...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Društvo

Besplatna škola dokumentarnog filma za srednjoškolce

07.10.2019.

Slobodna Zona Junior raspisala je konkurs za srednjoškolce povodom četvrtog izdanja škole dokumentarnog filma "Free Zone Filmmaker School" za školsku 2019/20. godinu.

.

Škola je namenjena srednjoškolcima i srednjoškolkama iz Beograda i okoline koje interesuje dokumentarni film i želeli bi da snime svoj prvi dokumentarac. Pomoć u tom poduhvatu imaće od nagrađivanih autora i drugih profesionalaca u oblasti filma.

Za polaznike škole biće izabrano 12 učenika i učenica srednjih škola iz Beograda i okoline koji će imati priliku da sa stručnim mentorima prođu kroz sve faze stvaranja filma i steknu znanja o pisanju scenarija, razvoju filmskog projekta, snimanju filma, montaži i postprodukciji slike.

Tokom kursa srednjoškolci će imati priliku da individualno ili u grupi snime svoj prvi dokumentarni kratkometražni film koji će biti prikazan i na posebno organizovanoj projekciji na filmskom festivalu Slobodna Zona 2020. godine.

Konkurs je otvoren do 15. oktobra, a svi zainteresovani svoju prijavu trebalo bi da pošalju na e-mail adresu slobodnazonajr@freezonebelgrade.org.

Prijava bi trebalo da sadrži motivaciono pismo, sa kratkim objašnjenjem ideje za dokumentarni film (ne duže od jedne stranice), kratku biografiju i kontakt podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresu, broj telefona, e-mail adresu i naziv škole).

Lista izabranih kandidata biće objavljena najkasnije do 25. oktobra na sajtu www.freezonebelgrade.org.

 

 

Možda te još zanima:

.

Obrazovanje utiče na mentalno zdravlje

Spremnost na suočavanje sa problemom i dobro rasuđivanje u životnim situacijama su važne navike za očuvanje mentalnog zdravlja. One pomažu…

.

Za vršnjačko nasilje odgovorni i roditelji i škole i institucije

Poslednja istraživanja pokazuju da skoro polovina učenika trpi vršnjačko nasilje u školama, a svaki peti učenik je žrtva ismevanja. Iz…

.

Muzeji mogu da budu zanimljivi mladima

Na međunarodni dan mladih spojiće se nešto što je po svim stereotipima nespojivo, a to su muzej i mladi. U…

.

Kako mladi vide Novi Sad?

Novosadski srednjoškolci kreirali su vodič za mlade "KULtura kroz Novi Sad" i pokazali šta je ono što naš grad čini…

.

Pravilnik o ekskurzijama razočarao srednjoškolce

Od jeseni, na ekskurzije u inostranstvo moći će da idu samo maturanti gimnazija i srednjih stručnih škola, dok će mlađim…

.

Online vežbanje najefikasniji ubica stresa

Do sada se već pokazalo da su izolacija i samoizolacija dobri samo za jednu stvar: da ne dobijemo ili ne…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li se pridržavate preporuke o ostajanju kod kuće tokom epidemije korona virusa? 

Oradio logo