.
Trenutno
RetroTips
 Jovan Marjanović i Predrag Novković
Društvo / Obrazovanje

EESTech Challenge 2. marta u Novom Sadu

26.02.2019.

EESTech Challenge Novi Sad je internacionalno takmičenje čiji je cilj da poveže ambiciozne studente širom Evrope i omogući im sticanje novih znanja iz obalsti elektrotehnike i računarstva. Ovogodišnja tema nozi naziv Internet of things.

.

Takmičenje je koncipirano tako da se najpre održavaju lokalne runde u gradovima širom Evrope. Svaki komitet u sklopu takmičenja organizuje i akademski deo, koji će zainteresovanima pružiti dodatno znanje iz teme koja je u vezi sa hakatonom te godine.

Novosadski hakaton se održava u subotu 2. marta, u prostorijama RTRK i nije jedini te vrste, već je deo internacionalnog projekta koji se organizuje u više od 20 gradova Evrope u vidu lokalnih rundi, da bi se pobednici sastali u Minhenu na finalnoj rundi.

Član udruženja EESTech Milan Medić, kaže za Oradio da se Internet of things uglavnom zasniva na komunikaciji manjih uređaja za potrebe industrije. 

"U poslednje vreme to je postala jako velika tema. Imala je svoj period razvoja i rasta, ali sada je konačno postala ustaljena i rasprostranjena širom sveta, samim tim i mnogo dostupnija studentima", rekao je Milan.

pokretacfoto jpg

EESTech Challenge se ove godine održava u 21 gradu širom Evrope, a svi gradovi koji su deo ovog udruženja početkom godine imali su zadatak da izaberu teme. Svake godine tema bi trebalo da bude jedna od vodećih u svetu IT-ja.

Predviđeno je da se takmiči sedam ili osam ekipa, a sam proces traje 12 sati. Za tih 12 sati, timovi koji su se prijavili trebalo bi da dođu do rešenja za postavljen zadatak, te da to rešenje implementiraju. Na kraju takmičenja trebalo bi da održe prezentaciju za koju će biti ocenjeni.

.
Probna vozačka dozvola moći će da traje i do četiri godine, kaže pravilnik novog Zakona o bezbednosti saobraćaja. Ovo je jedna…
.
Sve više studenata u Srbiji ima želju da studira ili svoje veštine unapredi u inostranstvu, ali studenti, uglavnom, nisu dovoljno…
.
Još jedan On the record festival je iza nas. Nakon višednevnih tribina, radionica i dodela nagrada za najbolje studentske radove,…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?