.
Trenutno
Radio Gruvanje
 Alma Kovčić
Društvo

Besplatna škola dokumentarnog filma za srednjoškolce

07.10.2019.

Slobodna Zona Junior raspisala je konkurs za srednjoškolce povodom četvrtog izdanja škole dokumentarnog filma "Free Zone Filmmaker School" za školsku 2019/20. godinu.

.

Škola je namenjena srednjoškolcima i srednjoškolkama iz Beograda i okoline koje interesuje dokumentarni film i želeli bi da snime svoj prvi dokumentarac. Pomoć u tom poduhvatu imaće od nagrađivanih autora i drugih profesionalaca u oblasti filma.

Za polaznike škole biće izabrano 12 učenika i učenica srednjih škola iz Beograda i okoline koji će imati priliku da sa stručnim mentorima prođu kroz sve faze stvaranja filma i steknu znanja o pisanju scenarija, razvoju filmskog projekta, snimanju filma, montaži i postprodukciji slike.

Tokom kursa srednjoškolci će imati priliku da individualno ili u grupi snime svoj prvi dokumentarni kratkometražni film koji će biti prikazan i na posebno organizovanoj projekciji na filmskom festivalu Slobodna Zona 2020. godine.

Konkurs je otvoren do 15. oktobra, a svi zainteresovani svoju prijavu trebalo bi da pošalju na e-mail adresu slobodnazonajr@freezonebelgrade.org.

Prijava bi trebalo da sadrži motivaciono pismo, sa kratkim objašnjenjem ideje za dokumentarni film (ne duže od jedne stranice), kratku biografiju i kontakt podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresu, broj telefona, e-mail adresu i naziv škole).

Lista izabranih kandidata biće objavljena najkasnije do 25. oktobra na sajtu www.freezonebelgrade.org.

 

 

.
Art terapija - sredstvo isceljenja, blagostanja i razvoja biće održana u Kulturnoj stanici Eđšeg u četvrtak, 17. oktobra. Cilj…
.
Lako je odlučiti koji film želimo da pogledamo ili u kom kafiću ćemo popiti kafu. Međutim, koliko nam je proces donošenja odluka…
.
Od raznobojnih kuća u londonskom Notting Hillu, do pogleda na njujorški Manhattan Bridge, postoje mesta širom sveta koja su poslednjih…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?