.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Društvo / Obrazovanje

"Insekticid" ide na finale u Minhen

06.03.2019.

Nakon takmičenja u kome su učesnici 12 sati smišljali rešenje za takozvanu "Pametnu farmu", novosadski EESTech Challenge dobio je svog predstavnika za finalnu rundu u koja će biti održana u Minhenu. 

.

Više o ovoj temi možete poslušati u studentskoj emisiji Pokretač:


EESTech Challenge Novi Sad je internacionalno takmičenje čiji je cilj da poveže ambiciozne studente širom Evrope i omogući im sticanje novih znanja iz oblasti elektrotehnike i računarstva. Ovogodišnja tema nosila je naziv Internet of things. Takmičari su bili orni za rad, kaže Igor Rončević, jedan od organizatora.

"Pred njih je stavljen jako zanimljiv i praktičan projekat Pametne farme. Svaki tim ima svoju ideju i viđenje ovog projekta, pa su jako uzbuđeni. Kao što je rekao jedan profesor iz RTRK, svi će oni biti pobednici jer će u najmanju ruku izaći sa nekom novom informacijom. Ovo je iskustvo koje se ne stiče svaki dan, očekujemo da će izaći sa ovog takmičenja sa još većom motivacijom i samoinicijativom za razvojem na ovom polju", rekao nam je Igor pre početka.

eestehc2 jpg

Zatvaranje EESTech Challenge lokalne runde i proglašenje pobednika ovog takmičenja u programiranju, održano je svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka, a za pobednički tim proglašen je "Insekticid". Član tima Vukašin Janković objasnio nam je zašto se njegov tim prijavio na jedno ovakvo takmičenje.

"Mi iz tima se družimo već duže vreme, osvajali smo dosta hakatona, praktično nam je bila razonoda da idemo na njih. Svi smo takmičarskog duha, uvek smo nastrojeni ka takmičenju, usavršavanju i produbljivanju naših znanja, tako da je ovo bila idealna prilika da se razonodimo, upoznamo sa firmama i predstavimo naše znanje u najboljem mogućem svetlu", kaže Vukašin.

"Ono što ohrabruje jeste da imamo mlade ljude koji su na ovom takmičenju pokazali da će sigurno biti rame uz rame sa svojim vršnjacima širom sveta kada je u pitanju oblast 'internet stvari', daljinskih upravljivih sistema", rekao je na zatvaranju predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić.

Finalna runda ove godine održava se u Minhenu i na njoj će učestvovati 20 najboljih timova Evrope. To takmičenje će biti održano u maju.

S.P.

.
Digitalna kompetencija prepoznata je kao jedna od osam osnovnih kompetencija neophodnih za celoživotno učenje i pomoću nje se stiču…
.
Nije nepoznanica da kreativni mladi ljudi odustaju od svojih ideja zato što ne mogu da pronađu osobu ili organizaciju koja bi u…
.
Svake godine Fakultet tehničkih nauka (FTN) upiše oko 3.000 studenata na 90 studijskih programa. Katarina Ćoćić je ove godine…
Program
Kalendar događaja
Jul 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?