...
TRENUTNO11:00 - 12:00Radio Grafiti

Društvo / Obrazovanje

Besplatne IT radionice za žene

18.11.2015.

Radionice za žene u okviru projekta "Women in IT 2" biće održane narednih dana, a radi se o osnovama programiranja, kako započeti online karijeru i šta je content marketing.

.

Besplatne radionice biće održane od 23. do 25. novembra u večernjim satima i možete da se prijavite ovde

"Osnovni motiv jeste da se razbiju predrasude da industrija informacionih tehnologija nije za žene i da se populariše IT sektor među ženama, pre svega zato što je to industrija gde se dosta lako može naći posao, možete da radite od kuće, pa to ženama može da olakša kombinovanje privatnog i poslovnog života. Takođe, za te poslove u većini slučajeva nije potrebno formalno obrazovanje, tako da žene koje nisu završile neki tehnički fakultet, mogu vrlo lako da se preorijentišu završavajući neki kurs ili metodom learning by doing", kaže za O radio Marija Prokopić, projektni menadžment iz udruženja građana Biznisnova koje realizuje projekat.

Na konferenciji u okviru projekta bilo je reči o tome kako iz lokalne prerasti u globalnu kompaniju, kako izgledaju ženski likovi u igrama, koje su statistike u IT sektoru u odnosu na polove, kao i o mogućnostima neformalnog obrazovanja u IT oblastima.

"Interesantno je da poslednjih godina IT postao funkcija podrške doslovno svake industrije. Ne postoji oblast poslovanja u kojoj IT nije od značaja, ne može užasno mnogo da pomogne i da razvije postojeći biznis. Smatram da je razvijati biznis nemoguće u današnje vreme bez razumevanja i korišćenja informacionih tehnologija, tako da kompanije i koje nisu IT tu pronalaze inspiraciju za brži razvoj i skaliranje. Godine koje dolaze kako u mojoj komunikacijskoj industriji, tako i u ostalim potvrdiće koliko je IT značajna integralna funkcija svakog poslovanja", kaže za O radio Dragana Đermanović, vlasnica agencije PRPepper koja se bavi nastupom na društvenim mrežama i strateškim komuniciranjem na internetu.

S obzirom na veliku potražnju ljudi u ovom sektoru, sve više u Novom Sadu, ali i drugim gradovima Srbije, organizuju se seminari i radionice za početnike i diskusije o novim trendovima. Jedna od takvih inicijativa je Rails Girls Novi Sad - deo globalne neprofitne inicijative koja ima za cilj da približi IT svet ženama i osnaži njihovo interesovanje za aktivnu izgradnju web-a, pa nekoliko puta godišnje organizuju radionice.

DaFed je neprofitna organizacija posvećena umrežavanju i organizovanju edukativnih događaja za IT zajednicu. Svaki DaFED događaj se sastoji iz jednog ili dva predavanja, koje drže ostvareni stručnjaci, tako da podstaknu diskusiju i razmenu znanja između predavača i publike.

J.Ž.

 

Možda te još zanima:

.

Besplatne radionice programiranja za devojke

Želite da se upustite u programerske i IT vode, a niste sigurni kako? Organizacija Biznisnova već treći put organizuje besplatna…

.

Radionice za IT devojke

Konferencija "Women in IT 2" počinje 16. novembra, a cilj je da ukaže na važnu ulogu koju IT sektor može da…

.

Testirajte svoju biznis ideju

Ukoliko imate ideju za posao, a niste sigurni kako da je realizujete ili nije dovoljno razrađena, novosadski  Američki kutak organizuje…

.

Besplatne radionice programiranja za devojke

Želite da se upustite u programerske i IT vode, a niste sigurni kako? Organizacija Biznisnova već treći put organizuje besplatna…

.

Niko ne sme da bude ugrožen zbog svog stava

“Nismo mogli da ćutimo. Došli smo ovde da pošaljemo jasnu poruku da montirani snimci, napadi na bilo koga od nas…

.

Bez rodne ravnopravnosti gubimo potencijal polovine društva

Stavovi, tvrdnje i dezinformacije koji se suprotstavljaju rodnoj ravnopravnosti, odnosno jednom rečju - antirodni narativi, u Srbiji su zastupljeni i…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Radio Grafiti
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo