.
Trenutno : Domaća top lista
Radio Gruvanje
 Alma Kovčić
Društvo / Obrazovanje

Besplatna škola Internet of Things u Novom Sadu

16.10.2017.

Internet of Things škola održava se od 1. do 10. novembra u Novom Sadu, a polaznici će imati priliku da se upoznaju sa IoT sistemima i da o ovoj "vrućoj" temi iz IT sveta uče od najboljih.

.

IoT školu organizuje kompanija "Execom" koja se bavi razvijanjem kompleksnih softverskih rešenja, a predavač je softverski inžinjer i programer Milan Savić. On će na predavanjima govoriti o raznim oblastima primene IoT-a, poput automatizacije kuća, sistema pametne brave, IoT rovera i pametnog grada. Predavanja se održavaju 1, 3, 6, 8. i 10. novembra u Startit centru u Novom Sadu.

Oni koji žele da se prijave treba da poznaju osnove programskih jezika C ili C++, osnove Python programiranja, a poželjno je da poznaju osnove Linux-a te da imaju iskustva u radu sa Arduino ili Raspberry Pi platformama, jer će se u radu koristiti upravo ove hardverske platforme. Zadaci će se programirati u Python-u i C++-u, a kao dodatak, u određenim zadacima biće korišćeni Android i Java.

Polaznici će biti podeljeni u grupe i svaka će imati svoju temu na kojoj će raditi, a na kraju će svaka grupa predstaviti svoja rešenja. Po završetku kursa biće dodeljeni sertifikati i prigodni pokloni. Učešće je besplatno, ali je broj polaznika ograničen. Detaljne informacije i kvalifikacioni zadatak nalaze se na internet stranici "Execom-a". Rok za prijave je 20. oktobar, u 12 časova. 

Kako kažu iz "Execom-a", Internet of Things se ubrzano razvija i očekuje se da će do 2020. godine biti povezano preko 25 milijardi uređaja – od bezbednosnih sistema, preko medicinskih uređaja do kućnih aparata. IoT je uspeo da za kratko vreme promeni način na koji funkcionišu mnoge industrije i uneo novine u svakodnevni život modernog čoveka. Potražnja za IoT stručnjacima takođe ubrzano raste, a mogućnosti su nepregledne.

J. Z. 

.
Završna izložba radova studenata četvrte godine Departmana likovnih umetnosti biće svečano otvorena u petak 15. juna u 20 časova…
.
U Kulturnom centru LAB u toku je izložba pod nazivom „Mozaik sećanja: Priče koje smo poneli“ u organizaciji Vojvođanskog građanskog…
.
Radionice pod nazivom "Fotoalbum moje karijere" i "Trening veština komunikacije i samopouzdanja" biće održane 11. i 18. juna na…
Program
Kalendar događaja
Jun 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Da li treba dozvoliti biciklistima da voze u pešačkim zonama?