu.

U prijavi je potrebno naznačiti da li je osoba zainteresovana za predavanja i/ili radionice.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla biznisnova.org@gmail.com, a konferenciju organizuju Biznisnova - centar za proaktivno poslovanje, Erste banka i Kulturni centar Novog Sada.

Izvor: RTV

Možda te još zanima:

.

Besplatne radionice programiranja za devojke

Želite da se upustite u programerske i IT vode, a niste sigurni kako? Organizacija Biznisnova već treći put organizuje besplatna…

.

Besplatne IT radionice za žene

Radionice za žene u okviru projekta "Women in IT 2" biće održane narednih dana, a radi se o osnovama programiranja,…

.

IT žene razbijaju!

NS IT Girls je neformalna organizacija koja je odlučila da četvrti četvrtak u aprilu, kada se obeležava Dan žena u…

.

Organizovana imunizacija najefikasniji način zaštite od HPV infekcije

Vakcina protiv humanog papiloma virusa (HPV vakcina), kao najbolja prevencija kod mladih, stvara imunitet i sprečava infekciju određenih tipova HPV-a.…

.

Konkurs za program #Zeleneideje

Trag fondacija je otvorila konkurs programa Foruma za zelene ideje, a namenjen je udruženim građanima koji žele da primenjuju uspešne poslovne…

.

Trening za vršnjačke edukatore u oblasti medijske pismenosti

Bečejsko udruženje mladih je raspisalo javni poziv za učešće na treningu “Mladi u nadzoru informacija” koji će biti održan od…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo