.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Društvo / Obrazovanje

Besplatna škola Internet of Things u Novom Sadu

16.10.2017.

Internet of Things škola održava se od 1. do 10. novembra u Novom Sadu, a polaznici će imati priliku da se upoznaju sa IoT sistemima i da o ovoj "vrućoj" temi iz IT sveta uče od najboljih.

.

IoT školu organizuje kompanija "Execom" koja se bavi razvijanjem kompleksnih softverskih rešenja, a predavač je softverski inžinjer i programer Milan Savić. On će na predavanjima govoriti o raznim oblastima primene IoT-a, poput automatizacije kuća, sistema pametne brave, IoT rovera i pametnog grada. Predavanja se održavaju 1, 3, 6, 8. i 10. novembra u Startit centru u Novom Sadu.

Oni koji žele da se prijave treba da poznaju osnove programskih jezika C ili C++, osnove Python programiranja, a poželjno je da poznaju osnove Linux-a te da imaju iskustva u radu sa Arduino ili Raspberry Pi platformama, jer će se u radu koristiti upravo ove hardverske platforme. Zadaci će se programirati u Python-u i C++-u, a kao dodatak, u određenim zadacima biće korišćeni Android i Java.

Polaznici će biti podeljeni u grupe i svaka će imati svoju temu na kojoj će raditi, a na kraju će svaka grupa predstaviti svoja rešenja. Po završetku kursa biće dodeljeni sertifikati i prigodni pokloni. Učešće je besplatno, ali je broj polaznika ograničen. Detaljne informacije i kvalifikacioni zadatak nalaze se na internet stranici "Execom-a". Rok za prijave je 20. oktobar, u 12 časova. 

Kako kažu iz "Execom-a", Internet of Things se ubrzano razvija i očekuje se da će do 2020. godine biti povezano preko 25 milijardi uređaja – od bezbednosnih sistema, preko medicinskih uređaja do kućnih aparata. IoT je uspeo da za kratko vreme promeni način na koji funkcionišu mnoge industrije i uneo novine u svakodnevni život modernog čoveka. Potražnja za IoT stručnjacima takođe ubrzano raste, a mogućnosti su nepregledne.

J. Z. 

.
Privatne škole jezika, sporta, glume, muzike i mnogih drugih oblasti svake godine imaju sve više mladih polaznika. Gotovo svako…
.
Zakon o mladima postoji od 2011. godine, međutim, istraživanje Krovne organizacije mladih pokazuje da više od 60 odsto mladih u…
.
Jedan od težih zadataka koje studente čeka pri kraju studija je pronalaženje posla. Kako na završnim godinama, tako i po završetku…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li treba ukinuti letnje/zimsko računanje vremena?